janko1987 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 co duzo bedę mówił -- świetne rysunki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Fajnie, fajnie, podobaja mi sie te przylukane z 300 :) niezla anatomia, chociaz troche brak dynamiki. Kiepsko wygladaja te maziania tła. To ze jest ciemniejsze to ok chociaz nie powinno byc czarne, ale takie chaotyczne walenie grubych krech troche odwraca uwage od postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 To ze jest ciemniejsze to ok chociaz nie powinno byc czarne, ale takie chaotyczne walenie grubych krech troche odwraca uwage od postaci. żałuję za grzechy, jeszcze dziś wieczorem odprawię pokutę w postaci poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Spoko synu - zostanie Ci odpuszczone :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 Updejt, troszkę szybszych skeczy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 30 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2007 DuuŻy weekendowy update, dwa z tych szkiców chciałbym pokolorować w niedalekiej przyszłości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Swietny update - kazdy szkic ma w sobie cos ciekawego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 ostatni mi podoba sie najbardziej . podejrzewam ze kolorze bedzie boski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 dar od niebios symu masz,a do tego płodność też...mnie się podoba ta zszywana babka na wcześniejszej stronie-może z tego być coś dobrego i niepokojącego,taki styl też lubię:) z upków podoba mi się wszystko,jak masz pomysł na postacie czy ich mordy,to dokańczaj,bo w a r t o!bo naprwdę talent jest. brnę przez ten wątek od pierwszych postów(obserwuję),wyrabiasz się chłopie! niech nam rośnie nowy talent!:D ps:bez wazelinki-kończyć i ćwiczyć proporcje(to też mój ból;)),ale w przeciwieństwie do mnie,tu płodność i talent idą w parze;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 thirdeye, grass, purple: dzięki za wsparcie :) podjąłem się pokolorowania ostatniego szkicu, dałem ostatnią szansę swojemu Volito 2 :) Zaznaczam ze zdecydowanie jest to WIP: Czekam na uwagi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 oczy i usta na szkicu lepsze , ogolnie twarz lepsza na szkicu , bardziej "smukla" nie wiem czy to dobre slowo , przymruzone oczy i węższe usta tak lepiej pasuja ale wip to wip :) zobaczymy co bedzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 Kolejny WIP, to co starałem się przedewszystkim poprawić, to wyeliminować "płaskość" całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Hu hu panie... Podoba mnie sie;) a najbardziej jej ubranko:) Wygląda jakby było z metalu i to w nim jest fajne...ale powiedz szczerze, miało tak wyglądać??;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 1 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2007 Hu hu panie... Podoba mnie sie;) a najbardziej jej ubranko:) Wygląda jakby było z metalu i to w nim jest fajne...ale powiedz szczerze, miało tak wyglądać??;) Pozdrawiam chciałem żeby miało połysk, coś a'la śliskie sukno, jedwab or something, nie jest jeszcze do końca tak jak chciałem ale blisko (dorzucę jeszcze deseń który jest na kiecce tylko w niewielkim fragmencie, a bę.dzie na całej). ostatnio zmieniłem troszkę podejście do rysowania, sposób w jaki zabieram się za to, troszke mi to utrudnia mały rozmiar tabletu (A6)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 robi sie coraz ciekawiej, jest ladnie, wierze, ze bedzie fantastycznie :) suknia super, chociaz jesli chcesz cos w rodzaju jedwabiu to rzuc jakas teksture na to, twarz wymaga dopieszczenia, jest na razie niewyrazna i przydaloby sie jej troche kolorkow :) edit: przesunalbym tez horyzont w dol (jesli to nie zepsuje calosci) i rozjasnil troche drugi plan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 bardzo fajna draperia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anoniredi Napisano 1 Sierpień 2007 Share Napisano 1 Sierpień 2007 Piękny odlew sukni. Materiał wygląda bardzo sztywno i ciężko. Jedwab ma bardziej "lejącą" się postać (postać wyglądałaby wtedy jak wyrwana z prac Marty Dahlig). Podoba mi się ten efekt metalu, nadaje rysunkowi charakteru:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 Poprawiłem wierzby i pare szczegółów, głównie kiecki i tła. I chyba na tym zakończe, mam kilka pomysłów i biorę sie za nie, a "Rude włosy i czarne łzy" zostają chyba tak jak są. dzieki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Fajne te ostatnie rysuneczki. Pani z wierzbą brakuje lekkości, bardzo ją wypieściłeś ale spora część tych fałd draperii - przy przy talji jest wydumana i nieprawdziwa, wygląda jak jakaś narośl. ramię zgina się trochę plastelinowo, po łuku do tyłu, nie ma mięśni pod tą skórą ( i nie mam na myśli tego że brakuje jej mułów jak u boksera ) Lewa pierś zdecydowanie mniejsza od prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Kostek Napisano 2 Sierpień 2007 Share Napisano 2 Sierpień 2007 Pomysł fajny tylko : rzeczywiście suknia przekombinowana, może nieco uprościć szczególnie te fałdy przy gorsecie, dół sukni ok i lepiej by było zachować ten styl na całość sukni, co do piersi to racja ;) , bym jeszcze zwrócił uwagę na to, że dół obrazka jest strasznie ciemny i suknia zlewa się z tłem, wierzby: ta w odali ma strasznie grube gałęzie, a w tej z przodu jest ich trochę za dużo. A i jeszcze jedno spróbuj nieco zmienić kadr dodac troche "powietrza" u góry, wydłużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 Tak skrobnąłem przed snem wczoraj .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Kolor bardzo ładny. Anatomia do poprawki. Na tej czerni coś smarnij, bo dziura ,nawet symbolicznie.Jako koncept-dobre wyjście:) Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 Następna kolorowanka Co do poprzedniego to zgadzam się w 100%, robiłem na szybko, niezbyt się przyłożyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2007 No i jak zapowiadałem robie kolor, masakra jest z tym moim LCD, zupełnie nie idzie na tym pracować, ale na szczęście w niedługim czasie bede miał zwykły monitor CRT.Gdybym wam pokazał to jak wyszło na LCD (gdzie wyglądało ok), to na kineskopowcu nic nie widać :/ WIP: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2007 Nikt nie napisał nic ciekawego więc może coś na temat skończonego konceptu? pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Ołowki zajebiste, ekstra kreska, pomysly i anatomia - kolorowanie psuje efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 wydaje mi sie ze wczesniejsza wersja z kolorem jest lepsza...tu zbytni wszystko sie błyszczy..metal, skóra zaczynają podobnie wyglądać...ale ostrze np fajnie wyszlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Tez odnioslem wrazenie ze wszystko takie plastikowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 13 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2007 dzięks guys, prawda jest taka że się jeszcze uczę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 całkiem ciekawy .. a co jest pod "flagą"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Pod flagą jest wielki grzyb z rodziny hub ;) Puki nie doczekam się monitora CRT dłubię w greyskali. A tu taki koncepcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanes Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Obrazek świetny. Pojazd wymiata. Może troszkę ta kobietka ma za szerokie biodra? tak coś mi sie zdaje. Poza tym fajowa praca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 nie problem w biodrach ale w stosunku tulowia do nog. nogi sa o wiele za dlugie. powinny byc w przyblizeniu takie same jak tulow z glowa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 macie rację, gibnęły się troszkę sprawy anatomiczne (meczę to ostatnio troszkę, literatura by się przydała...any links? ) dzięki za komenty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 najlpeiej jak znajdziesz jaks fotke prawdziwej osoby i sobie obmierzysz proporcje . fotek jest akurat multum na sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Anatomia anatomia ale i tak milo sie ogląda. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 ale samolocik, to trza przyznać,ze odpał w ciapki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 fajna pracka, szczególnie pojazd, tylko ten kaloryferek na jego końcu nie pasuje tam, jakbyś złej perspektywy użył czy coś takiego, środek pojazdu nie spotyka się ze środkiem tego kaloryferku (nie znam sie na pojazdach, pewnie ma to jakąś swoją mądrą nazwę ;) ) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Kolejny koncept, jeszcze w fazie tworzenia, ale już cośtam sie zakreśla, krytyka szczególnie mile widziana (światło!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 fajne fajne, zmien tylko moze oko,bo jakies komiczne sie wydaje,mapety takie maja;p a sam concept ciekawy,ladne swiatelko na twarzy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidiasz Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 fajnie tylko za mlae nogi jak na moj gust - by sie polamal chlopak ale moze na tej planecie jest mniejsza grawitacja i te sprawy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Fajna tematyka i wykonanie. Rób tego więcej. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 dokładnie, szalej dalej bo coraz lepiej wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 fajnie tylko za mlae nogi jak na moj gust - by sie polamal chlopak ale moze na tej planecie jest mniejsza grawitacja i te sprawy :P A słonie Salvadora Dali ? No i jaką popularnośc mają...i do dzisiaj na tych nogach stoją w muzeach...;D Ale do rzeczy... Jak dla mnie wielbłądo-muł jest świetny, gożej z tą plastelinką, co na nim siedzi, ale rozumiem,że to jeszcze w toku;) edit: chciałes zdaje się o świetle... dużo nie można wywnioskować, bo nie ma tła;) Ale jedyne narazie do czego bym się przyczepiła, to błąd, który tez baaardzo często popełniam: lewa noga tylna, "wyrostek kolanowy";) jest zaznaczony światłem od lewej, zlewa się to z tłem, jak przymrużysz oczy, zobaczysz zamiast kolana, dziurę pomiędzy tylna lewą, a przednią prawą... mówie, bo rozumiem,że ma byc wszystko na perfekt ;) pozdrowienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 dzięki wszystkim, każda rada jest cenna :) Dodałem kolorek, parę detali, a końca nie widać.. czekam na kolejne konstruktywne rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Wygląda gites!. Generalnie mayk idziesz do przodu. Te twoje ostatnie speedy i prace w tym wątku są coraz lepsze. Na prawdę miło się ogląda. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Yo patrze, że się rozpędziłeś..i nie zwalniaj;) To zwierze z ludzikiem fajne, lepszy jednak ostatni speed ze speedpaitingu. Tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Moim zdaniem, ujeżdżacz mułodziobaka ma dziwna budowę ciała. Chodzi mi o to że tusze ma grubą a kończyny i głowę chuderlaka. Albo w jedną albo w drugą stronę :D. Druga sprawa, zakładając po cieniu muła, ze słońce jest gdzieś na godzinie 10 lub powiedzmy 16 (zależy z której strony patrzeć) to mam wrażenie, że oświetlenie niektórych elementów jest zupełnie inne. Trzecia rzecz, kolory tła jakoś mnie przekonują :) całość wygląda trochę jak wklejona. To tyle krytyki (nie wiem czy słusznej :P) a poza tym to super ;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 bardzo mi sie podoba ten ostatni koncept, czuje, ze bedziesz mocno parl do przodu i tego Ci zycze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Ok, szczególne dzięki dla Designera79 i purple :) zastosowałem się przynajmniej w części do waszych uwag, samemu wiele rzeczy się poprostu nie widzi długiąc jakiś czas to samo. Ostatni WIP myslę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi