Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Jest to pierwszy m贸j model jaki zrobilem. Chcia艂bym uzyska膰 waszej opini o nim i co mam poprawi膰.

• Odpowiedzi 28
  • Wy艣wietle艅 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

S膮dz膮c po siatce to nie wiem czy to jest tw贸j pierwszy model, no ale jak na pocz膮tki to nie jest tak 藕le, jest krzywy, ale r贸b kolejne i si臋 ucz.

Napisano

Sikham, gdzie jestes jak swiat cie potrzebuje

co do pracy:

widac niechec i odpieprzanie na chama reszty modelu

z reguly zaczyna sie od maski

u ciebie maska jest ok, okolice maski tez i im dalej od tej czesci tym gorsza jakosc

prosze, przyznaj sie ze chciales go skonczyc jak najszybciej

Napisano

Je艣li to naprawde tw贸j pierwszy model to jeste艣 geniuszem, ale wida膰 symptomy bardzo gro藕nej choroby kt贸ra nazywa si臋 s艂omiany zapa艂, jak ci si臋 nie chce to zr贸b se przerwa a偶 ci si臋 zachce...

Napisano
Sikham, gdzie jestes jak swiat cie potrzebuje

po co on ci tutaj :] ? pracuj pracuj b臋d膮 ludzie z Ciebie.

Napisano
po co on ci tutaj :] ? pracuj pracuj b臋d膮 ludzie z Ciebie.

hehe - niektorzy twierdza ze sikham potrafi roz艂ozyc i z艂ozyc skyline'a w 15 minut. Lew膮 r臋k膮 z zawi膮zanymi oczami ;)

Napisano

NIeeeee tylko nie ten samoch贸d!!! dla czego go tak skrzywdzi艂es??

A tak powa偶nie to wida膰 powa偶ne niechlujstwo, co to za tr贸jk膮ty itp. Nie t艂umacz sie 偶e to tw贸j pierwszy samoch贸d bo bardzo dobrze wida膰 ze nie i wida膰 tak偶e 偶e nie powiniene艣 robi膰 takich paskudnych bug贸w. Albo go wyprostujesz albo wpadne do ciebie z m艂otem i poprostujemy sobie Tw贸j samoch贸d, albo rower zale偶y co tam masz :p

Pracuj dalej :p :p

Napisano
  • Autor

dawico_unikat - gdzie jest krzywy

Kulfer - on nie jest zw臋偶ony, jest taki jakie mialem szkice

illy - robilem go oko艂o 4 tygodnie z przerwami bo w miendzyczasie modelowa艂em posta膰

Dzienki za komentarze i napiszcie co konkretnie mam poprawi膰.

Napisano

o jezu o_O

to jakis nowy rodzaj tylniej szyby ? :) jakas taka wklesla jest i chyba przesunela ci sie tylnia opona na feldze ;)

Napisano

strasznie krzywa siatka gdzie niegdzie i z takim u艂ozeniem siatki tylnych 艣wiate艂 to one nigdy nieb臋d膮 okr膮g艂e ;)

fajne walc... e to znaczy opony O_O

ps. jestem prawo r臋czny ;)

Napisano

moim zdaniem wyglada jak bys wrzucil na miego modyfikator Noise

Napisano

model jak na pierwszy raz callkiem niezly tylko troche siatka miejscami krzywa troszke ... pozdro

Napisano
  • Autor

Poprawi艂em siatke, ale nie wim czy o takie co艣 wam chodzilo. I jeszcze zrobi艂em ko艂o do niego.

Napisano

Poprawna geometria poly wymaga sporej wprawy, w艂a艣nie sie przestawiam z nurbs贸w wiec jestem na bierzaco, nie 艂am sie to przyjdzie cho膰 osbiscie staje na g艂owie by znales膰 posrednie sposoby to chle czo艂a wszystkim tym kt贸rzy ko艅cz膮 modele poly ja zwykle wracam na nurbs ;)

Siatka wzgl臋dnie si臋 dobrze uk艂ada miejscami gubi nieco poprawne linie ale jak na pierwszy raz to gicior jest, dorzu膰 pare renderk贸w zobaczmy co to sp艂odzi艂e艣 i unikaj aksonometri dziko wygl膮da;)

Napisano

Jak na pierwsze autko to jest bardzo dobrze.

Moje pierwsze auto to by艂o kilka box'贸w + meshsmooth i cztery sfery jako ko艂a

Napisano
  • Autor

Chce go sko艅czy膰, ale narazie go odstawi艂em bo bawie si臋 teraz bardziej w animacji. Ale skoro od ostatniego rendera nieby艂o 偶adnych komentarzy o b艂臋dach modelu to chyba nie jest tak 藕le, ale napewno by mi pomog艂y. I mo偶e by wygl膮da艂 jak w wykonaniu innych grafik贸w z tego forum co modelowali ten model Nissana. :}

Napisano

To daj zooma na zderzak bo tam co艣 jest niezdrowo w okolicy kierunk贸w eh i nie tylko ...

... ale pokaz na siatce.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci