Napisano 22 Styczeń 200619 l a więc moja pierwsza skończona praca ;] święto normalnie 3d studio 7, mental ray, czas: szkoda gadać ;] oceniajcie, obiecuje że sie nie obraże :P na to nie patrzcie :] siatka: potem dam więcej renderków. EDIT:
Napisano 22 Styczeń 200619 l tak samo jak poprzednik, render potrzebuje po prostu jeszcze dopracowania
Napisano 22 Styczeń 200619 l Chyba trzebaby było zmienić trochę kąt widzenia kamery bo telefon na górze wydaje się szerszy niż u dołu. Model gites:)
Napisano 22 Styczeń 200619 l Jeny, ale oczoje... tło. :) Model super, ale nad niektórymi materiałami warto popracowac. Np. ten metal wokół przycisków i po bokach.
Napisano 22 Styczeń 200619 l Co ci strzeliło do głowy, aby takie tło zrobć? :p Kilka shaderów do wymiany (np. aparat).
Napisano 22 Styczeń 200619 l Model świetny, z tym że tło bardziej przyciąga wzrok niż telefon - zmień chociaż kolor :)
Napisano 22 Styczeń 200619 l Autor no ok musze przyznać że tło jest straszne. nie mam wytłumaczenia ;] sam sobie sie dziwie jutro wstawie rendery z normalnym tłem ;] obiecuje; wstawił bym dzisiaj ale strasznie net mi muli Chindoos ten telefon jest w rzeczywistości węższy na dole mintrill eeeee shadera aparatu jakby to powiedzieć nie ma. przypadkiem został maxowy szary standard EDIT: no to wrzuciłem, nowe renderki w pierwszym poście
Napisano 24 Styczeń 200619 l Autor no to ostanie podejście ;] chyba jest lepiej, czas iść dalej C&C mile widziane
Napisano 24 Styczeń 200619 l mie tam się podoba 1 render - to pomarańczowe tło wcale nie jest takie złe - zawsze możesz powiedzieć że na zlecenie orange robiłeś ;)- na białym też fajnie - na tym szarym najmniej mi się podoba
Napisano 22 Luty 200619 l Nie podoba mi sie, nie wiem czemu tylko, chyba redek :) A moze dla teg oze wolałbym zoaczbyc np. popularna (kiedys ;) ) 3310 albo 3200 :)
Napisano 22 Luty 200619 l Co to za render?? Scanline?? Faktycznie shadery do mechanika. szczególnie plastiki po bokach i klawisze. No i jeszcze ta zblurowana textura na klawiszach (tych zaraz pod ekranem).
Napisano 17 Marzec 200619 l Poniewaz w tej nokii ekran jest dosc wyeksponowany polecam zrobic na teksturze taka mini siateczke ledwo widoczna ktora bedzie oddzielala poszczegolne pixelki ekranu. Poza tym czegoś mi brakuje ale nie wiem czego ;). Moze tlo by sie przydalo jakos ladniej zrobic, bo teraz ten cien sie dziwnie rozklada na podlodze ? Wystarczylo by przesunac tylnia sciane studio do tylu.
Napisano 17 Marzec 200619 l Mnie zdecydowanie się podobał 2. render na białym tle. Taki najprostrzy, a chyba najbardziej trafiający do mózgu :) Ogólnie ciekawie, ale mogło być lepiej. IMO zbyt duże zbliżenie na telefon, co ukazuje w niektórym miejscu niedoskonałości modelu... Pozdrawiam.
Napisano 18 Marzec 200618 l Mam wrazenie, ze to bylo liczone bez GI, przynajmniej na takie wyglada. Dodaj area shadows zamiast ostrych cieni, to na pewno poprawi realizm pracy.
Napisano 18 Marzec 200618 l Zakładam że render nr 1 to tylko wypadek przy pracy. Render nr 2 bardzo fajny. Czyste białe tło nie odwaca uwagi od telefonu. Co do tekstur to nie wiem czego oczekiwac bo nie znam tego telefonu ale jeśli boki i oprawa klawiszy są metaliczne w realu to moznaby było to troszke poprawić.
Napisano 18 Marzec 200618 l chudy - przychylam się do wcześniejszych opinii ... Model revelacja ... (wyglada jak NURBS) ;) jak poprawisz mat. i tło napewno final będzie OK. Pozdrawiam.