Napisano 29 Grudzień 200519 l No i postanowiłem wystartować. Chmm tytuł zaczerpnięty z piosnki The Rolling Stones - Symphaty For The Devil. Jakoś chciałem połączyć i piękną i bestię w jednym, bo przecież "piękna i bestia" :) Chwilowo zmiana tabletu na coś bardziej tradycyjnego, przynajmniej na razie końcówka będzie w fotoszopie (mam taką nadzieję), tak więc hardware to: pędzel akryle no i płótno software: leń /sztuk jedna/ No szkic już jest, w wolnej chwili muszę zabrać się za łapki, no i parę pomysłów dorzucić, niechcący wyszedł (wyszła?) zbyt męsko, to też muszę poprawić, to tyle co sam zobaczyłem przed chwilą...
Napisano 29 Grudzień 200519 l Mkaszpir -> rewelka, naprawdę rewelka :) nie mogę się doczekać dalszego ciągu, powodzenia :)
Napisano 30 Grudzień 200519 l no prosze, pierwszy odwazny uzyl wszystkiego co sie da:D fajne, powodzenia!
Napisano 31 Grudzień 200519 l Nie wiem jak technicznie Ci to wyszło, bo się na tym nie znam, ale wizualnie jest piękne. W końcu coś naprawdę wartego uwagi i wyróżniającego się. Gratuluję i szczerze życzę powodzenia.
Napisano 11 Styczeń 200619 l Autor Dzięki. Generalnie mały updejt, trochę zabawy z twarzą i łapkami, powoli klaruje się ogólna wizja tego co ma być widziane a co dopowiedziane :) Niedługo przerzucę się już na digital, ale na razie chce jak najwięcej pomachać tradycyjnie. Bo musze zwalczyć głupi nawyk, i wciąż się przyłapuję, czemu na płótnie nie działa ctrl + z ? :D
Napisano 12 Styczeń 200619 l mi najbardziej w malowaniu tradycyjnym brakuje mozliwosci powiekszania i layerow;)
Napisano 13 Styczeń 200619 l Mówiąc zupełnie szczerze, bardziej pobodała mi się pierwsza, surowa, niedopracowana wersja - zupełny impresjonizm. Teraz praca straciłą dzikość kolorów i dynamikę.
Napisano 26 Styczeń 200619 l Autor Tak, macie rację co do twarzy, przeszła ewolucję i jest teraz gdzieś pomiędzy. Porzucam na chwilę media naturalne i kolejne updaty będą już pociągnięte techniką cyfrową.
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor Jak pisałem wcześniej, teraz pora podziałać w mediach cyfrowych. Poprawiam co uznaję za kiepskie, resztę staram się "odkopać" z plam jakie zostawiłem sobie na płótnie.
Napisano 30 Styczeń 200619 l Klimatycznie nawet bardzo klimatycznie. Powodzenia i czekam na dalsze klimaty:)
Napisano 6 Luty 200619 l Autor praca nad twarzą, czeka ja jeszcze długa droga, narazie poszukuję właściwych kolorów i staram się określić światło trudna to sprawa ale jakoś idzie. powoli pojawiają się też demony.
Napisano 13 Luty 200619 l jak narazie mdło troche, ale skoro mówisz ze twarz jest dopiero w zarodku to nie jeste źle
Napisano 18 Luty 200619 l Autor kolejny mały update, klika błędów poprawione,wiele jeszcze zostało przedemną zobaczymy jak będzie :D Twarz nabiera "rumieńców" jedna czeka ją jeszcze pare spotkań z cyfrowym pędzlem. Wyłuskuję powoli ręce, jedna już jest druga się rodzi. Zostanie jeszcze trochę bestyj do wydobycia z zakamarków zaschniętej farby ale na to musicie jeszcze troszkę poczekać.
Napisano 21 Luty 200619 l czesc. praca swietna, ale nie rozumiem powiazania z tematem, ani piekna i bestia... gdzie tu wspolczucie dla diabla? pozdro :)