FF Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Poza tym szara powierzchnia statecznika pionowego - przydałby sie tam jakiś brud, nity itp - w tej chwili wyglada jakby nie bylo tam tekstury. eeeee... no tam nie ma jeszcze teksturu:P tak jak na lotkach, klapach i wylotach z chłodnicy. Mówcie co mozna jeszcze dodać do sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mickey Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 praca super, a lotnictwo to moja pasja :) ja bym dodał mechaników i pilota który idzie sprawdzić jak im idzie praca, no i jakiś hangar w tle, albo całość umieścić w hangarze a światło wpadałoby przez otwarte wrota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Dodałem przykładowe tło. W wersji finalnej na pewno będzie inne. Trochę zabaw w PSP. O ile wersja czarnobiała może być to kolorowa mi się nie podoba. Co zrobić żeby to wyglądało bardziej naturalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 moim zdaniem samolot jest za czysty i rzuca za mocny cień spróbuj zmienić lekko kolor oświetlenia albo dać leciutkie odbicia lakieru w kolorze nieba pozatym na czarnobiałym lepiej się komponuje bo go lekko rozmyłes a na kolorowym jest za ostry w porównaniu to zdjęcia tak mi się przynajmniej wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 a teraz postaw go na poleczce w pokojowej scence Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 co tu dużo mówić, model i textury są *******. ja już 3 razy prubowałem go wymodelowac ale jakoś nigdy mi niewychodziło tak jak chciałem (na wakacje mam przewidzianą czwartą prube :D ) ale scenke to powinienes wymodelowac całą, taką aby była w klimatach WWII a nie jakaś awionetka w tle i pociąg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 w tle i pociąg heh .. akurat taki modeluje Ale wracając do pracy to wygląda bardzo ciekawie .. idealnie się wpasował samolocik w tło ..sam sie nie wpasował .. gratuluje i pozdrawiam Freedom Fighter :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 takk wersja black-white jest swietna ;] ale jak sam powiedzles kolorowa troche za bardzo jest nienaturalna. Moze lekki blur lub zmiana oswietlenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajzer Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Model i tekstury esktra! Ale tło mi się nie podoba, wygląda jakby przenieśli Gustava żywcem z fabryki wprost na lotnisko jakiegoś aeroklubu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 Mały apdejt. Trochę mnie, że tak powiem, frustrowało to ze się czepiacie tła chociaż pisałem ze to na próby wiec wprowadziłem pewna zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Za duże zamieszanie , trudno się skupić na obiekcie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 jak się teraz patrzy na texturki to nie wyglądają już tak dobrze są za czyste popracuj jeszcze nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 NOm teksturki niepasują do otoczenia. Ale samo otoczenie (pomimo tego, że próbne) to jest ok. Sam model też jest bardzo ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 troche pracy jeszcze Cie czeka, niewiele brakuje do realizmu, dasz sobie rade ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 nudzilem sie strasznie i niemoglem sie powstrzymac ;] mam nadzieje ze niemasz mi za zle ? jesli tak to usune to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 Nie, na pewno nie będę miał ci tego za złe. Jak ci sie tak faktycznie nudzi to może spróbuj zrobić jedną wersje bez tego szumu czy jak to sie tam nazywa i następną bez tego słońca. Podobają mi sie te efekty błysków i cieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 jak powiedzial tak zrobil :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kostek1888 Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 mnie to sie podoba pierwsza wersja ale osobisciej bym dal szum+sepia zeby uzyskac klimacik fotki z "tamtych dawnych" czasow :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 ZiBi_PL - wszytko fajnie tylko gdzies mi brakuje tych cieni na co były na skrzydłach i ogonie. Mały postep w teksturowaniu, dorobiłem światło nawigacyjne z tyłu i czerwony trymer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 dalej to samo wg. mnie :) nierealistyczne materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_kaczka Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Tak jest , przychylam sie do poprzednika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 Nie mogłem znaleźć odpowiedniego tła więc zrobiłem je sam w PSP:D Zmieniłem trochę ustawienia materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 nie! ja protestuje! nie wpasowywuj tego świetnego modelu w żadno zdjęcie. wymodeluj całą scene, efekt bedzie znacznie lepszy, pokażesz umiejętności i wogóle będzie znacznie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 dla mnie bomba ale nadal cos mi jeszcze nie pasuje hmmm ... nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 W nowym tle zlewej strony skrzydlo za bardzo "wtapia się" w tło (skrzydło i płot pod lasem, kabina i las). Może DOFa daj? albo tło bledsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Dobra zmiana koncepcji i zrobiłem całą scenę. Jeszcze trzeba co nieco zmienić ale nic wielkiego. Jak sie podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 no ładnie :) troche może ten bump na betonie drażni...ale duzo lepiej niz z tamtym tłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 hangar własnej roboty to był strzał w 10 :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 texturka podłoża koniecznie do poprawy, i śmigło znika na ciemnym tle hangaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 No dobra, trza z tym kończyć. Proszę o jakieś konstruktywne komentarze to może cos ziemnie a jak nie to spadam z tym do finished. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajzer Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 No, no bardzo ładnie, wygląda o niebo lepiej niż przedtem, jedyne do czego można sie przyczepić to do tego że "Mietek" jest troche za czysty, ale po za tym jest GIT. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mickey Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 mówiłem, że hangar będzie OK :), jak dla mnie to brakuje pilota albo mechanika, albo ich obu,....wiem nie łatwe, ale dodałoby życia, paza tyk jest świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Oznajmiam, że to KONIEC i wszelkie uwagi dawać tutaj - klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi