GRiPi Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 heh chcialbym miec 12 sprawdzianow na 3 tygodnie..... ja ostatnio mialem 4 jednego dnia :( a model daje rade tylko rowki takie... nienaturalne :P nie do konca wiem co w nich mi nie pasuje(chyba wielkosc "ostrego" chamfera) ale jak patrze na maske, to to takie dziwne jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 powracam do gry ;]. ogólna koncepcja finished'a wygląda mniej wiecej tak jak na poniższych zalącznikach(1'szy - bez ps'a). jakieś rady, sugestie ? gripi --> można trochę jaśniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 No bardzo ładnie. Dodaj tekstury i otoczenie to będzie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 no i takie coś wymodziłem... co wy na to ? iść ta drogą, czy zabrąc się za coś nowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Lakier wyszedł beznadziejnie... ośwetlenie zresztą też... kamerę też mógłbyś poprawić. Model daję radę, ale żeby było ładnie musisz popracować nad całą resztą. O ile się nei mylę to pewnie renderujesz brazilem. nie bój się poeksperymentować z odbiciami HDRI i materiałem shellac... walnij też troszkę fotonów, zeby zrobiło się jasniej :) edit: ujęcie kamery na renderze z czerwoym lakierem bardziej mi leży :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pchelka Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 hmm pojeździł bym takim oplemn :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 NIee no czerwony lakier już był lepszy :) CHba v-ray a nie brazil??:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 wracam do czerowego ;]. co powiecie na coś takiego ? liczę na pomocne komentarze i rady ;]. powoli mam już dość tych próbnych renderów, na moim sprzęcie to czasami krew zalewa... EDIT: felgi będą w finalnej wersji, próbny render jest gdzieś parenaście postów wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 przez to ze woz piekny to w kazdym kolorze ladnie sie bedzie prezentowal.. choc chcialbym go ujrzec jako niebieskiego.. i oczywiscie brakuje kol z blyszczacymi sie felgami.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Nom... Ale i w tym mu ładnie. Jak możesz to daj jakiś większy renderek. Widać troche "przebrudzenie" rendera piaskiem. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Ps. Modelik jest cool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Nie wiem ale cos tu niegra... Mam takich kilka teorii: 1.Chyba ta perspektywa jest dla niego nie korzystna. To sportowy samochod, wiec mozna by go pokazac bardziej z dolu, a nawet tagnac sie na przekrecenie kadru. Tak czy siak scena bedzie miala wiecej dynamizmu. 2. Tlo jest bardzo nijakie, zbyt stonowane i calosciowo troche za ciemne. Zagraj bardziej kontrastami. Niech to zacznie zyc!! Chce poczuc ze to agresywna bestia i ma mnosto koni pod maska!! Alleluja!! :P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2005 po kilku dniach spędzonych na testowaniu wyszło mi coś takiego (tylko nie patrzyć na słabą jakość renderów! ;]). chyba zostanę przy takim sposobem prezentacji auta.poprawiłem tez parę bugów w karoserii. co o tym myślicie? zastanawiam się nad zmianą felg. poszukuję czegoś na wzór trzeciego załącznika (przód w normalnych wymiarach,a tył na feldze z głębokim rantem/chyba tak to się nazywa/ i ewentualnie na bufiastej oponie). może znacie ciekawe modele? szukałem i musze powiedzieć że dosyć cieżko jest cokolwiek znaleźć. -Ukash- --> scenki raczej nie przewiduję, ale kto wie ? trochę przeraża mnie perspektywa wyrenderowania tego wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 coś ci niewyszło te rozmycie renderów :P za mocne i może jednak byś zrobił jakąś prostą scenke ?? choćby coś takiego jak przy twoim nissanie 350z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Nie nie. Nie mowie zeby robic cala scene. Przy zwyklej ze tak powiem studyjnej aranzacji tez bedzie fajnie. Tylko ze tamte tlo bylo jakies smutne. Chodzi o to aby ten samochod sie wybijal ze sceny, a nie w niej ginol:) ot co.. :) Jesli chodzi o felgi to uwazam ze nie musisz jakos idealnie odwzorowywac konkretnego modelu. Zasugeruj sie jakas i do roboty :D Nie wiem co to znaczy gleboki rant. Chodzi zeby byl maly czy duzy? IMO fajny bylby maly:P A do tego tylne kolo odrobine wieksze od przedniego :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2005 rozmycie to fakt - jest okropne ;] (chciałem uzyskać fajnego glowa i nie wyszło). odnośnie felg to chodzi mi o coś takiego co zrobił subzeus (tył bardziej do środka), lecz nawet nie wiem co wpisać w googlach by takowe znaleźć. scenka w stylu tego co w nissanie? no nie wiem, raczej cięzko będzie przy użyciu 2 plane'ów uzyskać efekt który nie będzie przywodził na myśl 350'tki, ale kto wie ;]. może jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 @ renderek na miniaturce wygląda spoko, ale po powiększeniu troszkę drażni te rozmycie. Co do felg to te co są na referce to prawdopodobnie ATS ale dokładnej nazwy nie podam bo nie wiem ;) Hmm felgi takie jak mówisz najczęściej spotykane są w muscle car więc może tą drogą( google;) )????? A tu na zechęte jak byś miał za dużo wolnego czasu :) http://www.racinghart.com/default.asp?flash=1 http://adaptivestrategies.com/Wheels.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 ... i znowu nic nie wyszło (rendery bez bumpa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 powiem ci ze jakbys dopracowal ta scenke mogl by byc ciekawie..choc wolabym zdecydowanie sama sciane za autem bez tego ''garazu'':) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 też się nad tym zastanawiałem, ale jakoś nie moge się zdecydować - gdy usunę ten garaż/wyjazd/cośtam to w scence nie będzie cieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 teraz to model odbiega od scenki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 to może zostawię samą scenkę ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 dobre jest z tym garażem ... tylko mógłbyś go nieznacznie w środku rozjaśnić i zrobić większą tą krate nad wiazdem albo oniżyć nad nią ściane tak żeby i ona rzucała cień ... no i jeszcze bump i jakieś pierdoły i będzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 odnośnie felg to chodzi mi o coś takiego co zrobił subzeus (tył bardziej do środka), lecz nawet nie wiem co wpisać w googlach by takowe znaleźć. masz racje, z rantem na tylnej feldze by o wiele lepiej wygladal:) z garazem to dobry pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 nie wiem czemu ale po wlozeniu go do scenki robi wrazenie resoraka:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 first of all dziękuję wszystkim za komentarze ;]. ostatnio nic mi nie wychodzi więc chwilowo zawieszam prace nad tym wipem, co prawdopodobnie oznacza że wip będzie porzucony na zawsze. po prostu czekam na wenę ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 No spoko, ja też czasami tak mam:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 modelik sam w sobie jest w porządku ale nad teksturami musiałbyś popracować. jak je ładnie dograsz ze światłem to już nie bedzie resorek:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 na razie sama bump mapa (nad którą i tak jeszcze popracuję) tekstury raczej nie ulegną zmianie,kadr pozostanie ten sam, chyba że zdecyduję się na zmianę ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 garaz fajny zostaw go , bez niego byloby pusto , albo dorob cos innego pozdro600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 ehh... to nie jest garaż - to wyjazd z tunelu ;] p.s. w finalnym renderze zamiast ostrych cienie będą włączone area shadows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 Fajnie fajnie, mimo wszystko ja jestem za pokazaniam go bardziej z dolu :]:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 tak jest ... bardziej z dołu musi byc ... inaczej nie ma takiego wrazenia wielkosci pojazdu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 skoro tak mówicie... będzie z dołu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 scenka z pewnego renderu citryny c4 wrc :) powodzenia z teksturkami itd tylko zwieksz bouncing bo wtym wyjezdzie troszku jest za ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 scenka z pewnego renderu citryny c4 wrc :) ciiii.... tylko nikomu nie mów ;] wzorowałem się na tej scence, ale textury są inne. mam nadzieję, że ogólne wrażenie także ;p. następny update miejmy nadzieję już wkrótce... dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr00zak Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Kibicuję i to bardzo, szkoda, ze tak późno ten temat wpadł mi w oko. posiadam takiego opelka od kilku lat, chętnie służę pomocą i prosze nie zawieszaj działania, bo coś mi sie wydaje, ze zaraz bedziesz miał tu całe grono Manto-Kibiców. mam całą masę materiałów, wiem ,z e to troszkępewnie pietruszka po obiedzie, ale... felgi, o których mówisz to ATS 'Cup' rozmiar 15 x 9 cali. na takich tylko węższych wybla wypuszczana seria GTE którą tu zapewne modelujesz mogę sie mylić troszkę, ale sporo mant śmiga na takich felgach a i wygląd ich jest całkiem ciekawy i pasuje do klimatu wozu. lustereczka, które wymodelowałeś nie były standardowo w Mancie, ale są bardzo ładne szczególine w chromie ;) własnie takie mam u siebie dużo utoku w tym zestawie dają chromowane obwódki wokół bocznych szyb oraz chromowane klameczki w zestawiku z w/wymienionymi felgami. ale to oczywiście moje subiektywne zdanie. Nie poddawaj sie. w razie potrzeby słóżę pomocą. acha zazwyczaj w feldze 4 śruby rozstaw przekątnych 100mm podrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 bardzo przyjemny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 ciągle męczę się z renderami ;]. co myślicie na temat oświetlenia studyjnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 daja rade renderki, pierwsze dwa chyba lepsze, ta trzecia sceneria jakos zle mi sie kojarzy. W tym pierwszym uladzie swiatel trzeba by tylko wydobyc wiecej glebi za samochodem, bo jest troche plasko. Jak sie uda to bedzie fajnie, chociaz nic nie pomoze na ta pustke we wnetrzu auta - zrob ze chociaz zarys wnetrza bo przykro marnowac taka karoserie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 no juz coraz blizej fajnego studia...ale mimo to nadal mi sie ostatni render najbardziej podoba...i tez jestem za ustawieniem troszke nizej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 wnętrze jest i to już od jakiegoś miesiąca ;]. po prostu chodziło mi o szybki czas renderingu więc nie dałem do scenki interiora (tak samo jak świateł, klamek itd.) kadr można zawsze zmienić. planuje wykonać scenkę + parę ujęć ze studia. wasze oceny są skrajnie różne - i jak się tu zdecydować :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 mi się lakier bardzo podoba no studio do poprawy ale idziesz w dobrą stronę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 nie znacie może jakiś tutków odnośnie studia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 ehh... to akurat znam ;]. chodzi mi o uzyskanie ciekawych "rozmytych" refleksów, mniej więcej jak tu --> http://www.cgnetworks.com/gallerycrits/66068/66068_1120387424_medium.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 tak to zrobił ten koleś od tego Ferrai >>klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2006 mrkrzysiek, wiem, wiem ;]. problem w tym że odnośnie do uzyskania refleksów użyto w tym przypadku hdri, którego właściciel nie chce użyczyć nikomu innemu. - w sumie się mu nie dziwie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 jak zobaczylem ta c4 to pierwsze co mi sie skojarzyło z twoim renderem kolo tumelu lub garazu nei pamietam:D...podsylam ci taka fote...gdybys sie zdecydowal na ten wczesniejszy render...mozna by pomylec o kadrze cos w tym stylu:)....tylko teraz pytanie czy auto nie za malo dynamiczne na niego?:) http://www.designforum.pl/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=8695 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi