Marcin Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 Jak juz wiekszosc zauwazyla , dział FAQ poszerzył sie o kilka tematów od tej pory bedzie na bieżąco uzupełniany o nowe czesto pojawiające sie problemy oczywiscie mozecie skladac swoje propozycje , pisząc do mnie lub do Hindusa i VGT i tu chcial bym podziekować VGT i Hindusowi w pomocy przy modernizacji ;] mam nadzieje ze juz w przyszlosci dzial ten bedzie tak obszerny ze malo na ktore pytanie bedzie trzeba odpowiadac :> zapraszam do komentowania i dalszych propozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Gratulacje panowie za działanie :) Moja propozycja jest tylko taka żeby bardziej dział "uwidocznić" tzn żeby był do niego bezpośredni link (na głównej ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 FAQ? Glupi pomysl. Ale Marcin moderatorem? OMG :D Bedziecie sie mscic? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 FAQ? Glupi pomysl. Podaj jakieś konkretne argumenty bo ja nie widzę w tym nic głupiego, wręcz odwrotnie :) edit - post niżej --------------- hehe, załapałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Bo DruG mial glupie pomysly. Ale ciesze sie, ze FAQ znowu drgnelo. Ciekawe kiedys Wam sie znudzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Ja bym jeszcze każdemu po rejestracji przez tydzień pozwalał odwiedzać tylko FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 jestem za zeby faq byl na golwnej tez (link) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 macie jeszcze jakies propozycje :) co by można wrzucić co by ułatwiło świeżakom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 pomysł z FAQ dobry ale żeby była zachowana zasada frequnetly asked questions z naciskiem na frequently Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Wielki Brat jest zadowolony. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 proponuję jeszcze zamieścić wątek z linkiem do aktualnego helpa maxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 proponuję jeszcze zamieścić wątek z linkiem do aktualnego helpa maxa :) heheh czyli magiczne F1 lub jakze magiczną skarbnice wiedzy :D http://www.google.pl ;) A tak na serio to dopiero ostatnio dowiedziałem sie ze taki faq istnieje i bardzo sie ciesze ze jest uaktualniany ! :) Powdzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 chodzi mi o plik z helpem który ostatnio nie jest powszechnie dystrybuowany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 zaraz zamieszcze ;] w sumie nie wiem czemu tego jeszcze nie zrobilem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 chodzi mi o plik z helpem który ostatnio nie jest powszechnie dystrybuowany ;) hehe tak tak mi o to samo chodzi tylko dlamnie ten help ma nieoficjalną nazwe F1 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Może coś typu: "FaQ: I.Zasadny Prorytetowe bycia członkiem Forum Max3D.pl 1.Przeczytaj 3 razy Helpa (F1) 2.Ponownie przeczytaj Helpa 3. jeszcze raz... II. Zasady postepowania na Forum 1. Nie zadawaj głupich pytan na które odpowiedz jest w helpie" ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Może coś typu: "FaQ: I.Zasadny Prorytetowe bycia członkiem Forum Max3D.pl 1.Przeczytaj 3 razy Helpa (F1) 2.Ponownie przeczytaj Helpa 3. jeszcze raz... II. Zasady postepowania na Forum 1. Nie zadawaj głupich pytan na które odpowiedz jest w helpie" ;)) II.2 Jeżeli chcesz zadać pytanie, to tylko takie, na które prawie nikt nie zna odpowiedzi. II.3 Jeżeli absolutnie nikt nie zna odpowiedzi na twoje pytanie, to najlepiej go nie zadawaj wcale. ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Na takie coś jest tylko jedna rada (kiedyś ktoś coś takiego napomknął): przed zadaniem pytania na np. forum 3ds maxa należy przejść test na zaliczenie z pytań znajdujących sie w FAQ'u. Ustrzeglibyśmy się przed ciągłymi pytaniami o "znikające strzałki" czy "brak cieniowania podczas tranformacji obiektów". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 no nie przesadzajcie , nie bedziemy przeciez wprowadzac az takiego rygoru co prawda jest juz znacznie mniej wątkow na ktore trzeba przekierowywac do FAQ i helpa , ale jeszcze nie jest idealnie :> jak ja pamietam w swieta jest sporo nowych osob ktore zaczynaja 3d , czesc z nich dostanie nowego kompa i troche wolnego czasu ... narazie skupimy sie na FAQ ps. ktos zna linka do tego pliku helpa na discreet`owskim ftp ? bo cos mi sie zdaje ze po zmianach na autodeska pusto sie tam zrobilo na ftp autodeska tez nic nie moge znalesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 A może by zrobić oddzielny dział na forum, jakoś wyróżniony (tak, żeby nowy member szybko zauważył), zatytułowany np. "Pytania początkujących" (albo jakoś podobnie...)? Tam by można też przenosić wątki z takimi pytaniami, a jak się nieco nazbiera - wrzucać do FAQ i niepotrzebne wątki kasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 patrze na faq i co widze: 1) podzial na soft - nie! mozna bylo przed nazwa dac [rhino] jak polaczyc curves 019. Jak wprawić kamere/obiekt w ruch wzdłuż krzywej ? 2) to jest freq asked question? malo sie widuje 020. Dlaczego nie mogę otworzyć pliku *.max z 3dsmax7 w moim 3dsmax6 3) jw itd itp wogole faq to powinna byc jedna strona i na niej pytania i odpowiedzi a nie kolejne tutorialo-watki powinno byc szybko latwo i przyjemnie wiekszosc tych odpowiedzi nie jest tak czesta jak inna zrobcie faq na zasadzie postow a nie kolejnych dzialow pierwszy post Faq max Faq Rhino Faq Maya Pozatym wywalcie te innosoftowe faq'i skoro sa under construction to tyle odemnie, lubilem faq takim jaki byl wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 a ktore sa under construction ? ;] moim skromnym zdaniem taka forma FAQ jest jak najbardziej zrozumiala i łatwiej w niej cos znalesc juz nie mowiac o wyszukiwarce czy naprawde teraz gdy bedzie uzupełniane o nowe tematy (no nie koniecznie super freq. ale tez te mniej freq.) bedzie az tak strasznie ? nie bardzo cie rozumiem , podzial na działy tez moim zdaniem sie przyda nie wiem co te inowacje zmienią w dotychczasowym dzialaniu FAQ . napewno nie na gorsze [+]Edit omg , DruG wrocil z podziemi ;] dzieki ci o legendarny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 podział na dział zostanie bo to bardzo fajny pomysł - po co user który ma problem z rhino ma szukac i przetrząsac pytania dot. 3dsmax ? druga sprawa - otwieranie plikow z nowszego 3dsmax w starszym było juz poruszane wiele razy - zazwyczaj przy okazji innych watkow albo nie mozliwosci otworzenia pliku. Ogólnie rzecz ujmujac jak nazbiera sie innych czesciej zadawanycyh pytan to bedzie mozna zrobic exchange ;P A tym czasem spadaj do rzeczy interesujacych szlifowac watek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Fuck Faq:] Cóż...zadne zmiany tu nie pomoga jeśli (nie ublizając nikomu) bendą się logować uzytkownicy-idioci...:| Ja jakoś sobie sam znalazłem odpowiedz na pytanie..."czemu max6 nie otwiera plików z 7" Opcjie szukaj też jakoś sam znalazłem...No ale na ludzi nie wpłyniemy niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 echhhh powinny przy rejestracji być sprawdziny ze znajomości faq:P joke ale serio fajnie że się to rozwija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi