pg Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 aby zaanonsować Nasz udział w kolejnym wydaniu bitwy zamieszczamy szkice (autorstwa jednego z czlonkow teamu), które posłużą Nam za referencje, przy modelingu \"glownego bohatera\": z uwagi na kreatywne umysly czlonkow teamu nie zamieszczamy szczegolow, ani detali projektu, gdyz ciagle sa one modyfikowane podczas \"brain storm\'ow\":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 niom po szkicu zapowiada się ciekawie...powodzenia całemu teamowi E :D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 niom zapowiada sie ciekawie patrzac na szkic :) a tak wogole to ilu was tam w Evermotion jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gelart Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 a imie ich legion :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 bardzo ładny szkic ... czekamy na efekty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2003 po dlugich problemach techniczno-brakow-czasowych wracamy...i znow spadamy na kilak dni:))) prace zaczna sie tak na dobre dpiero od piatku, ale zamiesczamy koncpepcik sceny(szybki preveiw): nie ma sensu opisywac sceny-wszystko widac, a komentarze nasze zamieszczac bedziemy w miare powstawania modeli dodam tylko, ze nasyzm zamierzenim est stworzyc scene zakrapiana humorem i ironia, ktora bedzie odbieac od nurtu obranego przez forumowiczow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Valeq Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 Eee.... co to jest? Where is da \'mucha\'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 to jest mrowa na dzikim zachodzie ujezdzajaca robala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 Oho ho! Evermotion wchodzi do Biwtwy! Będzie ciekawie :cool: Koncept świetny, tylko... to jest owad? EDIT: Ok, jak to jest mrówka to ja daję 9/10 za projekt [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 29 Lipiec 2003 Share Napisano 29 Lipiec 2003 hmm ciekawa sceneria.....pomysl tez bardzo mi sie podoba....... a Bohaterowie......hmm Mrowa , biedny ujezdzany Robal.... i jeszcze jest ta Mucha.....hmm ciekawie sie zapowiada...... Powodzenia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 dobra, dosc siedzenia na dupie!!! wakacje sie wlasie skonczyly i zaczynamy od dzis robote...tzn, od jutra bo zaraz spac ide:) dzieki za c&c!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 a oto nasz finalny bohater...znaczy sie jego referencje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 rozpoczelem prace nad modelem mrowki (projekcik ruszyl pelna para i mam nadzieje,ze juz nie bedzie postojow jak wczesniej...) na pierwszy ogien poszedl odwlok - juz skonczony (rzuty ukazujace calosc beda pozniej, gdy stopniowo zaczne dodawac detale reszty ciala): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 PG...z calym szacunkiem...ale to co mi pokazywales wczesniej (wiesz o co chodzi) bylo o wiele lepsze...no ale poczekam na dalszy rozwoj pracy... pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 Pablo, tylko jest ten problem, ze tamten model nei pasuje do koncpecji sceny - byl za malo komiczny i zbyt mechaniczny a tu up date: cialo + nie przylacozne ejszcze odnoza: i lapy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dramaturg Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 poki co przypomina troche zmodyfikowaną genetycznie wiewiórkę ;) no ale myślę, że w miarę postępu prac będzie lepiej. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 Originally posted by dramaturg poki co przypomina troche zmodyfikowaną genetycznie wiewiórkę ;) no ale myślę, że w miarę postępu prac będzie lepiej. powodzenia nie ukrywam, ze w zalozeniu ma byc komicznie, ale... AUC!!!! genetycznie zmodyfikowana wiewiorka??? ale z drugiej strony sam fakt upersonifikowania mrowki czyni z niej model nei realny, a poniewaz posiada ona cechy owadzie, wiec pracka chyba nie odbiega od tematu:) up date w postaci \"doczepienia\" rak i nog (prawdziwa wiewiora....tfu, mrowa:) ma same nogi chyba): oraz buty kowbojki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dramaturg Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 super wiewióra .... tfu ... mrówa[soczek] czekam na kolejne up daty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 chłopaki co się z Wami dzieje? gdzie kolejne updaty?........ w ogóle pozwalam sobie zauważyć że nie jest tak gorąco jak w poprzedniej bitwie! mało kto kogo odwiedza, mało komentarzy, ..... Powodzenia z wiewiórą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 5 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2003 Originally posted by pazzi chłopaki co się z Wami dzieje? gdzie kolejne updaty?........ here U are: model uwazamy za ukonczony. co prawda nozki nei sa zbyt dopieszczone, ale i tak bedziemial na nogachtakiekowboskie kalisraki z frendzelkami, wiec nie przykladamu tu wagi zbyt duzej:) c&c mile widziane.... jesli chcecie zooma na jakis element to proscie,a bedzie wam dane:) perspektywa: rzuty z przodu i boku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 no więc pg.... powiem szczerze - narazie mi się to nie podoba (byc może dlatego własnie, że narazie...) a oto dlaczego: Mamy koncepcje cartoonowej postaci na bazie mrówki - praktycznie ogromna dowolność w interpretacji lecz u Ciebie występuje duży znak zapytania czy ta postać ma do końca określony koncept. Brakuje mi pewnej plastyczności w samym modelu - spójrz na połączenie tułowia z odwłokiem - jest na kształt literki L a powinien być bardziej płynny... teraz wydaje się, że to nie odwłok a ogon... Następna sprawa to odnóża (rece i nogi)... nie tworzą kreskówkowego klmatu a wyglądają jak doklejone... no i najważniejsza sprawa to konsekwencja w przerysowaniu postaci - przerysowujesz mocno głowę, tułów a ręce, nogi i o zgrozo kowbojki dorzucasz bez zmian... sczególnie te kowbojki - normalnie bym się rozpłynął nad ich modelem ale tutaj poprostu nie pasują... proponuję abyś pomyślał nad modelem i podkreślił jego zaróno owadzie jak i spersonifikowane elementy... niezrozum mnie źle - bo model jest fajnie wymodelowany - lecz nawet super modelowanie nie pomoże, gdy brakuje pewnych elementów w koncepcji... zobacz sobie jak robili Mrówke Z czy Dawno temu w trawie... na wyważenie cech, na koncepty postaci... pozdrawiam [piwo] PS: Celowo nie piszę co mozna by zrobić bo mam zaufanie, że jako członek Evermotion dasz sobie z tym radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 6 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2003 :( ale i tak wielkei dzieki za komentarz!!!, do Twoich propozycji z checia bym sie ustosunkowa, ale boje sie,ze limit czasowy wykonczy nas, wiec teraz zajme sie modelowaniem reszty sceny, a jesli zostaniemi czas to postram sie popracowac nad mrowka jeszcze troche updejt: tym mrowka bedzie strzelac, a arczej wymachiwac:) strzelba: rewolwer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 6 Sierpień 2003 Share Napisano 6 Sierpień 2003 Zgadzam sie z Boowa..i rzeczywiscie ten odwlok wyglada jak ogon..ajnei ze robicie to w cartoon\'owym stylu :) pukawki fajowskie :) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 no i projekt chyba stanął w miejscu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 nie stana, ale idzie dosc ciezko:( poszedlem za waszymi radami i oto wynik pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazzi Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 ...może chociaż podałyby sobie dłonie?! super, śmieszny model. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 8 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2003 hehe, podac moge(nawet sie posmyrac:)) ale dopiero po zriggowaniu:) a oto up date i zaarzem finalna wersja mrowki(jeszcze bedize kowbojska chustka na szyje, ale to po ustawieniu w scenie)...aha, wasy to pierwsze testy!!!: to tyle jesli chodzi o model glowneg o bohatera...liczymy na wasze komentarze... boowa na Twój szczegolnie;) a tu macie prewiew textur glowy mrowki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 8 Sierpień 2003 Share Napisano 8 Sierpień 2003 [boje się][boje się][boje się] Suprowskie :D JA sie czaly czas zastanawiam ja wy te materialy robicie na vrayu sa poprostu zajefakenkurwastyczne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 no faktycznie fajnie to wygląda...ale to sombrerro nie pasuje do całości...kapelusz ze szkicu jest świetny...dlaczego go nie zrobisz(zrobicie)?? pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 no wlasnie, Phantom ma racje, slomiany kapelusz nie pasuje do szeryfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Cool ale mam jedno ale ... jego wasy wygladaja jaby je codziennie rozczesywal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MJ Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 teksturki rzadza :D umiecie zawsze zaskoczyc jakims nowym podejsciem to sprawy ... to mi sie podoba ;) 3mam kciuki i pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 10 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2003 1. Na slomiance bardzo zalezalo mime\'owi, ktory szkice tworzyl,wiec ja ze swojej strony staralem sie taka slomianke zrobic(chyab wyszla calkiem fajnie)ale jesli nie pasuje to zrobi sie kapelusz...co to dla everow:) 2. Pierwszy raz w zyciu uzylem shag\'a i nie bardoz wiem jak zrobic, by te wasy sie \"schodzily\" do jednego punktu:(aby byly takie \"spiczaste\":( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 Pg spoko spoko nauczysz sie .. tak jak i ja :) narazie to mi qupa wychodzi z wlokami u chhyba bede ja modelowal :) Tak trzymaj z mnien ta slomianke [killer] wole sombrero :d[rotfl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 10 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2003 chaosiku kofany... daj namiary na sombrero a sie je machnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 hmm..mi tlyko brakuje przy modelu to aby miala na sobie kamizemlke...i na to odpiero gwiazde sheryfa....pomysl o tym:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elrond Napisano 10 Sierpień 2003 Share Napisano 10 Sierpień 2003 Modeling naprawdę piękny, tak trzymać, a co do słomianki to nie jest aż tak źle na upartego pasuje :D :) Mógłbyś umieścić siateczkę bez meshsmootha ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 11 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2003 Pablo, mamy w planach kamizelke, jesli zostanei czas po riggowaniu i ustawienu calej sceny to postaram sie pododawac rozne detale miedzy czaseii domodelowuje elementy sceny, tu macie kapsel, na ktorym mrowka bedzie smigala po dzikim zachodzie:) a tu siateczka(nie wiem czy cos wogole na niej widac:(): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 Wąsiki spox mogą być ale sombrero wygląda jak plecionka. A tak pozatym za wykonanie i pomysł daję wam 5+ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 no widzę, że Evrmotion znów w ataku :) powiem tak - wszystko super - ładnie modelowane i teksturka (shag słabiej - jak zainstaluję shaga to Ci powiem jak się nazywa funkcja \"spinania\" końcówek)... ...ale dalej uważam, że stopy i dłonie powinny być większe... a kowbojki bardziej rozklekotane.... a co do kapelusza... hehe to mi się podoba pod warunkiem, że wpleciesz w niego naokoło czerwony - co będzie muczos mechikanos buritos :) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 chciales to masz swoje referki :d Jak byc zboczonym to na MAKSAAAAAAAAAAA :D:D:D:D[rotfl][rotfl][lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 a teraz juz na powaznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 next Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 The last one Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 12 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2003 hahahahaahaha, firs pic rulezzzzzz:) ale z takim sombrero mozna sie zaj... przy modleingu:( textura to bez problemu mozna zrobic, natomiast mi zalezalo bardoz natym, by ten kapelusz byl full modeling.... pojdziemy na ugode:) ja przerobilem ta plecionke jesli chodiz o ksztalt i dorzucilem te kolorowe paski wplecione, ale nei bede zageszczal juz tych segmentow, bo wtedy moj komp poszedl by na wakacje:) boowa: b. bylbym wdzieczny za taka informacje, bo na razie nie widzi mi sie testowania wszystkich opcji shaga... o tu up dejty: najpierw sombrero: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 12 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2003 oraz otexturowane cialko - przod: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 12 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2003 i tyl (sorki, za zasmiecanie,ale serwer padl chyba i nie mam gdzi eich umiescic:(): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 12 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2003 kolejny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi