Napisano 1 Marzec 200619 l Budynek zrobiłem już dawno temu do Max Projekt, teraz postanowiłem po trenować na nim teksturowaniem bo jestem w tym beznadziejny, proszę o jakieś komentarze, propozycje na zmiany itp. Z góry dziękuję.
Napisano 1 Marzec 200619 l jeśli nie będzie widziany z bliska, to jest GiT :D okna reflektują?? [+] to mój 426 post!!:]:]
Napisano 2 Marzec 200619 l Autor Postanowiłem zmienić temat wątku dlatego że będę tu wklejał moje próby teksturowania moich różnych obiektów, budynek uważam już za skończony teraz czas na APC, pierwsze o teksturowałem koła. Myślę żeby zrobić jakiś bieżnik na tej części gumowej i może dać większego Bump'a Pozdrawiam.
Napisano 2 Marzec 200619 l Albo u mnie coś nawala, ale z linkami jest coś nie tak... ja widzę tylko miniaturkę...
Napisano 2 Marzec 200619 l budynek: w miare ok. To jeszcze zalezy do czego mialby byc ten model, jak bylby widzialny i jak tak na prawde chciales zeby wygladal. Troche szaro-bury. APC: zupelnie nie podobaja mi sie te kola, co to ma byc?
Napisano 2 Marzec 200619 l Autor hmm no miałem taka idee ze te metalowe fragmenty to nakładki na koło....miało dać to wrażenie takiego bardziej futurystycznego....hmm
Napisano 2 Marzec 200619 l koła mogły by być ,tylko te "kolce" mogły by wychodzić z jakiejś felgi ,obwódka wokół osi koła tak gdzies do 1/2 grubości opony
Napisano 3 Marzec 200619 l Cześć ... saladynsan uważam że całkiem fajnie Tobie wyszło tym bardziej że piszesz że jestes w mapowaniu beznadziejny. Ja tak nie uważam. Może zrobił bys jakiegoś małego tuta dla początkujących? Mnie by ten temat bardzo interesował. Jeden tut wiecej nigdy nie zaszkodzi ;)
Napisano 4 Marzec 200619 l Autor oki kolejny update mały po przeważnie weekendy pracuję, zmieniłem trochę koło kierując się komentarzem zeet, nie wiem czy o to ci chodziło ale tak uważam że chyba nie jest najgorzej. Zacząłem teksturować klapę wejściową. Co do tego toturiala to raczej nie, bynajmniej nie teraz bo sam się uczę teksturować, może jak z teksturuje jeszcze kilka obiektów w tym wątku to może wtedy...Pożyjemy zobaczymy Pozdrawiam i dziękuje z komentarze.
Napisano 4 Marzec 200619 l może modele nie są bardzo skomplikowane ale z texturkami bardzo ładnie się prezentują, ja bym może tylko na tej klapie jakieś zacieki jeszcze porobił i texturke bardziej ciemną ale i tak jest dobrze
Napisano 7 Marzec 200619 l Autor ...no i mamy weekend za sobą, znowu mogę zabrać się za mapowanie no cóż nie dużo zrobiłem ale bynajmniej dalej coś działam, mam nadzieje że jutro tego będzie więcej. Zacieki i bród jeszcze pododaje.
Napisano 8 Marzec 200619 l Na tych pałąkach czy rurach, zwiększ rozdziałke albo popraw UVW bo rozchodzi ci się w pionie
Napisano 8 Marzec 200619 l I tak patrze ze troche chyba małe te tekstury bo widać pixele. Nie wiem czy ktoś to wczesniej mowil ale bardzo to zajerzdza unrealem tournamentem 2004:P
Napisano 8 Marzec 200619 l APC jest z serii alien jesli sie nie myle a nie UT, tylko tam byly wersje 4 osiowe nie 6 :), a co do mapowania, blade te textury sa ;/ no chyba ze ma byc taki kliimat "rysunowo-komiksowy"
Napisano 14 Marzec 200619 l Autor Ten apc to taki z mutowany pojazd z filmu "alians" więc dobrze skojarzyłeś "Slizgi" o to kolejny mały update, w miedzy czasie robię także model blackhawka, postanowiłem także tu umieszczać postępy z prac nad nim. Pozdrawiam...
Napisano 16 Marzec 200619 l witam bardzo fajny budynek, ciekawy arch i spoko wykonany, samochod tez jest ciekawy brylowo, ale juz tex to inna sprawa: ] po piersze i najwazneijsze, wydaje mi sie ze musisz przejsc w trym GAME MODE: ] czyli na potrzeby samego modelu stworzyc 1 wielka tex na ktorej beda rozmieszczone wszytkie elementy, pozwoli to wyeliminowac bugi tego typu czyli 1 i 2 przypadek ma zupelnie inny grain co jest niedopuszcalne i bardzo ale to bardzo oslabia to efekt. w przyp 1 masz bump gruboziarnisty a w przyp 2 masz male ziarenka, myszle ze polaczenie wsyztkiego razem pozwoli duzo dokladniej zachowac skale pomiedzy poszczegolnymi elementami i nie bedzie rozbierznosci tego typu pozdro
Napisano 2 Kwiecień 200619 l Autor Dawno mnie tu nie było, więc w teorii powinien być duży update ale nie... miałem trochę problemów z kompem i z czasem... ale dalej walczę z teksturkami już niedługo skończę teksturować pojazd i wrzucę na niego zacieki.... co do tego bumpa no cóż inna faktura metalu jest na drzwiach a inna na pojeździe :P:).. o to kolejne renderki....pozdrawiam
Napisano 11 Kwiecień 200618 l No ładnie :) Tylko czy troszkę nie za czarny pojazd?? MOże to przez mój monit :/ Aha 2 ujecie lepsze jak dla mnie i przydałoby sięprzybrudzić jeszcze murek i troszkęgo zróżnicować bo chyba na każdym segmencie jest ta sama text. dozuc jakieś grafiti czy cus :)
Napisano 11 Kwiecień 200618 l Autor ten tył wrzuciłem tylko tak żeby nie wisiał pojazd w przestrzeni, w czasie kiedy brudzę model apc, zastanawiam się co dalej teksturować, czy motor po lewej czy ten po prawej.
Napisano 11 Kwiecień 200618 l pokaz siateczke tych bikerow :D mapuj dwa motory ps. bardzo fajne modele :)