nina Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 hej. mam zamiar narysowac dziewczynę stojącą na plaży(?), czy na jakims kamieniu w wodzie, na którą "idzie" olbrzymia fala-bestia. technika: fotoszop+tablecik. moze dzisiaj wrzuce jakiś szkic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 O, ciekawa interpretacja tematu. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Tobie tez powodzenia dziewczynko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 no dobra, pierwszy szkic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 nina -> witam w Bitwie :) pytanie odnośnie kadru: czy taki pozostanie już ? czy to tylko poglądowy szkic ? Jeśli tak zostanie to może warto by było to jeszcze raz przemyśleć :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 jabym proponowal kamere z ukosa, choc hmm niewiem zrob jak chcesz:] powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 z ukosa bez sensu będzie... jak dla mnie jest ok, taki spokojny, nieco zastanawiający klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 tez mysle, ze tak ejst lepiej. z ukosa to zbyt nudne ujecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 ja bym zrobił raczej perspektywę "żabią" z dziewczynką skuloną na pierwszym planie, kadr pokazywał by ogrom fali, całą jej niszczycielską siłę która atakuje postać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 ale ona sie nie boi tej fali. stoi spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablonardo Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 hehe uparciuch:p ja też bym bym został przy perspektywie takiej jaka jest, tylko zrobiłbym coś z kolorami. Może żółta plaża, może fala tsunami o zachodzie słońca. Ta dziewczynka będzie coś trzymać w ręce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 raczej nic nie bedzie trzymala, i plazy zoltej to na pewno nie bedzie. mysle, ze skupie sie na pianie fali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziu Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Ja bym proponowal, zeby cos sie dzialo z perspektywa :) Takie ujecie jest calkiem mile, ale moze mozna dodac cos, co troche zaniepokoi. --> http://nuniko.gfxartist.com/artworks/108063 jak tu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 no jak ta wode machniesz z tymi wszystkimi przezroczystosciami odbiciami, refrakcjami i wogole to czemu nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2006 eh, wogole mi to nie idzie, kompozycja juz nawala, myslalam o tym zeby piana ja poprawic tak przez srodek, ale nie wiem czy cos z tego bedzie. z ta woda tez ciezkO:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 no ciezki temat...ale nie martw sie jakos idzie...mnie sie osobiscie podoba..choc na pierwszy rzut oka przypomina mi south parka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 nom wykonanie odpieiedniej wody - ciezka sprawa - mam nadziję ze kosztsrasz z jakis referek :D Moze ciekawuiej byłoby wygrać kadr z innego kąta (np. perspektywy żaby)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2006 tak, korzystam, ale wszystkie pokazuja te fale z boku, a jak z przodu, to zupelnie bez piany;) no nic, poprobuje, jak nie wyjdzie to trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 ja bym dal kamere z dolu (żaba jak giorgione i Vorek mowia) i "wygial" fale w druga strone. Bardziej spektakularnie by wygladalo. o tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 no deus...fajny kadr...szczerze to podoba mi sie zdecydowanie bardziej ta wizja w tym kadrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 tak jak deus ale bardziej spod majtek, albo sropa na pierwsyzm planie, zobacz na cgtalk.com choice gallery 2d tam jest taka pracka z dzdzownicami, boska jest, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2006 nom, chyba macie, racje, na pewno zmienie kadr:) ale ta stopa misiek, to sugerowalaby ktorys z elementów tematu;) piekna? bestia?;) widzialam to z dzdzownicami, fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 4 Styczeń 2006 Share Napisano 4 Styczeń 2006 nina -> sugestia Deusa też wydaje mi się ciekawsza od Twojej pierwszej propozycji. Moje 3 grosze (czy ile to się tam przysłowiowo dorzuca ;) ) to jeszcze troszkę dać oddechu (niewiele) po lewej i prawej stronie, a czoło fali unieść minimalnie w górę. Zamiast robić zbieg kompozycji w jeden punkt można wykorzystać trójkąt, który tworzy dziewczynka i zrobić jego większą kopię powyżej (zarysowałby falę). Tyle ode mnie. Dawaj nina, dawaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2006 no wlasnie chcialam zrobctak zeby fala dopiero zaczela sie zalamywac. no dopiero w piatek chyba cos wrzuce, bo na razie musze chodzic na zajecia i sie uczyc( eh, ta filozofia..;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 no dobra, wreszcie znalazlam czas, zeby cos porysowac. na razie poczatki nowej dziewczyny. robie perspektywe od dolu, ale fala nie ebdzie jeszcze zalamana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 czemu nie bedzie ? o_O Przeciez cala dynamika poleci... A przy obecnym szkicu masz szanse na stworzenie naprawde agresywnego obrazka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 nom, tak, rysujac zauwazylam, ze musi sie zalamac;) dobra, wrzucam chyba ostatni na dzisiaj update, oczywiscie z woda jeszcze nie zdazylam nic zrobic, ale mam nadzieje, ze mi sie uda, troche jeszcze czasu jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 musisz popracowac troche nad polozeniem ziemi,bo jak na razie wydaje mi sie ze perspektywa poleciala na leb na szyje;] ma sie wrazewnie ze na ziemie patrzy sie z gory a na dziewczynke od dolu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 napislam ze z woda jeszcze nie zdazylam nic zrobic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 7 Styczeń 2006 Share Napisano 7 Styczeń 2006 wiem,przeczytalam;) ale myslalam ze taki jest zamysl ulozenia i wycieniowania wszystkiego;) jesli to tylko dla kolorystyki zamieszczone a tlo bedzie inne, to jest spoko, tak trzymaj:D P.S.dziewczyny musza sie wspierac w tym zdominowanym przez facetow "swiecie";P wiec jeszcze raz POWODZENIA:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 tak, tlo jest jeszcze z tamtego obrazka, i oczywiscie bede je zmieniac calkowicie. ps/ dzieki i nawzajem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziu Napisano 9 Styczeń 2006 Share Napisano 9 Styczeń 2006 Ej a mi sie bardzo podoba takie dzialanie z perspektywa... fajnie to wyglada, jakby bylo robione rybim okiem... i napewno doda troche dynamizmu do sceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Dziewcze nieśmiałe morze oszalałe ;), GIT. !! Tak trzymaj Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 ja chyba nie skoncze tej pracy, nie umiem tej wody namalowac tak jakbym chciala:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 ćwicz jakoś, próbuj, eksperymentuj... ta bitwa trwa dwa miesiące przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Nina - wspomoz sie teksturami. Przciez technika jest dowolna, wiec nikt sie o to nie rzuci, a moze Ci to naprawde duzo pomoc. Nie zawiedz mnie - praca ma duzy potencjal :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 24 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2006 oj, deus, nie za bardzo mam czas na rysowanie, zreszta moj komp nie wyrabia nawet na zwyklym 2d. jeszcze zobacze, ale jesli nawet sprobuje jeszcze nad posiedziec, to raczej bez textur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KatarzynaKoleta Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Fajny pomysł. Nie poddawaj się :) Poszukaj zdjęć referencyjnych, może coś pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Czesc Nina Bardzo dobrze, że stawiasz sobie wysoko poprzeczkę, w ten sposób wiele się nauczysz :D Podam Ci linka samych fal, z widoku frontowego ;) http://www.e-motional.com/images/Breaking%20Wave.jpg http://weblog.bluedonkey.org/photos/wave.jpg Nieco lekko w bok: http://www.tapetki.uq.pl/inne/fala.jpg Pan Google wiele Ci pomoże. i nie poddawaj się. Uszy do góry Pozdrawiam Jonasz_Real Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Bozia Ciebie Broń od odkładania piórka. Nie poddawaj się Walcz !!! Miałem ten sam problem w poprzedniej bitwie, ale może to Ci jakoś pomoże . ;) http://brentonmumford.com/pictures/worship%20images/bigs/Eph%204.14-15%20-%20big%20wave.jpg http://www.deskpicture.com/DPs/Nature/waveNo7_2.jpg http://www.okinawa-jma.go.jp/daitou/climet/climet_images/big_wave.jpg http://www.northwestindiana.com/photos/albums/userpics/10001/big%20wave.jpg i wiele innych . . . za słowami Kolegi z Góry ;) Google Górą ;) Pracuj i nie załamuj łapek trudności przezwyciężaj itd. późno już . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 dzieki chlopcy, ale naprawde nie jestem pewna, czy sie za to wezme, sesja i wogole, chora ejstem od dwoch tygodni i nie widac poprawy. wlasnie mam od dawna te referki co podaliscie, ale mam problem tez z perspektywa od dolu tej fali, eh wogole ze wszystkim;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 To mogę za Ciebie zrobic. :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 to już prawie koniec chyba... i zblizenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marluk Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 wiesz co zrób...efekt może być niezły, a efekt bardziej czytelny. Postaw dziewczyne na piasku-plaży. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 mmmmm miodny kolorek :) i bardzo ciekawe podejscie do tematu, moze by tak ta fale uksztaltowac w paszcze potwora? i moze zmien te takie kreski bo one troche niespecjalne( chodzi mi o te no, hmm te co imituja zalamania fali, wiesz chodzi o te co ich tak duuzo), zycze powodzenia i pozdrawiam cu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 chyba koniec. zblizenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miśko Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Mnie się bardzo podoba, choć te kolanka przesadzone nieco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 jutro jeszcze dam ostatnie poprawki, wlasnie te zgiecia kolan i dlonie poprawie, bo widze dopiero ze nie wygaldaja jak piąstki tylko jak za krotkie palce;) \chyba zrobie to dopiero za pare dni, bo absolutnio nie mam czasu teraz. a tak poza tematem, o co chodzi z tymi zielonymi kwadracikami "... jest na dorej drodze"???;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi