lisu Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 Troszkie nowych bzdur skrobanych ołówkiem automatycznym.
Pablonardo Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 skrót się trochę sypnął w prawej ręce na drugim rysunku i dłoń się nienaturalnie wydłużyła:) ale kolorowa mordka jak najbardziej udana:D:D
grim666 Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Jak dla mnie pierwszy najfajniejszy. Spróbuj nakładać kilka warstw kresek cieńszych, a nie grube maźnięcia (w niektórych miejscach wygląda to bardzo niedbale). Górna część głów wygląda na bardziej wykończoną niż dół-mam na myśli usta i podgardle. No i nie koloruj czarnym, znaczy nie ściemniaj czarnym, tak jak w tym ostatnim. To tyle, ja bym jeszcze chciał ołówków :) HAIL.
lisu Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 dżinks za konstruktywną krytykę, taką lubie :) grimm - pracuję na LCD, to troszkę komplikuje sprawę z kolorami, ale to winny się usprawiedliwia więc... ;) grafitów c.d.:
Sadowski25 Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 Ossszzzz w MORDE !!! Człowieku naucz mnie tak rysować :D pliiiiiiiisssssss!!
lisu Napisano 28 Grudzień 2006 Autor Napisano 28 Grudzień 2006 Ossszzzz w MORDE !!! Człowieku naucz mnie tak rysować :D pliiiiiiiisssssss!! Nie no bez przesady, prawda jest taka ze sam musze się jeszcze sporo uczyć.
miriam Napisano 28 Grudzień 2006 Napisano 28 Grudzień 2006 fajne te Twoje szkicorki ;), ciekawa kreseczka, anatomia to ciężka sprawa :| sam mam z nią wiele problemów) ale cóż ćwiczyć i ćwiczyć to jedynie pozostaje, jednak zastanawiam się nad innym aspektem, hmm, powiadasz że masz LCD monitorek i przez to z kolorkami masz problem ;) ?? Pozdrawiam
lisu Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Napisano 29 Grudzień 2006 hmm, powiadasz że masz LCD monitorek i przez to z kolorkami masz problem ;) ?? nom nie da sie ukryć (jest sporo tematów na różnych forach) ze RGB nie uzyskasz poza tym LCD nie wyświetla wszystkich kolorów i są problemy w zakresie większego krycia. Nie ma tego problemu w monitorkach PRO (Eizo, LaCie itp kozaki z kalibracją palety). Kto ma (szczególnie najtańsze modele - tak jak np. ja ;] ) to zresztą wie co jest grane.
lisu Napisano 2 Styczeń 2007 Autor Napisano 2 Styczeń 2007 Pokolorowałem szkic z kilku postów wstecz. Zły to Faraon co własny lud kala zarazą z własnych rąk, a ten taki jest właśnie :)
grim666 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Praca średnio mi się podoba, dlatego tradycyjnie wymienię rzeczy, które, moim zdaniem, powinny być zmienione: -anatomia ramion, coś jakieś kiepskie skróty, nie wygląda to najlepiej, -kolory na klacie i sama anatomia klaty, -śmieszna postawa kolesia, tak jakby jakieś hołubce wywijał przy skocznej górolskiej muzyczce Wiem, że to pokolorowany szkic i może pomysł na postać wpadł Ci już w trakcie kolorowania, ale gość powinien raczej robić użytek z rąk, a nie z nóg, skoro zarazą truje. Chodzi mi o inną pozycję-wyciągnięte ręce czy jakoś tak. Podoba mi się za to głowa z metalową czapką, materia jego spódnicy oraz sama zaraza, dymiąca z rąk. HAIL edit: aaaaa sam szkic super!! bo teraz zobaczyłem :)
SSn4k3 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Prace ołówkowe rządzą! Tabletowe prace też fajne, ale czegoś im brakuje. Zdecydowania?:) Pozdrawiam.
lisu Napisano 16 Maj 2007 Autor Napisano 16 Maj 2007 Ale mnie tu dawno nie było, uhhh... pora się czymś przypomnieć. Szkic poszedł na skaner i domazałem w fotoszopie.
Łukasz Jaskólski Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Coś w tle by sie przydało (moze wiecej przestrzeni, jakies swiatlo ), bo mimo ze warsztatowo niczego sobie, to czegos jednak brakuje kompozycji. Masz taki dosyc specyficzny bardzo gładki sposób malowania i troche to zubaża pracę ( mowa o braku faktur ) A poprzednia tez fajna ,taki pałer ma w sobie
lisu Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Napisano 13 Czerwiec 2007 No i pokolorował się... pierwszy z czterech :)
Siegmar Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 koncept jest super ... wykonanie w kolorze, tez świetne, ale mogłeś dać więcej kontrastu, więcej cienia ... Najlepiej prezentują się na obrazku buty, a to dlatego, że im zdecydowania w levelach nie brakuje. Wyostrzyłbym pracę bardziej, ale nie efektem oczywiście tylko dosłownie dodając parę ciemniejszych, bardziej zdecydowanych akcentów. Tak sobie gadam, ale lepiej bym nie zrobił :) Szczególnie razi mnie z slaby cień pod nogą
lisu Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Dzięki za uwagi, postaram się poprawić :) następny, też pewnie będzie kolor.
biglebowsky Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Fajne szkice, ten ostatni bardzo dobry. Finalne prace też pokazują że masz spory potencjał. dynamiczne, żywe. W wielu miejscach płaskie i nie zawsze dobrze wykończone ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenie.
purple Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 no to dawaj tą babkę, bo to może być już niezły cukiereczek ;) tylko do tej pracki,to się do rad zastosuj, i gdzieniegdzie fakturę daj,i więcej cienia( ja widzę tu mocny cień,ale it's my opinion). Uwaga będzie krytyka: Widzę,że ostatnio mniej tego robisz,ale wcześniej,czasem kreska nie szła z linią kształtu,widać,że masz ją dobrze wyrobioną,ale ten nawyk też musisz wyrabiać;) niecierpliwie czekam na dalsze upki:)
RaVirr Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Stary niektóre prace naprawdę wymiatają.. Z tych ostatnich nie podoba mi się tylko zły faraon. Czekam aż pokolorujesz ostatni szkic, pewnie będzie na co popatrzeć;) Tak trzymaj.
lisu Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 Dzieks za krit, guys. A z tego koloru nie bedzie bo zjeb******
QbisieQ Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 Człowiekuu...b.ładne pracki i super motywy/koncepty niektóre. Tak z ciekawości: ile masz lat ? PS. zapraszam do mnie :)
lisu Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 Tak z ciekawości: ile masz lat ? no będzie już 25 wiosenek :)
RaVirr Napisano 13 Lipiec 2007 Napisano 13 Lipiec 2007 A ten koleżka to rysowany ołówkiem prawda? Jaki to jest format kartki? I ołówek to taki wynalazek podobny do długopisu czy tradycyjny (gdzie grafit jest oprawiony drewnem)?
lisu Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 A ten koleżka to rysowany ołówkiem prawda? Jaki to jest format kartki? I ołówek to taki wynalazek podobny do długopisu czy tradycyjny (gdzie grafit jest oprawiony drewnem)? który koleżka? z avataru czy ten z konceptu? koncept ołówkiem, kolezka z avataru też (automatyczny na wkłady 0,5 o hardkorze B, na papierze A4)
lisu Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 My tu gadu gadu, a papier i kredki stygną ;) jedziemy dalej:
purple Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 My tu w Polsce jesteśmy, tu ołówki i papier kradną;D Przedostatni kolo jest świetnym materiałem do wykończenia i potem w Shopku do podmalowania, ten z dołu, to jakaś karykatura, w jakimś zamyśle/koncepcie, czy od tak?
lisu Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 ten z dołu, to jakaś karykatura, w jakimś zamyśle/koncepcie, czy od tak? Od tak, jak większość pracek tutaj. Przymiarka do Intuosa A4 trwa, a że jest to wydatek niecodzienny to potrwa pewnie do najbliższej wypłaty :( Jade więc z ołówkiem bo Volito mam już dosyć.
ortheza Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Nie przesadzaj ja jade caly czas na pentagramie XXl :-) co do szkicow to z ostatnich trzech najbardziej podoba mi sie ta dziwna postac. ciekawe jestem jaki kolorek zaproponujesz dla niej :)
lisu Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Narazie nic nie proponuje bo jakoś zbrzydło mi mazanie w PShopie na volito 2, czekam na lepsze czasy (Intuos'owe :) ). Tymczasem jade z ołówkiem. Wydaje mi się ze mam spory problem z cieniowaniem... trzeba to przerobić i się upewnić ;]
purple Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 po pierwsze to mam wrażenie,że nawet lepiej cieniujesz (patrząc na pierwszą prackę),ale jeśli się już czepnąc to myślę,że powinieneś cieniować (choć widzę,że to Twój styl) bardziej plamą, lub plamą z kresek, niż samym faktem iż one są: lżejsze przejcia tonalne,CHWILAMI lżejsze same kreski, no i więcej konsekwencji w tych cieniach... i tyle... pozdrawiam
mant-raz Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 chyba glownym problemem w Twoich szkicach jest cieniowanie, bo koncepcyjnie i anatomicznie to mi sie podobaja :)
WWWoj Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 to stworzenie przypominające psa jest mega wypas wogole super rysunek
janko1987 Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 fane ffane te szkice ..ja nie wiem czy bym się tak spieszył do cieniowania plamą raczej konstuowania kreską plame -ciekawsze rezultaty ..Pozdrawiam
purple Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 raczej konstuowania kreską plame -ciekawsze rezultaty .. o to mi chodziło;)
lisu Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 No i dalej ołówki, urządziłem sobie tu mały sketchbook, mam nadzieje ze mnie moderator nie pogoni...
thirdeye Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 Przegapilem jakos poprzedni update - fajny ten gosc z pila :) Moim zdaniem chyba nieco zbyt chaotycznie cieniujesz. Kreski leca we wszystkie mozliwe strony miejscami.
purple Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 O stary, idź w karykatury , it's smokin!;D naprawdę good shit,dawaj więcej! :)
nicponim Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 fajne,ale chyba w kazdej pracy proporcje strasznie gubisz- to reka,to dlon, czesto twarz tez leci;/
lisu Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 fajne,ale chyba w kazdej pracy proporcje strasznie gubisz- to reka,to dlon... chodzi o pierwszy z ostatniego update'u? ale tak miało być przecie ;)
nicponim Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 o ten tez,ale i wiele innych;] no niewime np. laska(oczy rozbiezne strasznie,nos dziwny)i jeszcze kilka sie znajdzie takich rodzynkow;] ja widze kiedy jest zamierzone a kiedy niekoniecznie-np. proporcje leze w tych chlopie co strzela,ale mi sie podoba,-taka typowo komixowa postac,wiec proporcje jasne ze mozna olac,albo ostatni stwor w czapie-fajny jest,njie ma co sie czepic proporcji,bo taki koncept byl i do bryly postaci akurat pasuje. no ale gdzie nie gdzie to niestety widac braki w anatomii,i to nie celowe;p
lisu Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Napisano 24 Lipiec 2007 nicponim: niestety jest troszkę racji w tym co piszesz, i dlatego Leonardo da Vinci jest w Luwrze, a ja tu, gdzie jestem :) tymczasem ...
RaVirr Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Mam wrażenie że samuraj ma coś nie tak z nogami..
purple Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 tak jakby był za niski, a jedną nogę miałby za chudą (ale może oni tak mieli;P)
lisu Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Taaa, oj mieli mieli :) Kurcze motam sie przy ustawieniach skanera :/ Updejt:
thirdeye Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 Heh gosc wyglada jakby mial temu drugiemu dopiero przylozyc a tamten jakby juz dostal :P Fajnie cieniowane :)
lisu Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Heh gosc wyglada jakby mial temu drugiemu dopiero przylozyc a tamten jakby juz dostal :P Fajnie cieniowane :) On jeszcze nie dostał, dopiero leci na niego z grabiami :)
lisu Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Napisano 26 Lipiec 2007 Wczoraj przylukałem kilka scenek z "300 spartan", dziś wrzuce chyba cały. Wrażenie było takie, że spłodziłem to, co spłodziłem.
Rekomendowane odpowiedzi