PENdzel Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 Twoj ulubiony render to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 szkoda ze nie mozna wybrac dwoch : brazil v-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 albo trzech :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 Brazil i Vray:) a zaglosowalem na VR :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 21 Lipiec 2003 Share Napisano 21 Lipiec 2003 hehe, no coz, zazwyczaj ma sie jeden ulubiony - dlatego on jest ulubiony:) moim jest... v-ray - w 100% dziki koledze PENdzlowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 ja lubie brasila, probowalem obu ale w pierwszej probie z v raya dostałem czarny ekran a z brasila fajny gi wiec dalej dzialalem z brasilem. Pewnie cos zle ustawilem niemniej brasil wydal mi sie latwiejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 22 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2003 Doszly mnie sluch ze w Maxie wesji 6 medzie zaimplementowany MR w jadro. Wtedy wszyscy sie na MR przerzuca :). podejrzewam ze postep w dziedzinie wykonywania procesorow spowoduje ze wtedy standardem bedzie 4ghz, wiec kazdy bedzie mogl sobie powalczyc w tym rendererze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 Originally posted by PENdzel Doszly mnie sluch ze w Maxie wesji 6 medzie zaimplementowany MR w jadro... PENdzel - ja juz to slysze od wersji R3 :o Tymczasem w \"piatce\" doczekalismy sie aż osobnej zakladki poswieconej Mentalowi (z czterema \"wlacznikami\") w Properties obiektow :D Czego wiec doczekamy sie w \"szostce\" ? Hmm moze jakis sampling a\'la Mental Ray czy cóś? Nie no zatuje sobie w tej chwili, moze faktycznie discreet mile wszystkich zaskoczy, choc na zdrowy rozsadek to chyba lepiej dla firmy wypuszczac soft ze starym sprawdzonym (slabym) rendererem, a reszte pozostawic firmom produkujacym komercyjne renderery jak: Brazil, VRay czy Final... ale kto wie... ? pozdrawiam Marek P.S. Zaglosowalem na Finala, miejmy nadzieje ze wyjdzie w koncy STAGE-1, bo jak nie to rzucam ten soft i przechodze na VRay\'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 Originally posted by PENdzel Doszly mnie sluch ze w Maxie wesji 6 medzie zaimplementowany MR w jadro. Wtedy wszyscy sie na MR przerzuca :). podejrzewam ze postep w dziedzinie wykonywania procesorow spowoduje ze wtedy standardem bedzie 4ghz, wiec kazdy bedzie mogl sobie powalczyc w tym rendererze. buahahaha PENdzelek :) Max 6 i MR :) a w maxie 7 będzie Brazil i w promocji brazylijka wahlująca liściem bananowca i przynosząca driny do kompa aby skrócić czas na oczekiwanie na render :) hehe no a podobno w 8 będzie coś czego się nikt nie spodziewa - ja cos czuję, że zamaist czajniczka w objektach będzie popiersie Billa Gates\'a w hi-poly dlatego, że discreet stanowczo mówi NIE Linuxowi :) a tak serio to patrząc na 5.1 mam nadzieję, że choć connector do Mentala dodadzą :) bo ten ze stronki się sypie :) pozdrawiam[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 22 Lipiec 2003 Share Napisano 22 Lipiec 2003 aha zapomniałem dodać, że mimo wielkiej nowej miłości jaką jest V-Ray - nie zdradziłem starej miłości.... ...oddałem mocz... tfu - głos na MentalRaya :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2003 \"già si parla del nuovo 3ds MAX 6 con Mental ray integrato grazie al nuovo core di max. E\' stato inserito un materiale mentalray con nuove funzioni.\" bez mojego komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 widze ze Brazilek lubiany jest... ten pwolny slimak ta szlama. na ktora wszyscy psy wieszaja hehe cos w tym jest tylko co ?? ja stawiam na Brazila I Mental Ray czyli na jakosc pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Lipiec 2003 Share Napisano 23 Lipiec 2003 Originally posted by fotoas widze ze Brazilek lubiany jest... ten pwolny slimak ta szlama. na ktora wszyscy psy wieszaja hehe cos w tym jest tylko co ?? ja stawiam na Brazila I Mental Ray czyli na jakosc pa a czy Vray ne ma dobrej jakosci?:/ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 24 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2003 ma tylko trzeba umiec ja ustawic ale dla fotasa sie nie podoba kazdy ma inne oczy i inne upodobania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 25 Lipiec 2003 Share Napisano 25 Lipiec 2003 Skoro fotoas masz problemy z ustawieniami V-Raya to pewnie PENdzel ci pomoże a pokochasz go odrazu (V-Raya - nie PENdzla).... ... a tak w nawiasie to skoro Brazil Ci tak wolno chodzi to jak chodzi Mental? pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 hmmm zaglosowalem na brasila i to naprawde dodalo mi wiary ze ktos jeszcze pamieta o prawdziwym brazilku a nie pamieta o scanline :D co sie z nim dzieje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 Pytanie: Twoj ulubiony render to: Odpowiedź: Brazil (nie wnikam czy najlepszy, po prostu ulubiony zgodnie z pytaniem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 27 Lipiec 2003 Share Napisano 27 Lipiec 2003 boowa.. my si enie dogadamy, bo juz czuje ze ty i ja to przeciwne bieguny pozdrawiam pokojowo szkoda czasu na bezsensowne klutnie na ten temat. .. naczytalem sie juz takich walk za wiele Brazil. moj ulubiony :) moj ty moj !! hue czolgiem panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 28 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2003 :) i to jest wypowiedz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 vray ponieważ jestem zawsze zalatany i nie mam czasu na rendery a pozatym z brazilem mam smutne doświadczenia i dokąd nie wyjdzie v2 go nietknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 aj fotoas - źle mnie zrozumiałeś... to była rada i pytanie całkiem serio ponieważ ja zagłosowałem na mentalRaya i ciekawi mnie jak działają innym shadery... a, że niewiele osób go używa - a Ty sie przyznałeś - dlatego spytałem... pozdrawiam[piwo] PS: kiedys też miałem brasila... ale... no własnie - wtedy mnie zraził bugami - i tak mi zostało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 Originally posted by boowa PS: kiedys też miałem brasila... ale... no własnie - wtedy mnie zraził bugami - i tak mi zostało... Hehe, tak samo mam z VRayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 28 Lipiec 2003 Share Napisano 28 Lipiec 2003 no tak... ale może kiedyś jeszcze zainstaluje - kto wie - podobno tylko świnia nie zmienia przyzwyczajeń.... ale jakby co poinformujcie mnie jak brazil będzie działał na Athlonach MP... a tak wogóle to zakochałem sie w Softimage a tam jest MentalRay :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 mental ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 5 Sierpień 2003 Share Napisano 5 Sierpień 2003 Originally posted by sikham vray ponieważ jestem zawsze zalatany i nie mam czasu na rendery a pozatym z brazilem mam smutne doświadczenia i dokąd nie wyjdzie v2 go nietknę O co chodzi sikham z tymi smutnymi doświadczeniami?? Oczywiście Brazil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldi Napisano 11 Sierpień 2003 Share Napisano 11 Sierpień 2003 Originally posted by boowa a tak wogóle to zakochałem sie w Softimage a tam jest MentalRay :) No tak, mi też się podoba XSI, ale przeraża mnie ta rozdzielczość w której trzeba pracować na moim monitorku 17 , marnie to wygląda. A głosuje na V-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 26 Sierpień 2003 Share Napisano 26 Sierpień 2003 Brazil- ładny efekt, łatwo dostępny ( :) ) ...probowalem zabawy z mental rayem ale jakos nie moge go rozgryść. Pozatym nic innego, lepszego nie mam wiec najlepszym renderem dla mnie jest jak narazie brazil. Ale mental raya bardzo chcialbym poznac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Originally posted by boowa Originally posted by PENdzel Doszly mnie sluch ze w Maxie wesji 6 medzie zaimplementowany MR w jadro. Wtedy wszyscy sie na MR przerzuca :). podejrzewam ze postep w dziedzinie wykonywania procesorow spowoduje ze wtedy standardem bedzie 4ghz, wiec kazdy bedzie mogl sobie powalczyc w tym rendererze. buahahaha PENdzelek :) Max 6 i MR :) a w maxie 7 będzie Brazil i w promocji brazylijka wahlująca liściem bananowca i przynosząca driny do kompa aby skrócić czas na oczekiwanie na render :) hehe no a podobno w 8 będzie coś czego się nikt nie spodziewa - ja cos czuję, że zamaist czajniczka w objektach będzie popiersie Billa Gates\'a w hi-poly dlatego, że discreet stanowczo mówi NIE Linuxowi :) a tak serio to patrząc na 5.1 mam nadzieję, że choć connector do Mentala dodadzą :) bo ten ze stronki się sypie :) pozdrawiam[piwo] hehehe, no to ja już się nie mogę doczekać siódemki [rotfl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
campo Napisano 3 Listopad 2003 Share Napisano 3 Listopad 2003 Dlugo sie wachalem, ale dalem na Mentala.... mimo, ze lubie takze Brazila. Podoba mi sie jakosc Mentala oraz jego... plastycznosc, ktorej brak kompletnie we Vrayu... Aha, mam tu na mysli Mentala2.1, nie bawilem sie jeszcze Maxem6 i MR3 - to musi byc piekne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Listopad 2003 Share Napisano 4 Listopad 2003 kiedyś próbowałem sił w Mental Rayu ale mnie przerósł :| teraz moim \"numer jeden\" jest Brazil, za jakość i obsługę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 26 Listopad 2003 Share Napisano 26 Listopad 2003 hehe nikt sie nie wypowiedzial jak dotad o finalu :) ja na niego glosuje ale jak strawie ogrom opcji mentala to moze zdradze finala :) final render... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi