Napisano 6 Marzec 200619 l ostatnio nie mam czasu na 3d, raczej moge poświęcić temu okolo 1-2h dziennie wiec postanowilem sobie zrobic małą biblioteke modeli do wiz. na pierwszy ogien idzie : B&b Italia - Andy B&B Italia - Mart Porro - Nouvelle Vague Knoll - Tulip Vitra - LaChaise Maxalto - SMT Ceccotti - P.J.`s Chair New!
Napisano 6 Marzec 200619 l co tu ukrywać nawet nie mam koncepcji jak takie ładne meble sie robi:] bardzo mi sie podoba (model)
Napisano 6 Marzec 200619 l heh widze że wystartowałeś w końcu :> ja też sobie zbierac zacząłem od wczoraj - powodzenia - odnośnie tego - modelik ładny - render sredni. pozdrawiam.
Napisano 6 Marzec 200619 l Model ladny, ale render to nie jest to do czego nas przyzwyczailes ;P. BTW. Mozesz podac kilka linkow do stron producentow mebli, sof etc. :P?
Napisano 6 Marzec 200619 l Oj Knysha, Knysha....ja moge :D http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=18940&highlight=Producenci+mebli (autoreklama :D )
Napisano 6 Marzec 200619 l Autor dodałem jeszcze 2 starocie z serii latających mebli w pierwszym poście (byly modelowane na szybko wiec troche lipnie wyszły) w nocy postaram sie dac temu jakis materiał i moze w koncu wstawie vraylighty to jakies cienie będą (i tak sie 3 min renderowalo ;])
Napisano 6 Marzec 200619 l poza poduszkami, ktore wygladaja jak z... nie wiem nawet czego, to modele sa ok. a za studio powinien byc ban :p
Napisano 6 Marzec 200619 l no pierwszy mebel ta kanapa bardzo ładna podoba mi się powodzenia w dalszej pracy no rendery nie muszą być aż takie super chodzi przecież o modele:)
Napisano 7 Marzec 200619 l Ale paskudne poduchy. Za bardzo powyginane. :) Renderek nawet niczego sobie. pozdrawiam
Napisano 7 Marzec 200619 l Autor dobra ;] stare modele poszly do kosza, zostaly tylko te nowe doszedł fotel Mart z serii Beb Italia bawilem sie też materiałami, skóra to interpolated reflection, render szedł w 10 min z AA adaptive z threshold 0,5 wiec calkiem przyzwoicie moim skromnym zdaniem ;] zapraszam do komentowania ps. co wam nie pasi w moim "niby studio" ? :D
Napisano 7 Marzec 200619 l żeby nie te plamy na shaderze skóry i żółte a nie białe tło bo bym powiedział maxwell i przesiadł się na vraya :)
Napisano 7 Marzec 200619 l no teraz to wygląda znacznie lepiej :) Marcin czy możesz powiedzieć coś więcej o materiale skory najlepiej jakbyś zrobił screena materiału jeśli to nie problem oczywiście
Napisano 7 Marzec 200619 l Autor nowe krzesełko (kome mi podsunął :*) a tu materiał skóry nic specjalnego, naprawde
Napisano 7 Marzec 200619 l Marcin, powiedz mi prosze co oprocz dodatkowych przejsc przed renderingiem daja interplowane odbicia? zastanawia mnie to od pewnego czasu i zawsze wylaczam :p a studio jest brzydkie i tyle :D tekstyra w lo-resie i z widocznym szwem :]
Napisano 7 Marzec 200619 l Autor interpolated jak sama wskazuje to interpolacja, podbnie jak byś powiekszył bitmape , lub robil zdjecie aparatem z interpolacją tylko ze tu za interpolacje jest odpowiedzialna irradiance mapa ( a raczej jej algorytm) opiera sie na wartosciach nrml i clr threshold ktorymi operowanie daje calkiem dobre efekty, przy czym renderuje sie cholernie szybko i sam jej uzywam w kazdym przypadku a co do studia - фаллос там
Napisano 7 Marzec 200619 l czyli po ludzku - chodzi wiecej czasu na "prepassach" ale szybciej potem sie liczy? :>
Napisano 7 Marzec 200619 l nie liczy sampli materiału podczas renderingu, brak noisu na powierzchni :)
Napisano 7 Marzec 200619 l Marcin , powiedz że ta krawędź na ścianie studia jest prowokacyjnie umieszczona..proszę... :P
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor chveti - niech ci bedzie, prowokacyjnie nei chce mi sie jej ruszać ;] kolejny model, i kolejna propozycja kome
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor doszła mini sofa Raya Eamesa z 1948r :D (jako produkt Vitry od 1991r.) dodam ze kazdy z modeli nie przekracza magicznej liczby 10 tyś poly, bo z załozenia mają to być modele do wiz. więc szkoda mi fps`ów w viewportach
Napisano 8 Marzec 200619 l po co ci fpsy, chyba nie będziesz walk troughtem znowu w belkach zapier.. ;D dajesz radę, co by ci tu podsunąć :P
Napisano 8 Marzec 200619 l dales 100% black? nie ma takiego w przyrodzie :) za czarny ten czarny niezłe kjuby i powyginane plejny ;)
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor nie dalem idealnie czarnego ;] tam jest przeciez 30,30,30 moze masz monitor za ciemny ;] ja mam ustawiony brightness optymalnie sprawdz skle szarosci w monitorze ps. nowy model w pierwszym poście ;] moj ulubiony fotel, Maxalto SMT
Napisano 8 Marzec 200619 l Autor pokaż siatke poduchy (siedziska SMT) ; > pokazywalem jak bylem mały ;] a tak serio to i tam wszystko kopnięte do editable poly wiec zobaczyl bys tylko gęstą siatke wyciętą od spodu w celu ograniczenia zbędnego poly
Napisano 8 Marzec 200619 l NO, bardzo fajne modele szczególnie super Maxalto SMT (wykonanie) i jako fotel :]
Napisano 9 Marzec 200619 l bardzo ładne modeliki Panie Marcinie :) skóra tez niczego sobie, ale "studio" i render, haha przyzwyczajiłeś nas do czegos innego ( lepszego) :p no co by tu jeszcze napisać hmm, poprostu oby tak dalej :) pozdr.
Napisano 18 Marzec 200618 l Oj świetne modeliki. Bardzo gustowne w formie i wykonaniu. Chcemy wiecej:)
Napisano 18 Marzec 200618 l Autor ostatnio nie mam czasu praktycznie na nic ale moze jutro uda mi sie utworzyć następną serie
Napisano 19 Marzec 200618 l Mojemu ojcu się podoba, więc trafiłeś w gusta kogoś po wzornictwie. ;) Mnie już trochę mniej. W scence pewnie efekt był by lepszy. :) pozdrawiam
Napisano 20 Marzec 200618 l bardzo ładne krzesło, wykonanie rowniez przyjemne i się podoba :) a moze more more od Antonia Citterio ?:>