MAjoR Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Witam Jestem tu po raz pierwszy i proszę o opinię na temat pracy. Po którymś tam renderze straciłem obiektywne spojrzenie, dlatego postanowiłem zamieścić model na forum :) Dodałem nowy render. Wiem, że poprawki to w WIP`ie, ale oceńcie same materiały i render, bo modelu nie zmianiałem. Viper prawdopodobnie pzejdzie do lamusa, bo czas zająć się innymi projektami :) Pozdrawiam
hkropinski Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 witamy na forum, prosiłbym o siatkę modelu, albo ender z szarym modelem, bo przez bardzo słabe materiały trudno ocenić, ale wydaje się troszke pokrzywiny ten viper, pozdrawiam
polka dot Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 witam :D afair to pierwszy viper jakiego widzę tu na forum, model z tych lepszych ale lakier i render już takie sobie. i ściągnij ten dach :)
javor Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 - progi boczne za bardzo wystają i powinne być w nich wydechy a nie z tyłu (z tyłu były w wersji gts-coupe a nie w rt-10) - tylne kierunki/wsteczne nie powinne być prostokątne - ramka szyby przedniej jest jakaś dziwna - cały zderzak tylni jest do wymiany ... popatrz na fotki a poza tym to całkiem przyzwoicie :)
RA Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Model moze miejscami nienajlepszy, ale calkiem ladny lakier. :)
MAjoR Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Dzięi za komentarze, ale były też wersje RT/10 z wydechami z tyłu :)
Nevariel Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 w widoku z boku widać że przesadziłeś z lakierem, popraw textury bo narazie lepiej wygląda bez nich. Pozdro
Diesel Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Troszke kiepskie materiały model całkiem daje rade :) ale ten lakier no i mozna jeszcze sie do renderka przyczepić mogł by być bardziej realistyczny bo jak narazie przypomina mi model Burago w skali 1:24:) albo i mniejszej
miwt Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 fajny modelik...i ladne renderki...dobre wejscie na forum:D
Lukasz_D Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Bardzo fajny - żeby nie powiedzieć "zajebisty"
Koniu_PL Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Nom modelik tego Samochodziku jak i on sam to jest normalnie kozacki ;) Długo nad tym pracowałeś? Pozdro 4 all :]
MAjoR Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Napisano 16 Styczeń 2006 jest to moja pierwsza bardziej poważna praca. Na niej zacząłem się uczyć maxa. Wstyd się przyznać ale spędziłem nad tym 4 miesiące :) pozdro
mentaller Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 jakie to Hdri ? modelling dobry, z renderami gorzej, ale i tak podoba mi się ;].
damusTo Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Świetny początek, osobiscie jestem zagożałym fanem tego auta. Poważnie coby o nim nie mówić, dla mnie to mimo prostoty, wręcz prostactwa konstrukcji, hm a może właśnie dlatego jest to dzika niczym nieokiełznana bestia. Słowem to co lubie (ABS też bym wyłączył). Pojaz ma swoja historie którą tez bardzo lubie, jak i sexapil zaklęty w kształtach swych blach co takze mnie porusza. Pewnie dlatego stał sie juz swego rodzaju ikoną. Eh nie ma on swego odpowiednika zarówno w stanach jak i tu w europie... ...dobra bo mógłbym tak godzinami. Co do modelu, doskonale znam kształty tego pojazdu gdyż sam nad nim pracuje, choć nie publikowałem tego jeszcze. Są tu pewne jak dla mnie istotne niedociagnięcia: dach, tylne kierunki, wydech, lusterka i kilka innych... Myśle ze warto by to dopracować, jakdlamnie to NIE JEST skończona praca. Może uderzyć w obraz prototypu z 1989 choć nie dopadłem nigdy do niego blueprintów, ale to kolejna niepotrzebna dygresja. Sugeruje troche wiecej obserwacji na zdjęciach i podciągniecie tych detali. Rendery poprawne, mysle że zamała rozpietosc tonalna, brak kontrastu sa płaskie, lakier nie ma głebi, no i felgi z tym musisz powalczyć bo sa niewyraźne. To na tyle z moich przemysleń zobaczymy jak sprawy sie rozwiną mam nadzieje, jest dobrze tak trzymaj. No natchnołeś mnie do podgonienia z moim GTS'em
xMark Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 mi sie bardzo podoba. szczegolnie lakier i rendering. fajne odbicia :D modeling tez przyzwoity, dach wydaje sie byc krzywy, albo tak ma byc :D
SZAMPEK Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Mi osobieśnie nie podobaja sie felgi. Widywałem kilka zdjec vipera i przodowały tem głownie dwa rodzaje. Proponowałbym zrobic te z trzema ramionami, takie fajne zaokrąglane ;p Mam pytanko: w jakim renderze robisz. Jak w Brazilu, to prosiłbym o kontakt meilowy, albo na GG, bo jak zawsze mam problemy z materiałem. Poza tym oceniam pracke na 4+.
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 No i jest ładnie wg mnie - faktycznie nie bylo tutaj takiego Vipera (tzn. jest to jak dotad najladniejszy na tym forum) :) Ktos kiedys chyba cos "skrobał" ale nie jestem pewien czy na tym forum ;) :P hehehe
Koniu_PL Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 No jak Wiktor (znawca samochodów) powie, że coś jest ładne (a tym czymś jest samochód) to rzeczywiście musi być ładne :] Pozdro.
WToreK Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Podoba mie sie - tylko ten dach wyciepaj stamtad bo brr - bzytki ;]
MAjoR Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Napisano 17 Styczeń 2006 Renderowałem to w Mental Ray`u, a dachu nie ściągne, bo w środku znajdują się tylko fotele i kierownica :D
Rekomendowane odpowiedzi