Napisano 27 Październik 200519 l Witam wszystkich! Tytuł taki na razie roboczy a wątek wrzucam dlatego żeby się zmobilizować do pracy bo inaczej nigdy mojego pomysłu nie zrealizuję... Powstał w mojej głowie taki koncept sceny. Na pierwszym planie jakiś stary, brudny zaułek ulicy w którym stoi supernowoczesny(na dzisiejsze czasy) samochód ale w stanie śmierci klinicznej z widocznymi znakami nieubłaganego czasu :) - powybijane szyby, zdarty lakier, rdza, brud, poszarpane fotele itp. W tle natomiast wieżowce z przyszłości i takie piętrowe autostrady z lewitującymi wehikułami. Może trochę oklepana wizja przyszłości ale może coś zmienię w trakcie. Życzę sobie dokończenia tej pracy chociaż jakoś w to nie wierzę...ale może z Waszą pomocą dam radę ;) Pozdrawiam P.S. Wkrótce pojawi się jakiś zarys 3d no i powiem jakie auto wybiorę na pierwszy plan.
Napisano 27 Październik 200519 l powybijane szyby, zdarty lakier, rdza, brud, poszarpane fotele itp. to ma coś wspólnego z kampanią wyborczą samoobrony? twórz, niech ci się siatka ładnie układa
Napisano 1 Listopad 200519 l Autor Nie nie ma nic wspólnego i lakier nie będzie w biało czerwone paski ;P Szkic sceny na razie w toku ale zdecydowałem jakie autko zrobię na pierwszy plan - Lamborghini Gallardo.. myślę że wygląda dość nowocześnie;) Najpierw zrobię nowe a potem będę niszczył bo jak mi się nie będzie chciało sceny dokańczać to przynajmniej będę miał ładny modelik, a samochodu jeszcze nie robiłem... Miałem pewne problemy z blueprintami bo nie zawsze się zgadzają ale jakoś sobie radzę i efekty można zobaczyć poniżej. Pozdr
Napisano 1 Listopad 200519 l to ma coś wspólnego z kampanią wyborczą samoobrony? Myślę ze to pod wyplwem ostatnich wydazen, cos w stylu przepowiedni co sie dalej bedzie działo jak PIS zacznie rządzić.
Napisano 1 Listopad 200519 l Jeśli dobrze wszystko zostanie wykonane to może być naprawde ciekawa scena :) Jak już zobacze ten zułek a w nim samochód to będę happy ;]
Napisano 1 Listopad 200519 l taka drobna refleksja ... zapowiada sie calkiem skomplikowana scenka wymagajaca duzo pracy i zaangarzowania ... nie zaczynaj takiego projektu z nastawieniem ze "jakoś w to nie wierzę...ale może"... zycze powodzenia i bede sie staral cie troche mobilizowac ... pozdrawiam
Napisano 1 Listopad 200519 l wizja mi sie podoba - moj dawny styl :) mam nadzieje ze final spodoba mi sie tak jak koncept czyli 10/10 :) powodzenia
Napisano 1 Listopad 200519 l Autor Dzięki za komentarze....mam nadzieję, że coś z tego fajnego wyjdzie.... Pozdrawiam i załączam mały update i siatkę.
Napisano 3 Listopad 200519 l Autor Kolejny update!! Zostawiłem dziury na światła i kratki... http://www.zbuffer.glt.pl/prace/przemijanie/3_1.jpg http://www.zbuffer.glt.pl/prace/przemijanie/3_2.jpg Pozdr
Napisano 3 Listopad 200519 l Podoba mi się koncepcja projektu zapowiada sie ciekawie model który robisz tez jest świetny powodzenia
Napisano 4 Listopad 200519 l mam duży sentyment go tego modelu bo była to moja pierwsza praca 3d;) zapowiada się bardzo fajnie czekam na kolejne updaty
Napisano 6 Listopad 200519 l Autor Karoseria właściwie skończona. Jak będę miał czas to wrzucę rendery z innych stron. Pozdr
Napisano 7 Listopad 200519 l no wyglada superowo nie powiem modeling zrobiony na poziomie ( tak mi się wydaje czy ten model jest stosunkowo łatwy w wykonaniu napisz czy miałeś jakieś trudności bo podoba mi się kształt tego modelu...) i tak przy okazji w czym robiłeś ?? Pomysł na prace trafiony czekam na dalsze efekty i wracam do pracy bo mnie zwolnią hehe POZDRAWIAM !!
Napisano 7 Listopad 200519 l Jeśli wyjdzie Ci, tak jak w zamierzeniu miało to wyglądac, że będzie obdrapany, to będzie jeszcze fajniej, niż jest. Lakierek perfekcja ;) Modelik też. Wogóle jest bardzo fajnie. Pozdrawiam ;)
Napisano 7 Listopad 200519 l Tu zrob edge'e i oddal je troche od powierzchni, bo zle sie zalamuje na krawedziach, powinno byc gladko. pozdrawiam
Napisano 7 Listopad 200519 l wolniutko to wszystko idzie, a jak masz zrobić taką scene jaką zaplanowałeś to jeszcze z miesiąc, może więcej to porobisz :) Ale liczy się efekt a nie czas ;]
Napisano 7 Listopad 200519 l perfekcja, w rhino robisz? Z wygladu siatki w poczatkowych postach sadze iz jest to max :). Apropos modelu bardzo ladny. Czekam na dalesze efekty pracy.
Napisano 7 Listopad 200519 l robisz polymodelling + meshsmooth, czy tylko sam smooth ? popracuj nad carpaintem ;]
Napisano 8 Listopad 200519 l Autor Witam! Wielkie dzięki za komenty! Robię w maxie(editable poly z włączonym subdivision). Lakierek to na razie tylko eksperyment, żeby ładniej wyglądało... Sysol: model może trudny nie jest ale przy kilku elementach trzeba było się nagimnastykować i jeszcze przy tym nie zepsuć siatki.. szczególnie przy dużym wlocie powietrza z boku i przy tych wycięciach wszystkich z tyłu. Ja właściwie po raz pierwszy modelowałem w poly i muszę przyznać że mi się spodobało - całkiem przyjemne;) RA: miło że mi chciałeś buga znaleźć ale niestety pudło;P ten model tak ma, że jest tam ostra linia zagięcia.. Shade: miesiąc? chyba sam model;D tak się składa że ja nie mam zbyt dużo czasu i to że w ogóle tak szybko poszło, to dlatego, że był ten długi weekend... teraz znowu studia na głowie i to niestety dość ciężkie, a w wolnych chwilach to jednak wolę się zobaczyć z moją Kobietą niż z komputerem;P Dlatego teraz tylko wieczory i resztę wolnego czasu będę mógł poświęcić na modelowanie...Proszę więc wszystkich o cierpliwość;) A tutaj macie siateczkę. siatka od przodu siatka od tyłu Użyłem może kilku trójkątów ale sprawdziłem czy wszystko ładnie się wygładza i jest dobrze (po prostu czasem nie warto kombinować..) - to taka uwaga dla tych co trójkątów nie lubią ;P Pozdro!
Napisano 8 Listopad 200519 l acha no dzieki za informacje modelik co jak co ale wyszedl CI super !! bede przygladal sie dalszym postepom twojej pracy POZDRAWIAM!!
Napisano 8 Listopad 200519 l hihi, chyba jednak mam racje: ;) http://www.autoshow.ro/images/wallpaper/lamborghini%20gallardo%201_1280.jpg http://lamborghini.carclub.ru/pictures/wallpapers/1280-1.jpg http://www.autogaleria.pl/tapety/img/lamborghini/lamborghini_gallardo_2003_03_s.jpg http://www.canadianautoreview.com/gallardo-%20006.jpg :)
Napisano 9 Listopad 200519 l Autor My chyba po prostu mówimy o czym innym....na zdjęciu wyraźnie widać, że na dole jest ostre załamanie i na płaszczyźnie bocznej też... chyba że chodzi Ci o górną część tej poziomej "belki"? tam faktycznie jest trochę za mało wygładzone... postaram się poprawić ale już dość długo się z tym męczyłem. Pozdr
Napisano 9 Listopad 200519 l zbuffer :) bardzo ladny modeling , niemam zastrzezen sam robilem model lp. gratuluje udanego jak do tej pory modelu.
Napisano 11 Listopad 200519 l Przepraszam, ze tak pozno, ale nie mialem czasu wczesniej. Bialymi strzalkami zaznaczylem to co wedlug mnie jest zle.
Napisano 11 Listopad 200519 l Model swietny, a tak OT troszke to Twoja strona, a wlasciwie jej menu nie dziala pod FF.