Marcin Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 ostatnio nie mam czasu na 3d, raczej moge poświęcić temu okolo 1-2h dziennie wiec postanowilem sobie zrobic małą biblioteke modeli do wiz. na pierwszy ogien idzie : B&b Italia - Andy B&B Italia - Mart Porro - Nouvelle Vague Knoll - Tulip Vitra - LaChaise Maxalto - SMT Ceccotti - P.J.`s Chair New! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Jak by nie patrzeć - spoko :D (Rozumiem ze oceniamy tylko modele?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 co tu ukrywać nawet nie mam koncepcji jak takie ładne meble sie robi:] bardzo mi sie podoba (model) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 heh widze że wystartowałeś w końcu :> ja też sobie zbierac zacząłem od wczoraj - powodzenia - odnośnie tego - modelik ładny - render sredni. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Model ladny, ale render to nie jest to do czego nas przyzwyczailes ;P. BTW. Mozesz podac kilka linkow do stron producentow mebli, sof etc. :P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 Oj Knysha, Knysha....ja moge :D http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=18940&highlight=Producenci+mebli (autoreklama :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 dodałem jeszcze 2 starocie z serii latających mebli w pierwszym poście (byly modelowane na szybko wiec troche lipnie wyszły) w nocy postaram sie dac temu jakis materiał i moze w koncu wstawie vraylighty to jakies cienie będą (i tak sie 3 min renderowalo ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 wstawiłbyś coś dobrego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 poza poduszkami, ktore wygladaja jak z... nie wiem nawet czego, to modele sa ok. a za studio powinien byc ban :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Marzec 2006 Share Napisano 6 Marzec 2006 no pierwszy mebel ta kanapa bardzo ładna podoba mi się powodzenia w dalszej pracy no rendery nie muszą być aż takie super chodzi przecież o modele:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Ale paskudne poduchy. Za bardzo powyginane. :) Renderek nawet niczego sobie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 a za studio powinien byc ban :p definitywny. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Marzec 2006 Autor Share Napisano 7 Marzec 2006 dobra ;] stare modele poszly do kosza, zostaly tylko te nowe doszedł fotel Mart z serii Beb Italia bawilem sie też materiałami, skóra to interpolated reflection, render szedł w 10 min z AA adaptive z threshold 0,5 wiec calkiem przyzwoicie moim skromnym zdaniem ;] zapraszam do komentowania ps. co wam nie pasi w moim "niby studio" ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 co tak malo tych modeli zrob kilkanascie i dopiero wrzuc :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 żeby nie te plamy na shaderze skóry i żółte a nie białe tło bo bym powiedział maxwell i przesiadł się na vraya :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 no teraz to wygląda znacznie lepiej :) Marcin czy możesz powiedzieć coś więcej o materiale skory najlepiej jakbyś zrobił screena materiału jeśli to nie problem oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Marzec 2006 Autor Share Napisano 7 Marzec 2006 nowe krzesełko (kome mi podsunął :*) a tu materiał skóry nic specjalnego, naprawde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 FabrykaBoy haha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Marcin, powiedz mi prosze co oprocz dodatkowych przejsc przed renderingiem daja interplowane odbicia? zastanawia mnie to od pewnego czasu i zawsze wylaczam :p a studio jest brzydkie i tyle :D tekstyra w lo-resie i z widocznym szwem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Marzec 2006 Autor Share Napisano 7 Marzec 2006 interpolated jak sama wskazuje to interpolacja, podbnie jak byś powiekszył bitmape , lub robil zdjecie aparatem z interpolacją tylko ze tu za interpolacje jest odpowiedzialna irradiance mapa ( a raczej jej algorytm) opiera sie na wartosciach nrml i clr threshold ktorymi operowanie daje calkiem dobre efekty, przy czym renderuje sie cholernie szybko i sam jej uzywam w kazdym przypadku a co do studia - фаллос там Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 czyli po ludzku - chodzi wiecej czasu na "prepassach" ale szybciej potem sie liczy? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 nie liczy sampli materiału podczas renderingu, brak noisu na powierzchni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Marcin , powiedz że ta krawędź na ścianie studia jest prowokacyjnie umieszczona..proszę... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Marzec 2006 Autor Share Napisano 8 Marzec 2006 chveti - niech ci bedzie, prowokacyjnie nei chce mi sie jej ruszać ;] kolejny model, i kolejna propozycja kome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Marzec 2006 Autor Share Napisano 8 Marzec 2006 doszła mini sofa Raya Eamesa z 1948r :D (jako produkt Vitry od 1991r.) dodam ze kazdy z modeli nie przekracza magicznej liczby 10 tyś poly, bo z załozenia mają to być modele do wiz. więc szkoda mi fps`ów w viewportach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 po co ci fpsy, chyba nie będziesz walk troughtem znowu w belkach zapier.. ;D dajesz radę, co by ci tu podsunąć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 dales 100% black? nie ma takiego w przyrodzie :) za czarny ten czarny niezłe kjuby i powyginane plejny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Marzec 2006 Autor Share Napisano 8 Marzec 2006 nie dalem idealnie czarnego ;] tam jest przeciez 30,30,30 moze masz monitor za ciemny ;] ja mam ustawiony brightness optymalnie sprawdz skle szarosci w monitorze ps. nowy model w pierwszym poście ;] moj ulubiony fotel, Maxalto SMT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 pokaż siatke poduchy (siedziska SMT) ; > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 ostatnie ql :) chyba sie za to wezme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Marzec 2006 Autor Share Napisano 8 Marzec 2006 pokaż siatke poduchy (siedziska SMT) ; > pokazywalem jak bylem mały ;] a tak serio to i tam wszystko kopnięte do editable poly wiec zobaczyl bys tylko gęstą siatke wyciętą od spodu w celu ograniczenia zbędnego poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 Marcin fajnie ci idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Marzec 2006 Share Napisano 8 Marzec 2006 NO, bardzo fajne modele szczególnie super Maxalto SMT (wykonanie) i jako fotel :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Marzec 2006 Share Napisano 9 Marzec 2006 bardzo ładne modeliki Panie Marcinie :) skóra tez niczego sobie, ale "studio" i render, haha przyzwyczajiłeś nas do czegos innego ( lepszego) :p no co by tu jeszcze napisać hmm, poprostu oby tak dalej :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Oj świetne modeliki. Bardzo gustowne w formie i wykonaniu. Chcemy wiecej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 ostatnio nie mam czasu praktycznie na nic ale moze jutro uda mi sie utworzyć następną serie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Marzec 2006 Autor Share Napisano 19 Marzec 2006 doszło P.J.`s Chair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 ej, brzydkie... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 Mojemu ojcu się podoba, więc trafiłeś w gusta kogoś po wzornictwie. ;) Mnie już trochę mniej. W scence pewnie efekt był by lepszy. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Marzec 2006 Share Napisano 19 Marzec 2006 P.J.`s Chair bardzo mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Marzec 2006 Share Napisano 20 Marzec 2006 bardzo ładne krzesło, wykonanie rowniez przyjemne i się podoba :) a moze more more od Antonia Citterio ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi