Napisano 21 Grudzień 200519 l Jest to moja pierwsza praca w 3dsmaxie, więc prosze o wyrozumiałą krytykę:P Link do WIP http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=22142 Pozdrawiam
Napisano 21 Grudzień 200519 l jak na pierwszą pracke w 3d`sie to jest dobbrze :) ale jednak textury do wymiany, albo moze jakies mapowanie nałóz jak nie nałozyłes :p podłoga kiepska.
Napisano 21 Grudzień 200519 l jk na początek - bardzo dobrze - widać że troche opcji już liznąłeś ;) tak trzymaj - btw zmien render an jakis inny - vray, maxwell czy cos innego taka dobra rada - najlepiej odrauz zaczynac od czegoś porządniejszego niż scanline
Napisano 21 Grudzień 200519 l hindus, chciałes powiedziec łatwiejszego niż scanline:P nie no nawet nawet daje rade ale swiatło i shadery do remontu
Napisano 22 Grudzień 200519 l Autor dzięki za komentarze :) Więc wiem nad czym musze popraować przez święta:) ..mapowanie i teksturki... ale to już na innym modelu, ciąg dalszy mebli, dziś wieczorkiem rozpoczne nowego wip-a:D Renderować będe w V-ray/u :D Jeszzce raz dzieki, pozdrawiam:D
Napisano 22 Grudzień 200519 l Jak na pierwsza prace to calkiem pozytywnie z wyjatkiem tego co napisali poprzednicy no i szkoda ze to tylko biurko
Napisano 22 Grudzień 200519 l Trochę brakuje mi chamferów na niektórych krawędziach (zwłaszcza szuflad) ale nie jest źle. Mapping i oświetlenie do poprawki ale sam model jest ładnie zrobiony. Pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 200519 l Meble jak meble, niema z nimi dużo kłopotów jeśli chodzi o modelowanie, jest OK tylko te textury łuuuuuuuu :)
Napisano 24 Grudzień 200519 l Ehhh... to polskie narzekactwo... ludzie - przecież to pierwsza praca! Jak na pierwszą jest genialna. Gratuluję takiego startu, jeśli dalej będzie lepiej, to chyba jeszcze o Tobie usłyszymy :)
Napisano 24 Grudzień 200519 l Autor mr_marchew dzieki! Zapewniam ze kolejne prace będą jeszzce lepsze:) dorwałem cyfrówke porobie duzo fotek i bede miał referki, wiec zabieram sie za kolejne prace:) Więc do uslyszenia:D
Napisano 26 Grudzień 200519 l Jak na first time to bardzo dobrze jednak troszke kanciate, ale to w końcu początki :) Dobrego złe początki :D Pracuj dalej, a efekty będą coraz lepsze :) Pozdr !
Napisano 26 Grudzień 200519 l Napewno nie jest to twoja pierwsza praca. Za dobrze jak na pierwszą pracę... Pokaż wczesniejsze "kulki"...
Napisano 26 Grudzień 200519 l :D to kulki też sie liczą? W takim razie od dziś bede sie przedstawiał jako grafik z bardzo duzym doświadczeniem ;) Właściwie to czemu by nie liczyć też do stażu prostokątów z painta? ;D
Napisano 27 Grudzień 200519 l Autor To jest moja pierwsza praca w maxie:) Nie przerabiałem też żadnych tutoriali, jednie co to przeglądnałem "F1", czyli helpa maxowego, od dawna lookam to forum oglądając zmagania innych użytkowników no i oglądałem jak film:P (nie przerabiałem) Tutorial z Lynda.com o maxie 6. Choć maxa mam już jakiś czas, nawet na osobnym windowsie, nigdy nie zabierałem się za zrobienie czegoś konkretnego:D Same boxy, kulki itd.
Napisano 1 Styczeń 200619 l Coś masz problemy z hydrauliką w domu bo cała podłoga zalana.....no i tekesturom biurka jescze czegoś brakuje... są zbyt proste jakieś takie..... nigdy nie widziałem takiego wykonczenia...mebla
Napisano 4 Styczeń 200619 l Autor Coś masz problemy z hydrauliką w domu bo cała podłoga zalana.....no i tekesturom biurka jescze czegoś brakuje... są zbyt proste jakieś takie..... nigdy nie widziałem takiego wykonczenia...mebla No więc cieszę się, że w mojej pracy zobaczyłeś to poraz pierwszy;-P A tak na powarznie, wiem i zdajęsobię sprawe, żę tekstury są kiczowate;/ W następnej (drugiej) pracy poświęcę więcej czasu;-D Pozdrawiam;-D