Gizmo74 Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 większości jest straszne ziarno precież aby uzyskać efekt wizualności nie potrzeba tyle ziarna pchać, Im większe ziarno , tym render przed zastosowaniem filtra "noise" np w photoshopie jest mniej fotorealistyczny (wiem to z autopsji....też tak robiłem jak nie mogłem sobie poradzić z rendererem) ..............Ktoś w tym wątku powiedział , że Mental jest najgorszym rendererm jaki stworzono - jaki poziom prezentuje więc Maxwell ??????? - chyba ratuje go tylko filtr "Noise" :)))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Styczeń 2006 Share Napisano 20 Styczeń 2006 Ktoś w tym wątku powiedział , że Mental jest najgorszym rendererm jaki stworzono Ktokolwiek to mówił, mylił się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2006 1 H SL: 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 ładny ten renderek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 21 Styczeń 2006 Share Napisano 21 Styczeń 2006 xeav RC5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2006 tak, rc 5 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 3h RC5 TEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Ładnie , panowie , dłużo się trzeba nakombinować żeby przenieść scenkę do studia ? Bo renderowanie z poziomu maxa dalej niedostępne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 no bardzo ładnie a co do tego rc5 to jak to jest bo w maxie nie widać dalej materiałów teraz je się robi w studiu czy jak żeby był podgląd na nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 wow...pieknie wyszlo...bardzo mi sie podobaja takie renderki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 dłużo się trzeba nakombinować żeby przenieść scenkę do studia Po prostu exportujesz sceną do formatu mxs (ewentualnie obj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 chveti mozna normalnie z maxa renderowac, ale ja wole w studiu jest lepiej i wieksze pole manewru no ten Material Editor super. Mr krzysiek materialy tylko w studiu widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 ostatnio zobaczyłem sobie tego maxwella i powiem ze jestem zadowolony z wersji RC 5 tylko musze exportować wszystko do Studia przez obj po jak z maxa exportuje to wyskakuje mi bład ze niby jest plik zepsuty lub stray, coś takiego przynajmniej :) A renderki no powiem ze super ! Xeav jakie ustawienia czasu i swiatła, czym oswietlałes ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 TrojkaT dzięki za info trzeba będzie się powoli uczyć tego studia, bo na razie z maxa renderuje jak cos będę miał to pokaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.ai Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Hej, RC5 sl: 11 czas:około 20min każdy. Wiem, wiem, szpara pomiędzy "zębami" nadaję się tylko to dużych gwoździ :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 no wiec moze tez cos dam z moich pierwszych wypocin w MW, od 3 dni bawie sie w MW i takie testy sobie robie, nie wiem tylko dlaczego moj maxwell nie widzi textur :/ Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Jak to nie widzi nie rozumiem ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 tak nie widzi ze jak nakładam do kanalu texturke to nie renderenuje juz z nią tylko sam kolor, bawiłem sie w uvw i nic :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 zaznaczyłeś obok aby używał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 tak, zaznaczyłem, zapisałem i renderenowałem i nic dalej ich nie widac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 może dodaj mapowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 a wartości zmieniłeś? więcej niz 0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 7h p.s. wie ktos co sie stalo z hindusem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 TrojkaT: mozesz wrzucic mniej skompresowanego jpga? bom ciekaw detalu, a nie wiele widac, czysty render wrzuc, nie cz-b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2006 po grayscale trudno ocenić render- masz color? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 mialem kolor, ale niechcaca wyrzucilem bo mialem go na pulpicie :( bo oczyszczalem pulpit ze smieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Skąd wy macie tkie wypaśne scenki, sami modelujecie czy to są jakieś gotowe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 powyższa jest chyba z evermotion.org, dział "free" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 w czarno bialym wiekszosc rzeczy ciekawie wyglada, tak jest prosciej :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2006 model: 15 min render: 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 kurcze :), czemu nie poczekałeś na wyższy sampling? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2006 może jutro puszcze na godzinkę edit: patrz niżej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 nic nie widać przez sampling, ledwo zarys sie pojawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 7h p.s. wie ktos co sie stalo z hindusem :) nie ma neta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 xeav - zostaw chodź raz na noc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2006 ale to się prawie noc renderowało (2 h) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 lol:P ten cza x3 i będzie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 1 Luty 2006 Autor Share Napisano 1 Luty 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 no a caustyka gdzie? Zapomniało sie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 na miniaturkach ładnie po powiększeniu nieostro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 to się zbyt długo renderowało żeby tego nie pokazać. nie musicie klikać w miniaturkę...tylko patrzcie na nią a to się aktualnie renderuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Mogłeś już orginalną scenę wykorzystać ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Jak się wyrenderuje to wrzuć i oczywiście podaj czas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Pierwsze pierścionki ładnie wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Ja przepraszam ze sie tak wcinam ale do odszumiania najlepszy chyba bylby NeatImage polecam ja uzywam i jestem zadowolony ;] Nie wiem czy go ktos wczesniej nie polecil jakos niekcialo mi sie czytac ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 render: 7 h sample level: 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 no coz jeszcze duzy noise ;) nikt nie odpisuje bo chyba nie przypadla nikomu ta klasa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Jak na 7 godzin, to jakość rendera jest katastrofalna. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Jak przerobicie (wyeksportujecie) do Lightwave (obj) to wam wyrenderuje w Krayu (w moim topicu). Jakby co to podam maila... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi