Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

postanowilem pobawic sie troche moim wczesniejszym speedem ( do znalezienia na forum :) ), od dluzszego czasu kreci mnie fajna architektura, a to moja prywatna wizja "czegos" :) wszystkie komentarze i rady sa mile widziane...!

smark.jpg

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja już czuję klimat, będzie git, postaraj się o dobre efekty atmosferyczne :)

Napisano

wow!!

To mi gra!! Fajna pracka bedzie jak dopracujesz szczegóły!!

Pozdrwienia!!

Napisano

kolorystycznie super. trochę może za ciasny kadr. ale imo ładnie się prezentuje. :)

Napisano

nooo.... zapowiada się fajny futuro-gotyk. dorzuciłbym jakiś statek dokujący do filara pośrodku. Może oklepany motyw, ale ożywiłby obrazek

Napisano

świetne, gdybys dopracował szczegoly, to juz by bylo rewelkacyjnie :-) jakbys wszedzie zrobil taki szczegol jak po prawej stronie glownego filara, to bybylo miodzio :)

Napisano
  • Autor

morbid karbid: dokladnie taka wizje mialem, nie wiem jeszcze czy to bedzie statek ale cos musze zawiesic w przestrzeni

sammael_at: no jasne, postaram sie dopykac szczegoly, najbardziej jednak boje sie, ze mi wlasnie nie wyjda efekty atmosferyczne o czym wspomnial vorek, poczekam do weekendu i cos sprobuje domalowac, dzieki za komentarze i rady i dawajcie wiecej :)

Napisano
  • Autor

a jednak usiadlem dzisiaj :) dolalem troche zolci, nie wiem czy to dobrze (?)...no i cos chyba sie perspektywa wywala przy tym balkoniku (?)

przystan.jpg

Napisano

Według mnie Przemku, brakuje tu przestrzeni (a w speedzie, na podstawie którego to malujesz była). Nie ma zróznicowania kolorystycznego pomiędzy planami. No i chyba za szybko idziesz w detal a jeszcze nie ma tu za bardzo klimatu.

Ta twoja seria speedów z budowlami/statkami ma to "COŚ" a tutaj mi tego "CZEGOŚ" brakuje.

Napisano

Spoko pracka z tego moze byc. walnij sobie siatke z perspektywa i doprostuj co trzeba. Klimacik jest, to najwazniejsze i ladnie to jest rozmalowane. Monochrom wiec kolorkow wiecej nie potrzeba (nie zaszkodzilo by, ale lepiej dobry monochrom niz skopane kolory). troche gubia sie plany - nie wiadomo czy to po prawej to filar czy cos bardziej z tylu - wystarczy przyciemnic. Skup sie teraz na wyprostowaniu obrazka, poprawieniu ogolnych bryl a potem sobie dosmarujesz konsekwentnie detale.

Napisano
  • Autor

dzieki weed, bigleb. sciemnilem filar, dalem koloru troche i zaczynam "prostowanie" wlasnie :) boje sie tylko, ze calosc robi sie jakas przyciezka :/ moze pozbede sie tej czerwieni, sam jeszcze nie wiem...

przystan2.jpg

Napisano

Moim zdaniem filar z tyłu, jaśniejszy/bledszy filar z przodu ciemniejszy/bardziej nasycony bo póki co ja nadal zróżnicowania przestrzennego nie widzę. Ale pracka coraz lepsiejsza.

Napisano

kurde speed mi sie podobal a teraz podoba mi sie tylko ten stateczek na dole:/...nie wiem czemu :)

Napisano

biglebowsky -> o co chodzi z siatką ? Jak ją się umieszcza na DPie ?

Napisano

dokladnie. pomieszaj nowoczesna architekture z odrobina orientu w stylu chinatown :D (takie mam skojarzenie jak patrze na ta pracke:) a co do czerwieni to jak dla mnie ma zostac:D:D a co ty na to zeby poszerzyc troche pracke? zeby ona byla nie w pionie a poziomie?:) jak masz czas i checi ofc moglo by cos naprawde rewelacyjnego z tego wyjsc;) takie miasto przyszlosci:D

uwielbiam takie klimaty:) czekam na postepy:)

Napisano
  • Autor

leru: a tak :) zrobilem ja troche na oko, bo mi sie nie chcialo bawic dokladnie...acha co do orientu to sie zastanowie :)

przystan_siatka.jpg

Napisano

ta siateczka fajna i bardzo pomocna...a w czym ty ja robiles...bo w sumie 1 raz sie spotkalem przy rysunku komputerowym zeby ktos robil siatke pomocnicza w taki sposob ze wszytkie linie sa jak od linijki...oczywsice metoda jak najbardziej na plus:)

Napisano

zapowiada sie cos na miare Bordeaux... :) czekam Przemku z niecierpliwoscia :)

Napisano

siatki pewnie zrobione w photoszopie, wystarczą dwa punkty zbiegu, ja jestem niewolnikiem tych siatek, zwykle od nich zaczynam, a potem ciężko uciec mi od tej linearności... wiem, że rysowanie od linijki to zbronia na obrazku, ech... klimat pracy jest świetny, ale głosuję za dodaniem innych kolorków, wygląda ciut woskowo ;)

Napisano

kurcze, to ma zajefajny klimat. Super tak trzymaj.

(Jak sie robi/wlacza te linie pomocnicze w ps ?)

Napisano
kurcze, to ma zajefajny klimat. Super tak trzymaj.

(Jak sie robi/wlacza te linie pomocnicze w ps ?)

Nic nie włączysz, nie ma takiej opcji. Musisz narysować sam. Poczytaj o pespektywie... linki pierwsze z brzegu:

http://www2.evansville.edu/studiochalkboard/draw.html

http://www.geocities.com/~jlhagan/K9-14/draw_one.htm

Z trochę inej beczki. Rysując postać ludzką również posługujemy się perspektywą, jest taka genialna książka http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0823015777/ref=sib_rdr_dp/103-8230735-2009464?%5Fencoding=UTF8&no=283155&me=ATVPDKIKX0DER&st=books

szczęśliwie ją mam i polecam, wręcz niesamowita! heh, przydałoby się jeszcze zacząć ją czytać :D

Napisano
  • Autor

ddealer: dobra ksiazka, ale ja polecam loomisa, jest wszystko co niezbedne kazdemu grafikowi ( na dowolnym szczeblu kariery:) )

Napisano

Sama moge narysowac ale sam juz nie :)

Big dzieki za linki :) Tylko szkoda ze ta ksiazka taka droga moge sobie pomarzyc o czyms takim tylko :(. Ale co sie bede zalic to bez sensu nie ?:) nie ma czegos podobnego za free online?

Napisano
Sama moge narysowac ale sam juz nie :)

Big dzieki za linki :) Tylko szkoda ze ta ksiazka taka droga moge sobie pomarzyc o czyms takim tylko :(. Ale co sie bede zalic to bez sensu nie ?:) nie ma czegos podobnego za free online?

no, te książki są świetne, troche mi się ich uzbierało. Coś za friko? Loomis:

http://www.fineart.sk

jestes pełnoletnia? bo tam sporo nagości :D sorka, ze przerobiłem Cie na faceta, ale to nie jest chyba takie złe byc facetem hehe...

popróbuj jeszcze na http://print.google.com - to jakis nowy portal z książkami, niektórzy mówią, że można czytać za free (po wjesciu "do książki" używaj wyszukiwarki po lewej)