Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich:)

Jestem nowy na tym forum:) Wszystko dzięki chęci wzięcia udziału w tej bitwie. Spędziłem dużo czasu nad rozmyślaniem genezy projektu... zastanawiałem się kogo/co możemy nazwać bestią.. nudziła mnie trochę wizja besti jako jakiegoś kolejnego szkaradnego stwora... A przecież wcale nie trzeba "dziwnie" wyglądać żeby stać się bestia;) Wszystko zależy od wnętrza postaci. Postanowiłem że moją bestią będzie człowiek.. pozornie normalny, wyglądający jak przeciętny obywatel:) Jednakże poprzez zniewolenia innej osoby i spowodowanie że cierpi, dostrzegamy że postać mimo pozornego wyglądu ma nieludzkie serce, jest potworem. zastanawiałem się jak ukazać takiego jegomościa.. po obejrzeniu pokazówki "sin city" dostrzegłem postać Elijah Wood'a i zrozumiałem że ponieważ jego twarz jest w cieniu nie można wywnioskować kim jest i co czuje. perfect! :)

Narazie to tyle.. ;)

• Odpowiedzi 39
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hideki nie chce cie martwic ale pomysl ze "ktos jest bestia w srodku chodziaz wyglada na piekna, ewentualnie jak zwykly czlowiek" jest jeszcze bardziej oklepany niz podejscie klasyczne.

Napisano

Hehe wlasnie tez wpadlem na ten pomsyl :P ale trche poxniej jak juz zalozylem swoj watek :P Ale za****scie mi sie podoba podejscie do bestii w sin city. Wlanise chodzi Ci o postac tego typa co zjadal kobiety i cihco sie poruszal ?? To byl Elijah Wood??:o ten frodo z lotr ?

Napisano

haha tak;) ten sam frodo. Jego postać w sin city jest naprawdę ciekawa, jednak mi nie chodzi o "kanibala". chciałbym stworzyć postać naukowca z jakąś chorą ambicją. W projekcie chcę się jednak skupić przede wszystkim na Pięknej. ciężko było mi znaleść ucieleśnienie "ideału" ale chyba znalazłem odpowiednią kandydatkę do tej roli;) buzia jak i i cała reszta będzie opierać się na modelce o imieniu Carmella DeCesare. Co o niej sądzicie?:>

OmeN2501, co do tego oklepania to sam nie wiem co Ci odpisać.. faktycznie jest kilka podobnych pomysłów ale każdy napewno wykaże się kreatywnością i zademonstruje coś ciekawego;)

mam nadzieję tylko że się wyrobię z tym projektem bo studia mi zabijają każdą wolną chwilę:P pozdro

Napisano

ja tam mysle ze fajna dupa z niej :P- no chce zobaczyc jak to wykonasz - tj ją :D Kurde tez bede musiał sobie wzorca poszukac do tej swojej :D

Napisano

soft? ufam tylko jednemu:) Maya. wykończenia w photoshopie zapewne.. wziąłem się za modelowanie buzi Pięknej ;) jednak nie mam ochoty zabardzo zamieszczać cząstkowych etapów modelowania twarzy bo to trochę rutyna... zamieszczę jak skończę;) mam nadzieję że w miarę szybko

Napisano

czas na zamieszczenia jakiegoś koncepciku;) mistrzem w rysowaniu nie jestem ale mam nadzieję że obrazek choć odrobinę przybliży o co mi tak właściwie chodzi.. scena przedstawia kobietę niewoloną przez ambitnie chorego doktora który wykorzystuje ją jako obiekt badań w swoim eksperymencie. Najprawdopodobniej chodzi tu o łączenie ludzkiej tkanki z mikrochipami i komuterem ;). Aparatura która jest do tego potrzebna przypominać ma skrzydła które poza swoją "jakąś" praktyczną rolą mają reprezentować czystość i niewinność dziewczyny. Postać doktora musi znajdowac się w cieniu żeby nie było widać jego twarzy. Jedynie okulary będą odbijać światło.. W tle zamieszcze jakąs skomplikowaną aparaturę. na podłodze będzie leżeć masa różnych kabli. na rysunku zabrakło wielu detali ale to ze względu na brak czasu. wolę się zabrać za modelowanie:]

Napisano

hejka;) jak zrobię więcej detali to zajmę się jakimś ładnym wyrenderowaniem;) narazie musze wymyślić jakąs ciekawą aparaturę.. pozdro

Napisano

No i doszliśmy do momentu kiedy trzeba ukazać odrobinę ciała:D pracuję jeszcze nad plecami i nogami ale przód wydaje mi się jest już odpowiedni;) a narazie trochę przerwy bo jak narazie moje oceny z zaliczeń bardzo cierpią przez ten projekt. no ale cóż...czego się nie robi dla sztuki:]

Napisano

heh wyobraźni trochę:P zastanawiam się nad jakimś drobnym "ubraniem" żeby zakryć conieco ciała. może piękna będzie opleciona w jakąś wstęgę:)

Napisano

model jak narazie zapowiada się bardzo ciekawie... słaby rendering i dał bym troszeczke więcej "miękkiego" światła reszta OK..

pozdrwawiam

Napisano

hehe, model naprawde ladny, tylko narazie samo podobienstwo jest niewielkie.

PS hehe zamiast paskow trzeba bylo takie gwiazdki z 18 walnac: ]pozdro: ]

Napisano

haha fajne:D zastosuję taką cenzurę jak umieszcze już cały model;) hmm podobieństwo mimo że korzystałem z referek Carmelli faktycznie jest małe.. może to dlateg że jeszcze włosów nie ma...sam nie wiem.. pozdro;)

Napisano

no i full body:)

cenzura musi być ofkors:P

brakuje jeszcze włosów i narazie musze pomyśleć jaką technikę wybrać żeby nie czekać na render przez cały dzień. :)

http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=29403&stc=1&d=1137705208

hmm czemu mi nie chce wyświetlić tutaj dużego obrazka tylko link?:( wkleiłem obrazek przez "Inster Image" i zamiast obrazka mam link do niego...ehhh niech ktoś oświeci ociemniałego...

Napisano

spoko, tylko imo coś jest nie tak od kolan w dół... Jak to poprawisz będzie super :) A i usuń te gwiadki, bez presady, nikt się nie zgorszy...

(poka poka) :P

Napisano

No ladnie ladnie, zgadzam sie z powyzsza opinia apropos kolan i lydek, i te duze paluchy u nog jakos mnie smiesza:)

A co do cenzury, to w regulaminie jest napisane ze, sa ddozwolote takie tresci, ale musisz zaznaczyc w topic'u ze jest tylko dla doroslych.

Napisano

:) coż.. kolana faktycznie są dziwne więc do poprawy... jednak nie będę się nad nimi zabardzo skupiał bo i tak postać będzie w pozycji siedzącej a kolano wtedy zupełnie inaczej wygląda.. co do paluchów..hmm zmniejszę trochę;) łydki też postaram się poprawić:) dzięki za pomoc. pozdr

p.s. co do cenzury to jednak muszę zostawić:) można dać plakietkę że dla dorosłych ale moja młodsza siostra przesiaduje na tym forum i ogląda prace uczestników w tym i moją. :P

Napisano

ehh... po ciężkiej i wyczerpującej sesji zamieszczam swoją prackę. wprawdzie jeszcze nie w 100% gotowa ale to już kwestia paru dni. Brakuje jeszcze włosów i musze zrobić korekty z oświetleniem. :)

obrazgotowy0bf.jpg[/img]

Napisano

...a za profesorkiem jakiś monitorek tez bym wrzucił :) Fajny ten "aniołek" podoba mi sie ze ja tak podświetliłes od dolu. Pozdrawiam

Napisano

Czesc, sorki dla mnie scena jest zdecydowanie za ciemna, tak jak JMTM00 mówi wstaw monitor najlepiej kilka, coś w rodzaju ekranowego billboardu. I ta "piękna" jakos dziwnie się uśmiecha. Czyżby by było jej dobrze ? :D

Pozdrówka

Napisano

naniosałem kilka poprawek, między innymi dodałem włosy, zmeniłem trochę oświetlenie "piękniej" i wstawiłem kilka dodatkowych monitorków. Wciąż jednak zastanawiam się jak oświetlić scenę żeby więcej ukazać a utrzymać mroczniejszy klimat...

obrazgotowy28ni.jpg[/img]

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności