Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
większości jest straszne ziarno precież aby uzyskać efekt wizualności nie potrzeba tyle ziarna pchać,

Im większe ziarno , tym render przed zastosowaniem filtra "noise" np w photoshopie jest mniej fotorealistyczny (wiem to z autopsji....też tak robiłem jak nie mogłem sobie poradzić z rendererem)

..............Ktoś w tym wątku powiedział , że Mental jest najgorszym rendererm jaki stworzono - jaki poziom prezentuje więc Maxwell ??????? - chyba ratuje go tylko filtr "Noise" :))))))))))))))

• Odpowiedzi 150
  • Wyświetleń 14,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ktoś w tym wątku powiedział , że Mental jest najgorszym rendererm jaki stworzono

Ktokolwiek to mówił, mylił się :)

Napisano

Ładnie , panowie , dłużo się trzeba nakombinować żeby przenieść scenkę do studia ? Bo renderowanie z poziomu maxa dalej niedostępne ?

Napisano

no bardzo ładnie

a co do tego rc5 to jak to jest bo w maxie nie widać dalej materiałów teraz je się robi w studiu czy jak żeby był podgląd na nie?

Napisano

wow...pieknie wyszlo...bardzo mi sie podobaja takie renderki:)

Napisano

dłużo się trzeba nakombinować żeby przenieść scenkę do studia

Po prostu exportujesz sceną do formatu mxs (ewentualnie obj)

Napisano

chveti mozna normalnie z maxa renderowac, ale ja wole w studiu jest lepiej i wieksze pole manewru no ten Material Editor super. Mr krzysiek materialy tylko w studiu widac.

Napisano

ostatnio zobaczyłem sobie tego maxwella i powiem ze jestem zadowolony z wersji RC 5 tylko musze exportować wszystko do Studia przez obj po jak z maxa exportuje to wyskakuje mi bład ze niby jest plik zepsuty lub stray, coś takiego przynajmniej :)

A renderki no powiem ze super ! Xeav jakie ustawienia czasu i swiatła, czym oswietlałes ?:>

Napisano

TrojkaT dzięki za info trzeba będzie się powoli uczyć tego studia, bo na razie z maxa renderuje jak cos będę miał to pokaże

Napisano

Hej, RC5 sl: 11 czas:około 20min każdy. Wiem, wiem, szpara pomiędzy "zębami" nadaję się tylko to dużych gwoździ :]

Napisano

no wiec moze tez cos dam z moich pierwszych wypocin w MW, od 3 dni bawie sie w MW i takie testy sobie robie, nie wiem tylko dlaczego moj maxwell nie widzi textur :/

13el2.jpg

Pozdr

Napisano

tak nie widzi ze jak nakładam do kanalu texturke to nie renderenuje juz z nią tylko sam kolor, bawiłem sie w uvw i nic :/

Napisano

TrojkaT: mozesz wrzucic mniej skompresowanego jpga? bom ciekaw detalu, a nie wiele widac, czysty render wrzuc, nie cz-b.

Napisano
  • Autor

po grayscale trudno ocenić render- masz color?

Napisano

mialem kolor, ale niechcaca wyrzucilem bo mialem go na pulpicie :( bo oczyszczalem pulpit ze smieci

Napisano

Skąd wy macie tkie wypaśne scenki, sami modelujecie czy to są jakieś gotowe??

Napisano
  • Autor

może jutro puszcze na godzinkę

edit: patrz niżej :]

Napisano
  • Autor

ale to się prawie noc renderowało (2 h) :)

Napisano
  • Autor

untitledpreviz8al.th.jpg

to się zbyt długo renderowało żeby tego nie pokazać.

nie musicie klikać w miniaturkę...tylko patrzcie na nią

a to się aktualnie renderuje

jjjj3bi.th.jpg

Napisano

Ja przepraszam ze sie tak wcinam ale do odszumiania najlepszy chyba bylby NeatImage polecam ja uzywam i jestem zadowolony ;]

Nie wiem czy go ktos wczesniej nie polecil jakos niekcialo mi sie czytac ;P

Napisano

Jak przerobicie (wyeksportujecie) do Lightwave (obj) to wam wyrenderuje w Krayu (w moim topicu).

Jakby co to podam maila...

pozdr.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.