zbuffer Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 Witam wszystkich! Tytuł taki na razie roboczy a wątek wrzucam dlatego żeby się zmobilizować do pracy bo inaczej nigdy mojego pomysłu nie zrealizuję... Powstał w mojej głowie taki koncept sceny. Na pierwszym planie jakiś stary, brudny zaułek ulicy w którym stoi supernowoczesny(na dzisiejsze czasy) samochód ale w stanie śmierci klinicznej z widocznymi znakami nieubłaganego czasu :) - powybijane szyby, zdarty lakier, rdza, brud, poszarpane fotele itp. W tle natomiast wieżowce z przyszłości i takie piętrowe autostrady z lewitującymi wehikułami. Może trochę oklepana wizja przyszłości ale może coś zmienię w trakcie. Życzę sobie dokończenia tej pracy chociaż jakoś w to nie wierzę...ale może z Waszą pomocą dam radę ;) Pozdrawiam P.S. Wkrótce pojawi się jakiś zarys 3d no i powiem jakie auto wybiorę na pierwszy plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 27 Październik 2005 Share Napisano 27 Październik 2005 powybijane szyby, zdarty lakier, rdza, brud, poszarpane fotele itp. to ma coś wspólnego z kampanią wyborczą samoobrony? twórz, niech ci się siatka ładnie układa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 1 Listopad 2005 Autor Share Napisano 1 Listopad 2005 Nie nie ma nic wspólnego i lakier nie będzie w biało czerwone paski ;P Szkic sceny na razie w toku ale zdecydowałem jakie autko zrobię na pierwszy plan - Lamborghini Gallardo.. myślę że wygląda dość nowocześnie;) Najpierw zrobię nowe a potem będę niszczył bo jak mi się nie będzie chciało sceny dokańczać to przynajmniej będę miał ładny modelik, a samochodu jeszcze nie robiłem... Miałem pewne problemy z blueprintami bo nie zawsze się zgadzają ale jakoś sobie radzę i efekty można zobaczyć poniżej. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 to ma coś wspólnego z kampanią wyborczą samoobrony? Myślę ze to pod wyplwem ostatnich wydazen, cos w stylu przepowiedni co sie dalej bedzie działo jak PIS zacznie rządzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 Jeśli dobrze wszystko zostanie wykonane to może być naprawde ciekawa scena :) Jak już zobacze ten zułek a w nim samochód to będę happy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 taka drobna refleksja ... zapowiada sie calkiem skomplikowana scenka wymagajaca duzo pracy i zaangarzowania ... nie zaczynaj takiego projektu z nastawieniem ze "jakoś w to nie wierzę...ale może"... zycze powodzenia i bede sie staral cie troche mobilizowac ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 pokaż siatke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 1 Listopad 2005 Share Napisano 1 Listopad 2005 wizja mi sie podoba - moj dawny styl :) mam nadzieje ze final spodoba mi sie tak jak koncept czyli 10/10 :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 1 Listopad 2005 Autor Share Napisano 1 Listopad 2005 Dzięki za komentarze....mam nadzieję, że coś z tego fajnego wyjdzie.... Pozdrawiam i załączam mały update i siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 3 Listopad 2005 Autor Share Napisano 3 Listopad 2005 Kolejny update!! Zostawiłem dziury na światła i kratki... http://www.zbuffer.glt.pl/prace/przemijanie/3_1.jpg http://www.zbuffer.glt.pl/prace/przemijanie/3_2.jpg Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Podoba mi się koncepcja projektu zapowiada sie ciekawie model który robisz tez jest świetny powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 bardzo ladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woody Napisano 4 Listopad 2005 Share Napisano 4 Listopad 2005 mam duży sentyment go tego modelu bo była to moja pierwsza praca 3d;) zapowiada się bardzo fajnie czekam na kolejne updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 6 Listopad 2005 Autor Share Napisano 6 Listopad 2005 Karoseria właściwie skończona. Jak będę miał czas to wrzucę rendery z innych stron. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 wow tyle powiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 perfekcja, w rhino robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 no wyglada superowo nie powiem modeling zrobiony na poziomie ( tak mi się wydaje czy ten model jest stosunkowo łatwy w wykonaniu napisz czy miałeś jakieś trudności bo podoba mi się kształt tego modelu...) i tak przy okazji w czym robiłeś ?? Pomysł na prace trafiony czekam na dalsze efekty i wracam do pracy bo mnie zwolnią hehe POZDRAWIAM !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Jeśli wyjdzie Ci, tak jak w zamierzeniu miało to wyglądac, że będzie obdrapany, to będzie jeszcze fajniej, niż jest. Lakierek perfekcja ;) Modelik też. Wogóle jest bardzo fajnie. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Tu zrob edge'e i oddal je troche od powierzchni, bo zle sie zalamuje na krawedziach, powinno byc gladko. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 wolniutko to wszystko idzie, a jak masz zrobić taką scene jaką zaplanowałeś to jeszcze z miesiąc, może więcej to porobisz :) Ale liczy się efekt a nie czas ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 perfekcja, w rhino robisz? Z wygladu siatki w poczatkowych postach sadze iz jest to max :). Apropos modelu bardzo ladny. Czekam na dalesze efekty pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 robisz polymodelling + meshsmooth, czy tylko sam smooth ? popracuj nad carpaintem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 nom stary....perfect :) naprawdę. czekam na dalsze postępy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Pokaz siatke tylu prosze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Witam! Wielkie dzięki za komenty! Robię w maxie(editable poly z włączonym subdivision). Lakierek to na razie tylko eksperyment, żeby ładniej wyglądało... Sysol: model może trudny nie jest ale przy kilku elementach trzeba było się nagimnastykować i jeszcze przy tym nie zepsuć siatki.. szczególnie przy dużym wlocie powietrza z boku i przy tych wycięciach wszystkich z tyłu. Ja właściwie po raz pierwszy modelowałem w poly i muszę przyznać że mi się spodobało - całkiem przyjemne;) RA: miło że mi chciałeś buga znaleźć ale niestety pudło;P ten model tak ma, że jest tam ostra linia zagięcia.. Shade: miesiąc? chyba sam model;D tak się składa że ja nie mam zbyt dużo czasu i to że w ogóle tak szybko poszło, to dlatego, że był ten długi weekend... teraz znowu studia na głowie i to niestety dość ciężkie, a w wolnych chwilach to jednak wolę się zobaczyć z moją Kobietą niż z komputerem;P Dlatego teraz tylko wieczory i resztę wolnego czasu będę mógł poświęcić na modelowanie...Proszę więc wszystkich o cierpliwość;) A tutaj macie siateczkę. siatka od przodu siatka od tyłu Użyłem może kilku trójkątów ale sprawdziłem czy wszystko ładnie się wygładza i jest dobrze (po prostu czasem nie warto kombinować..) - to taka uwaga dla tych co trójkątów nie lubią ;P Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 acha no dzieki za informacje modelik co jak co ale wyszedl CI super !! bede przygladal sie dalszym postepom twojej pracy POZDRAWIAM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 hihi, chyba jednak mam racje: ;) http://www.autoshow.ro/images/wallpaper/lamborghini%20gallardo%201_1280.jpg http://lamborghini.carclub.ru/pictures/wallpapers/1280-1.jpg http://www.autogaleria.pl/tapety/img/lamborghini/lamborghini_gallardo_2003_03_s.jpg http://www.canadianautoreview.com/gallardo-%20006.jpg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuffer Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 My chyba po prostu mówimy o czym innym....na zdjęciu wyraźnie widać, że na dole jest ostre załamanie i na płaszczyźnie bocznej też... chyba że chodzi Ci o górną część tej poziomej "belki"? tam faktycznie jest trochę za mało wygładzone... postaram się poprawić ale już dość długo się z tym męczyłem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Listopad 2005 Share Napisano 9 Listopad 2005 zbuffer :) bardzo ladny modeling , niemam zastrzezen sam robilem model lp. gratuluje udanego jak do tej pory modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Przepraszam, ze tak pozno, ale nie mialem czasu wczesniej. Bialymi strzalkami zaznaczylem to co wedlug mnie jest zle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Model swietny, a tak OT troszke to Twoja strona, a wlasciwie jej menu nie dziala pod FF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Listopad 2005 Share Napisano 11 Listopad 2005 Nie no mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesbonus Napisano 30 Listopad 2005 Share Napisano 30 Listopad 2005 Widze ze praca conieco stanela w mijscu... szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi