Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

lowca krolikow. Nieskonczony. Brakuje przepaski, tasaka, akcesoriow, krolikow.

sorry za jakosc zdjec.

hunter_turnaround1.jpg

hunter_turnaround_wip.jpg

hunter_concept.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niesamowite!! :)

Bardzo fajnie udało Ci się oddać rozmiar postaci - przez chwilę myślałem, że to rzeźba naturalnych rozmiarów, do momentu aż zobaczyłem kontakt w tle :)

Przyjemne, aczkolwiek szkoda, że nie skończone :)

Napisano

Swietne! Cudownie nieproporcjonalny stwor. ;) I like it.

Napisano

Hehe, napisz czym renderowałeś ;)

A tak na serio to jestem ciekawy w czym rzeźbiłeś i ile czasu Ci to zajęło? Jakieś inspiracje??

Napisano

świetne :) szczególnie wyraz twarzy. Możnaby trochę polemizować na temat pozy która w takiej sytuacji mogłaby być troszkę bardziej wygięta ekstremalnie.

Ale nie rozpoczynam polemiki :]

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

koncept rzebiony w plastelinie, koncowa wersja super sculpey pokryte sprayem

Koncept zajal duzo czasu, nie spieszylem sie. Wersja sculpey okolo tygodnia roboty dzien w dzien.

Pomysl zaczerpnalem z ilustracji "the gathering", nie pamietam czyjej.

inspiracja stylistyczna- Disney (?)

Napisano

Fakt, świetne .....kiedyś ktoś tu miał problem dostać sculpey..dostałeś w USA czy u nas?

Napisano
  • Autor

tak, sculpey kupilem w usa. Niestety chyba nie mam fotek szkieletu, ale szkielet jest prosty. Od nogi do ramion idzie drut , tworzy ramiona i jest zagiety w dol tworzac druga noge. Noga na ktorej stoi jest dodatkowo wzmocniona 2 drutami. Reszta trzyma sie na tej konstrukcji. Aha- glowa i rece byly wyjmowalne.

Napisano

Rewelka, bardzo ciekawa poza, nieziemskie wykonanie. Możesz dać zbliżenia na detale ?

Napisano

świetne ! niesamowite i bardzo klimatyczne.

Ty chyba kiedys robiles animacje a jakims generałem ? Gdzies to mozna obejrzec, czy to jeszcze WIP ?

Napisano

YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY...

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

yyyyyyyyyy... jaki.....yyyyy

aha SUPER super sculpey:D

możesz napisać jak udało Ci sie wymodelować palce?

koncept wykonałeś w zwykłej plastelinie ? :wow:

chyle czoła, świetna praca! :)

Napisano
  • Autor

niestety narazie zblizen nie ma, jak wroce do usa, to zrobie profesjonalny turnaround do portfolio i zblizenia. Pozatym sa tez koncepty i turnaround na papierze. Jeszcze jedno, powstalo niedomowienie - to nie rzezba a koncept art- tzw. maquette.

kannu- tak, general wip, narazie koncze portfolio jako 3d modeler wiec sie tym malo zajmuje, ale wszystko jest gotowe poza sama animacja (mocap).

smart: a ciebie chyba widzialem na conceptart.org ;]

Napisano

h4sh - możliwe, bo tam bywam czasem ;)

Co to za spray, co pokryłeś nim figurke i po co jego użyłeś, skoro jak rozumiem masz zamiar dodac jeszcze troche gliny ?:)

Napisano
  • Autor

sprawy to zwykly szary "primer" , czasem pokrywa sie tym to co potem masz zamiara malowac.

Pokrywa sie figure szarym kolorem zeby bylo widac ewentualne bledy. Potem poprawia sie pamierem sciernym i zamalowuje znowu. To co bede dodawal to same akcesoria, osobne obiekty wypalane osobno.

Napisano
  • Autor

btw. przepaska an biodrach dodaje duzo ruchu, niesty na tych fotach jej nei ma ;>

Napisano

kurde bomba...ale jak on sie tak trzymal bez tego lancucha:o

Napisano

Naprawdę bardzo mi się podoba :).

Dasz radę wykombinować ostre duże fotki? :)

Napisano

Rzeczywiscie powinni cie jeszcze w tej akademii fotografii poduczyc :P:P nie no zart ale naprawde postaraj sie o ostrzejsze. Figurka swietna!! Fajnie uchwycony ruch. Bardzo ekspresyjna!! gratulacje!

Widze ze jestes w tym obeznany. Moze wiesz jak wyglada sprawa sculpeya w Polsce? Jest w ogole mozliwe go zdobyc?

pozdrawiam

Napisano

piekna figurka, bardzo dynamiczna poza, dobze uchwycony ruch, swietny grymas

mam jedynie wrazenie ze korpus jest zbyt symetryczny kiedy jedna reka uniesiona jest w gore a druga opusczona, natomiast miesnie plecow i klatki piersiowej za tym nie podazaja.

tylko tyle

pozdrowka

olek

Napisano
  • Autor

fotki robilem 5 minut przed wyjazdem na lotnisko :P. zapomnialem przestawic na automat.

sculpey w polsce- nie mam pojecia. Jeszcze mozna korzystac z Primo, wsumie bardzo podobne. mozna tez lepic z jakiejsc dobrej gliny, tylko wtedy troche wieksze. Potem robisz odlew z gipsu i wlewasz jakikolwiek wypelniacz.

adparrot- tak, miesnie na prototypie sa symetryczne ,ale wydaje mi sie ze to poprawilem w wersji koncowej.