David14 Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Narazie zrobiłem tylko maske i prosił bym o pomoc w ułożeniu siatki na nadkolu, tyle zrobiłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Render strasznie mały :/ Nic sie nie da zobaczyc :-( Poza tym nie jestem zwolennikiem takiego "komplementarnego" nazwijmy to, sposobu modelowania. Wole modelowac na raz całośc i z czasem zageszczac siatke. Z tego co widze, to radze sobie obejrzeć jakis vt o modelowaniu samochodu, może to nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi ;p pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 no sorki że takie małe ale dopiero teraz zobaczyłem że na imageshack pomniejszyło mi format Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 no to troche większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 to co nikt mi nie pomoże?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 Widzę, że nikt nie kwapi się z pomocą to ja spróbuje. Ja bym tak to zrobił, co na czerwono to bym skasował i zrobić tam jedno to zielone a resztę możesz poprowadzić tak jak ja zrobiłem na niebiesko, ale to są tylko moje skromne sugestie może poczekaj na pomoc innych jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 W sumie to 1 ale moze coś to da :) Tylko puściłbym jeszcze linie pomiędzu przejściem maski w błotnik a tym "wtłoczeniem" bo tyam chyba tp jest troszkę wyokrąglone. POwodzenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 14 Luty 2006 Autor Share Napisano 14 Luty 2006 no to dziękuje za pomoc, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 mały postęp w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 na dzisiaj koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 nadkole ci faluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 15 Luty 2006 Autor Share Napisano 15 Luty 2006 kurde gdzie?? a tak pozatym co oznacza że faluje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 mały update, mam nadzieje że poprawiłem te falowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 no przypuszczam co to może oznaczać, chociaż nie jestem do końca przekonany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 daj render z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 już sie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 i znowu mały update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Lukasz_S, zamiast się mądrzyć byś mu wyjaśnił o co chodzi z falowaniem... Falowanie - poprostu jest krzywo, w Twoim przypadku połączenie nadkola z błotnikiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 chyba Cię źle zrozumiałem bo tam niema nadkola, chyba że nadkolem nazywasz tą wypukłość z błotnika, a tak wogule to dzięki że ty powiedziałeś mi oco chodzi, bo jak widać to niema tu zbytnio miłych ludzi, tylko same hamy i gbury ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 sorki że tak późno pisze ale nie gniewaj się na wszystkich że nie piszą co jest źle ja akurat nie miałem dostępu do netu Łukasza myślałem że sam za łapiesz Łukasza co chodzi teraz to nadkole lepiej wygląda, a Łukasza_S w ogóle się nie słuchaj bo co on tam wie. Wiec to, co masz na czerwono to na 100% do poprawy a to, co na zielono to chyba tak powinno iść jak narysowałem, bo coś za bardzo ci się te nadkola chowają, chociaż nie jestem pewny bo nie przyglądałem się zdjęciom więc zwróć jeszcze na to uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 tak to co zaznaczyłeś to poprawie, ale to na zielono to tak w BP mam i na referkach to różnie bywa zależy od zdeżaka ja sie na nikogo nie gniewam, ale np. Lukasz_S pisze bez sęsowne posty, jak tak ma pisać to niech wogóle nie pisze dzisiaj kończe już prace plan na jutro to poprawić to co zaznaczył mrkrzysiek i klape tylnią, dodać próg i zacząć robić detale na blachach sory że takie małe ale imageshack mi pomniejszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 bo tam niema nadkola, chyba że nadkolem nazywasz tą wypukłość z błotnika, Ehehe... nie wiem, nie znam się aż tak na wozach, chociaż mi to wygląda na nadkole :P David14, zamierzasz zrobić tuning tego VW, czy ot taki standardowy? :P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 no jak starczy zapału i czasu to zrobie dwie wersje, planuje też zrobić całe wnętrze i skrzynie na silnik, z samym silnikiem mogą być problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Co do silnika to mam manuala :) Jak coś to moge podrzucić :) POwodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 silnim mozesz zrobic z glowy patrzac na fotki znalezione np na google :D sam tak kiedys zrobilem --- tylko miej na uwadze rozmiar komory silnikowej ... ja o tym zapomnialem i trzeba byle zrobic lekkie resize:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 czyz nie do Ligoty jechal dzisiaj zatrzymany kierowca autobusu -- 3.2 ale nie silnik tylko promile ;) jesli jechal do ciebie to lepiej koncz tego golfa i nie jezdzij autobusami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 17 Luty 2006 Autor Share Napisano 17 Luty 2006 Bubu- jak możesz to podeślij himek- nic nie wiem o takim zajściu, ale jak co to ja jeżdże tylko Tyskimi liniami, jak gościu miał 3.2 promila to nieźle musiał se jeździć tym autobusem, a tak wogule to planuje na wakacje zakup Golfa to zrealizowałem plan, a oto rendery: troche klapa kaprawo mi wyszła, plan na weekend to dokończyć detale na blachach, zrobić atrape i światła z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 kolejny update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegiel Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 Bardzo ładnie ;) mnie sie podoba ;) i jeszcze golfik II ach ach jak taki gti mi sie marzy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 giegiel- fajnie że chociaż Ciebie się podoba, no mieć takiego GTI G60 albo VR6 to jest cudo tak mniej wjęcej będzie wyglądać komora silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 fajnie że mi pomagacie ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegiel Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 niooo ja chciałbym mieć vr6 bez zmian wygladu i bym beemy podpuszczał aż do pewnego momentu......momentu w którym bym je wyprzedził.i rejestracje bmw killer ;) a modelik podoba mi sie.Bedziesz robił silnik czy nie decyduj sie.Bo pustej komory to omawiać nie bede.A jak szukasz fotek silników to uderz na allegro albo coś. ;) tam beda.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 no bubu miał mi manuala podesłać, a silnik to oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Podeśle podeśle nie marty wię narazie o silnik tylko o karose :) Później coś "wrzuce" do twojej pracki ( to co mi się nie podoba) EDIT: To co pokazłaem na obrazkach. NIektóre rowki krzywe, atrapa przednia cała do wymiany za moló żeber i kanciasta(cięta boleanem??) ścianka oddzielająca komore silnika od wnętrza nie jest tak prosta ( miejsce na nogi w środku), nadkole( błotnik wewnętrzny+kielich amortyzatora )też tak nie wygląda, przejścia z dachu w słupki zbyt okrągłe (szczególnie tył)HMmmm i to chyba tyle :) POzdro i POwodzenia w dalszej pracy :D EDit 2: Lukasz_S-->oj tam nie jest tak tragicznie nie załamuj chłopaka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 noi dobrze ze robi bledy w koncu sie nauczy i z kazdym projektem jest coraz lepiej czyli ze jeszcze z piec modeli i bedzie git ps popraw znaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 grill nie jest cięty boleanem i brakuje tylko jednego żeberka, próbowałem te kielichy bardziej zrobić kanciaste ale mi coś to nie wychodziło, no a ścianka to tam dojdzie półeczka na silniczek do wycieraczek oczywiście wszystkie rowki postaram poprawić i to co zaznaczyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Właśnie, dla czego jest tyle błędów, przecież już kilka razy były Ci one dokładnie wskazywane a jak widać dalej brniesz nawet nie poprawiając tych co były robiąc cały czas nowe. Może lepiej przyłóż się do jakiejś części, ale tak dogłębnie i dopiero jak ją zrobisz tak że już nie bedzie sie do czego przyczepić to zaczniesz następną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Ten golf w zapomnienie poszedł ? .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 O Kuchnia....Shalivan nie przesadzasz?..no Qrvde.....po roookuuu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 i wogóle, żeby to jakiś fajny był to bym jeszcze zrozumiał, ale tak... mam tylko nadzieje, że wcześniejsze prace nikomu sie nie zachce odświeżać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 i wogóle, żeby to jakiś fajny był to bym jeszcze zrozumiał, ale tak... mam tylko nadzieje, że wcześniejsze prace nikomu sie nie zachce odświeżać :] Potrzebuje poprostu model golfe, a nie chce mi sie robić :DD więc mysałem że kogoś tak po chamsku wykorzystam :P. Ale jednak wszystko mnie zmusza do pświęcenia czasu i zrobienia go samemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David14 Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 cta- nie każdy jest doskonały i umie od razu robić super extra high poly modele. Ciekawe jak twoje pierwsze modele wyglądały. No szukbie powoli sobie na nowo siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Nie wiem w sumie jak robisz siatke, ale tyle ile ja sie nauczyłem to Ci powiem. Przede wszystkim trzeba sobie pomagać splajnami. Chcesz zrobic okragle zaglebienie, rysujesz wielokat (tyle katow ile masz linii do uzycia, dla ms'a na poziomie 2 wystarcza kwadrat) przykladasz do karoserii, dajesz snap na vertex i tniesz. Chcesz zageszczac siatkę, wlacz snap na midpoint i tnij. Wszystko rob metoda shift+przeciaganie potem najwyzej detach i atach jak chcesz odlaczyc polygony. Jak Ci krzywo cos wychodzi, to czasem warto poszperac w siatce przy wlaczonym ms'ie. Jesli nie wiesz jak zrobic krzywizne, to w danym rzucie narysuj splajn wedlug krzywej, potem obniz interpolation splajna na ile Cie interesuje (jak gesta ma byc siatka krzywej) i dalej wiadomo... Mało tego, ale mam nadzieje, ze sie przyda. Powodzenia i wytrwałosci zycze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Czyli będzie ten golf czy nie?Bo jak go jeszcze robisz to moge jakimiś refkami wesprzeć!Kumpel ma golfa i jak coś to Ci moge zdjęcia porobić konkretnych miejsc.Pozdrówka i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 no niby krzywo ale jkazdy sie uczy na swoich bledach ( tak mi sie wydaje ;D). moj modelik Chryslera tez nie jest doskonały. podoba mi sie ze robisz golfika 2 fajny samochodzik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 e tam Łukasz nie krytykuj go, on i tak wniosków z tego nie wyciągnie i będzie dumny z efektu swoich prac zasłaniając się niewiedzą której zdobyć mu sie nie chce ;) model jest ekstra rób go dalej chłopie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 Hurra czyli będzie golf :D i wogóle, żeby to jakiś fajny był to bym jeszcze zrozumiał, ale tak... mam tylko nadzieje, że wcześniejsze prace nikomu sie nie zachce odświeżać :] A widzisz cta :) jednak czasem warto dgrzebać stary watek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 ta będzie, jak sobie sam zrobisz to będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi