Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

postanowilem pobawic sie troche moim wczesniejszym speedem ( do znalezienia na forum :) ), od dluzszego czasu kreci mnie fajna architektura, a to moja prywatna wizja "czegos" :) wszystkie komentarze i rady sa mile widziane...!

smark.jpg

• Odpowiedzi 26
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja już czuję klimat, będzie git, postaraj się o dobre efekty atmosferyczne :)

Napisano

wow!!

To mi gra!! Fajna pracka bedzie jak dopracujesz szczegóły!!

Pozdrwienia!!

Napisano

kolorystycznie super. trochę może za ciasny kadr. ale imo ładnie się prezentuje. :)

Napisano

nooo.... zapowiada się fajny futuro-gotyk. dorzuciłbym jakiś statek dokujący do filara pośrodku. Może oklepany motyw, ale ożywiłby obrazek

Napisano

świetne, gdybys dopracował szczegoly, to juz by bylo rewelkacyjnie :-) jakbys wszedzie zrobil taki szczegol jak po prawej stronie glownego filara, to bybylo miodzio :)

Napisano
  • Autor

morbid karbid: dokladnie taka wizje mialem, nie wiem jeszcze czy to bedzie statek ale cos musze zawiesic w przestrzeni

sammael_at: no jasne, postaram sie dopykac szczegoly, najbardziej jednak boje sie, ze mi wlasnie nie wyjda efekty atmosferyczne o czym wspomnial vorek, poczekam do weekendu i cos sprobuje domalowac, dzieki za komentarze i rady i dawajcie wiecej :)

Napisano
  • Autor

a jednak usiadlem dzisiaj :) dolalem troche zolci, nie wiem czy to dobrze (?)...no i cos chyba sie perspektywa wywala przy tym balkoniku (?)

przystan.jpg

Napisano

Według mnie Przemku, brakuje tu przestrzeni (a w speedzie, na podstawie którego to malujesz była). Nie ma zróznicowania kolorystycznego pomiędzy planami. No i chyba za szybko idziesz w detal a jeszcze nie ma tu za bardzo klimatu.

Ta twoja seria speedów z budowlami/statkami ma to "COŚ" a tutaj mi tego "CZEGOŚ" brakuje.

Napisano

Spoko pracka z tego moze byc. walnij sobie siatke z perspektywa i doprostuj co trzeba. Klimacik jest, to najwazniejsze i ladnie to jest rozmalowane. Monochrom wiec kolorkow wiecej nie potrzeba (nie zaszkodzilo by, ale lepiej dobry monochrom niz skopane kolory). troche gubia sie plany - nie wiadomo czy to po prawej to filar czy cos bardziej z tylu - wystarczy przyciemnic. Skup sie teraz na wyprostowaniu obrazka, poprawieniu ogolnych bryl a potem sobie dosmarujesz konsekwentnie detale.

Napisano
  • Autor

dzieki weed, bigleb. sciemnilem filar, dalem koloru troche i zaczynam "prostowanie" wlasnie :) boje sie tylko, ze calosc robi sie jakas przyciezka :/ moze pozbede sie tej czerwieni, sam jeszcze nie wiem...

przystan2.jpg

Napisano

Moim zdaniem filar z tyłu, jaśniejszy/bledszy filar z przodu ciemniejszy/bardziej nasycony bo póki co ja nadal zróżnicowania przestrzennego nie widzę. Ale pracka coraz lepsiejsza.

Napisano

kurde speed mi sie podobal a teraz podoba mi sie tylko ten stateczek na dole:/...nie wiem czemu :)

Napisano

biglebowsky -> o co chodzi z siatką ? Jak ją się umieszcza na DPie ?

Napisano

dokladnie. pomieszaj nowoczesna architekture z odrobina orientu w stylu chinatown :D (takie mam skojarzenie jak patrze na ta pracke:) a co do czerwieni to jak dla mnie ma zostac:D:D a co ty na to zeby poszerzyc troche pracke? zeby ona byla nie w pionie a poziomie?:) jak masz czas i checi ofc moglo by cos naprawde rewelacyjnego z tego wyjsc;) takie miasto przyszlosci:D

uwielbiam takie klimaty:) czekam na postepy:)

Napisano
  • Autor

leru: a tak :) zrobilem ja troche na oko, bo mi sie nie chcialo bawic dokladnie...acha co do orientu to sie zastanowie :)

przystan_siatka.jpg

Napisano

ta siateczka fajna i bardzo pomocna...a w czym ty ja robiles...bo w sumie 1 raz sie spotkalem przy rysunku komputerowym zeby ktos robil siatke pomocnicza w taki sposob ze wszytkie linie sa jak od linijki...oczywsice metoda jak najbardziej na plus:)

Napisano

zapowiada sie cos na miare Bordeaux... :) czekam Przemku z niecierpliwoscia :)

Napisano

siatki pewnie zrobione w photoszopie, wystarczą dwa punkty zbiegu, ja jestem niewolnikiem tych siatek, zwykle od nich zaczynam, a potem ciężko uciec mi od tej linearności... wiem, że rysowanie od linijki to zbronia na obrazku, ech... klimat pracy jest świetny, ale głosuję za dodaniem innych kolorków, wygląda ciut woskowo ;)

Napisano

kurcze, to ma zajefajny klimat. Super tak trzymaj.

(Jak sie robi/wlacza te linie pomocnicze w ps ?)

Napisano
kurcze, to ma zajefajny klimat. Super tak trzymaj.

(Jak sie robi/wlacza te linie pomocnicze w ps ?)

Nic nie włączysz, nie ma takiej opcji. Musisz narysować sam. Poczytaj o pespektywie... linki pierwsze z brzegu:

http://www2.evansville.edu/studiochalkboard/draw.html

http://www.geocities.com/~jlhagan/K9-14/draw_one.htm

Z trochę inej beczki. Rysując postać ludzką również posługujemy się perspektywą, jest taka genialna książka http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0823015777/ref=sib_rdr_dp/103-8230735-2009464?%5Fencoding=UTF8&no=283155&me=ATVPDKIKX0DER&st=books

szczęśliwie ją mam i polecam, wręcz niesamowita! heh, przydałoby się jeszcze zacząć ją czytać :D

Napisano
  • Autor

ddealer: dobra ksiazka, ale ja polecam loomisa, jest wszystko co niezbedne kazdemu grafikowi ( na dowolnym szczeblu kariery:) )

Napisano

Sama moge narysowac ale sam juz nie :)

Big dzieki za linki :) Tylko szkoda ze ta ksiazka taka droga moge sobie pomarzyc o czyms takim tylko :(. Ale co sie bede zalic to bez sensu nie ?:) nie ma czegos podobnego za free online?

Napisano
Sama moge narysowac ale sam juz nie :)

Big dzieki za linki :) Tylko szkoda ze ta ksiazka taka droga moge sobie pomarzyc o czyms takim tylko :(. Ale co sie bede zalic to bez sensu nie ?:) nie ma czegos podobnego za free online?

no, te książki są świetne, troche mi się ich uzbierało. Coś za friko? Loomis:

http://www.fineart.sk

jestes pełnoletnia? bo tam sporo nagości :D sorka, ze przerobiłem Cie na faceta, ale to nie jest chyba takie złe byc facetem hehe...

popróbuj jeszcze na http://print.google.com - to jakis nowy portal z książkami, niektórzy mówią, że można czytać za free (po wjesciu "do książki" używaj wyszukiwarki po lewej)