Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej.

mam zamiar narysowac dziewczynę stojącą na plaży(?), czy na jakims kamieniu w wodzie, na którą "idzie" olbrzymia fala-bestia. technika: fotoszop+tablecik. moze dzisiaj wrzuce jakiś szkic.

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nina -> witam w Bitwie :) pytanie odnośnie kadru:

czy taki pozostanie już ? czy to tylko poglądowy szkic ?

Jeśli tak zostanie to może warto by było to jeszcze raz przemyśleć :)

powodzenia

Napisano

ja bym zrobił raczej perspektywę "żabią" z dziewczynką skuloną na pierwszym planie, kadr pokazywał by ogrom fali, całą jej niszczycielską siłę która atakuje postać.

Pozdrawiam

Napisano

hehe uparciuch:p ja też bym bym został przy perspektywie takiej jaka jest, tylko zrobiłbym coś z kolorami. Może żółta plaża, może fala tsunami o zachodzie słońca. Ta dziewczynka będzie coś trzymać w ręce?

Napisano

eh, wogole mi to nie idzie, kompozycja juz nawala, myslalam o tym zeby piana ja poprawic tak przez srodek, ale nie wiem czy cos z tego bedzie. z ta woda tez ciezkO:/

fala3.jpg

Napisano

no ciezki temat...ale nie martw sie jakos idzie...mnie sie osobiscie podoba..choc na pierwszy rzut oka przypomina mi south parka:D

Napisano

nom wykonanie odpieiedniej wody - ciezka sprawa - mam nadziję ze kosztsrasz z jakis referek :D

Moze ciekawuiej byłoby wygrać kadr z innego kąta (np. perspektywy żaby)?

Napisano

tak, korzystam, ale wszystkie pokazuja te fale z boku, a jak z przodu, to zupelnie bez piany;) no nic, poprobuje, jak nie wyjdzie to trudno.

Napisano

tak jak deus ale bardziej spod majtek, albo sropa na pierwsyzm planie, zobacz na cgtalk.com choice gallery 2d tam jest taka pracka z dzdzownicami, boska jest, pozdr

Napisano

nom, chyba macie, racje, na pewno zmienie kadr:)

ale ta stopa misiek, to sugerowalaby ktorys z elementów tematu;) piekna? bestia?;) widzialam to z dzdzownicami, fajne

Napisano

nina -> sugestia Deusa też wydaje mi się ciekawsza od Twojej pierwszej propozycji. Moje 3 grosze (czy ile to się tam przysłowiowo dorzuca ;) ) to jeszcze troszkę dać oddechu (niewiele) po lewej i prawej stronie, a czoło fali unieść minimalnie w górę. Zamiast robić zbieg kompozycji w jeden punkt można wykorzystać trójkąt, który tworzy dziewczynka i zrobić jego większą kopię powyżej (zarysowałby falę). Tyle ode mnie.

Dawaj nina, dawaj :)

Napisano

no wlasnie chcialam zrobctak zeby fala dopiero zaczela sie zalamywac. no dopiero w piatek chyba cos wrzuce, bo na razie musze chodzic na zajecia i sie uczyc( eh, ta filozofia..;)

Napisano

no dobra, wreszcie znalazlam czas, zeby cos porysowac. na razie poczatki nowej dziewczyny. robie perspektywe od dolu, ale fala nie ebdzie jeszcze zalamana.

dziewczynka1.jpg

Napisano

nom, tak, rysujac zauwazylam, ze musi sie zalamac;) dobra, wrzucam chyba ostatni na dzisiaj update, oczywiscie z woda jeszcze nie zdazylam nic zrobic, ale mam nadzieje, ze mi sie uda, troche jeszcze czasu jest.

fala4.jpg

Napisano

musisz popracowac troche nad polozeniem ziemi,bo jak na razie wydaje mi sie ze perspektywa poleciala na leb na szyje;] ma sie wrazewnie ze na ziemie patrzy sie z gory a na dziewczynke od dolu...

Napisano

wiem,przeczytalam;) ale myslalam ze taki jest zamysl ulozenia i wycieniowania wszystkiego;) jesli to tylko dla kolorystyki zamieszczone a tlo bedzie inne, to jest spoko, tak trzymaj:D

P.S.dziewczyny musza sie wspierac w tym zdominowanym przez facetow "swiecie";P wiec jeszcze raz POWODZENIA:D

Napisano

Ej a mi sie bardzo podoba takie dzialanie z perspektywa... fajnie to wyglada, jakby bylo robione rybim okiem... i napewno doda troche dynamizmu do sceny...

Napisano

Nina - wspomoz sie teksturami. Przciez technika jest dowolna, wiec nikt sie o to nie rzuci, a moze Ci to naprawde duzo pomoc. Nie zawiedz mnie - praca ma duzy potencjal :P

Napisano

oj, deus, nie za bardzo mam czas na rysowanie, zreszta moj komp nie wyrabia nawet na zwyklym 2d. jeszcze zobacze, ale jesli nawet sprobuje jeszcze nad posiedziec, to raczej bez textur.

Napisano

Bozia Ciebie Broń od odkładania piórka. Nie poddawaj się Walcz !!! Miałem ten sam problem w poprzedniej bitwie, ale może to Ci jakoś pomoże . ;)

http://brentonmumford.com/pictures/worship%20images/bigs/Eph%204.14-15%20-%20big%20wave.jpg

http://www.deskpicture.com/DPs/Nature/waveNo7_2.jpg

http://www.okinawa-jma.go.jp/daitou/climet/climet_images/big_wave.jpg

http://www.northwestindiana.com/photos/albums/userpics/10001/big%20wave.jpg

i wiele innych . . . za słowami Kolegi z Góry ;) Google Górą ;)

Pracuj i nie załamuj łapek trudności przezwyciężaj itd. późno już . . .

Napisano

dzieki chlopcy, ale naprawde nie jestem pewna, czy sie za to wezme, sesja i wogole, chora ejstem od dwoch tygodni i nie widac poprawy. wlasnie mam od dawna te referki co podaliscie, ale mam problem tez z perspektywa od dolu tej fali, eh wogole ze wszystkim;)

Napisano

mmmmm miodny kolorek :) i bardzo ciekawe podejscie do tematu, moze by tak ta fale uksztaltowac w paszcze potwora? i moze zmien te takie kreski bo one troche niespecjalne( chodzi mi o te no, hmm te co imituja zalamania fali, wiesz chodzi o te co ich tak duuzo), zycze powodzenia i pozdrawiam cu:)

Napisano

jutro jeszcze dam ostatnie poprawki, wlasnie te zgiecia kolan i dlonie poprawie, bo widze dopiero ze nie wygaldaja jak piąstki tylko jak za krotkie palce;)

\chyba zrobie to dopiero za pare dni, bo absolutnio nie mam czasu teraz.

a tak poza tematem, o co chodzi z tymi zielonymi kwadracikami "... jest na dorej drodze"???;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności