Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mimo to jest dobrze. Dodaj detale typu reklamy (jak radzi kolega) i będzie już całkiem ładnie. Troszeczkę za czyste/za symetryczne tekstury. Trzeba tu nieco wariacji.

Napisano

Na początku pomyslałem ze to fota wiec gratki za real ! render bardzo fajny tylko to miasto troszke takie za czyste i puste, ale mysle ze bedzie super

powodzenia !

Napisano

bardzo fajnie...przydalo by sie ogolnie troche ruchu..fajine by bylo gdybys wymodelowal jeszcze ulice jakies pojazdy...itp..dodal reklamy..jakies chmury niewielkie na niebie...i bedzie super:)..powodzenia

Napisano

Zgadzam się z restą.Jest dobrze ale może być lepiej, sam beton i szkło nie wystarcza.Pusto i monotonnie(standard) brakuje czegoś co przyciąga oko.

Napisano

Dzieki za uwagi, oczywiście dorobie troche życia, auta, ulicę, więcej budynków, urozmaice to itd. Poświęciłem na to 7 godzin i jest to dopiero początek.

Thanks Stavrev, these buildings are very simple, just create a box with lot of polygons on sides, select these polygons, inset them, end extrude in inside direction thats all. Give shiny material to the extruded polys and :"we have a giraffe" , thats all

Napisano

Albo to wina perspektywy albo tak jak mówią przedmówcy musisz porzerzyć czy tam obniżyć wieże WTC, Ogólnie to jest dobrze, jakieś inne ujęcie by się przydało na ulice z samochodami , to by było n aco popatrzeć :)

Napisano

Prawdziwy amerykański sen;) Tyle że żeczywiśtość jest dirty, zasyf troche ten NYC. ps Fajne te światła uliczne jakoś tak spoko wyglądają:D

Napisano

Zaczyna mi się podobać :) Wydaje mi się że wieże WTC minimalnie za daleko od siebie ale może to wina perspektywy...

Pracuj nad realistycznością, teraz jak dodałeś troche życia to fajnie wygląda i jak się przyłożycz to może naprawde fajna pracka wyjść :)

Powodzenia

Napisano

Witam,

kolejny update (w pierwszym wątku)

Boomcha - znowu masz rację, będę zmierzał w stronę twojej koncepcji

dzięki na komentarze

Wiecie że ta cholerna scena ma już 1,2 mln polys?

gdzie one są ?

Napisano

hehe .. jeszcze jak dodasz coś w tle .. że nie będzie pusto to będzie można mylić z fotą :) .. całkiem fajny pomysł na pracke :) pozdrawiam

Napisano

Hey Bro...

I don't speak polish, so i have no clue what u guys talkin...

Are all the people and cars in the scene made by you.Everythin is made by you?

If yes, keep it up.I think this will be a good one...

Napisano

Stavrev

cars and people are made by Dosch. I have downloaded it from the Internet (via e-mule). All other are mine.

Boomcha

dzięki wielkie, wcale się nie czepiasz, ten plan super, szukałem i nie znalazłem, stopniowo będę dopasowywał te budynki do realu. Najpierw miało być "zgrubsza" ale pomysł mi sie spodobał i będe go dopracowywał.

co do renderu to Maxwell

sunlight i sky

data 01.01.2005 Madryt godzina 12.00 czyli praktycznie standard

czas renderu ok 6 godzin doszedł do 15 poziomu samplingu

Napisano

POMOCY

potrzebuje malo skomplikowanych modeli ludzi do postawienia na manhattanie, ma ktoś ? Z tymi modelami co mam scena ma 2,7 mln polys.

Napisano

Witam,

kolejny update (w pierwszym watku)

przerobilem wszystko na Vraya - czas renderu 21 minut - jest roznica

2 światla

- IES Sun + vray shadow z góry

- i direct za plecami - wpada w ulice

Napisano

moze zamiast modeli ludzi daj tzw. parwany, walnij plane a naniego texturke czlowieka z maska ;) pozdro

Napisano

i więcej samochodów i żółtych taxówek, i daj jeszcze dużo ludzi żeby miasto tętniło życiem ale o zielsku nie zapomnij, może jakiś park?

jeszcze jedno pytanko!

czy będzie mały bonusik typu atak na wtc :D

Napisano

bedzie bonusik, destruction od WTC, jak się naucze tutków o reactorze i jak zrobić to ralistycznie.

popracuje nad renderem, przejście z maxwella na vraya kosztowało sporo czasu, ale zysk czasowy jest nieporównywalny

dzieki za komentarze

Napisano

Sorry za ewentualne powtórki, ale nie czytałem wcześniejszych postów

Extra to wygląda, teksturki modele no i w końcu ktoś zabrał się za model z ludźmi na ulicy - nie najlepszej jakości, ale za to są.

pozdrawiam

Napisano

na pierwszy rzut oka ładnie .. ale jak sie wpatrzyłem to dostrzegłem te kwadraty w dolnych rogach okien. Jakoś im tam nie ładnie. Ale z daleka nie widać :) pozdrawiam

Napisano

no rzeczywiście teraza jest mały realizm, ale ogólnie to już bardzo fajnie :) Popracuj nad renderem, Co do szczegułów to:

-pasy mna jezdni za krótki chyba

-widac łączenia mapy na niebie

-może dorobić reklamy w głębi a nie tylko na pioerwszym planie?

Pozdr

Napisano
mały update (w pierwszym watku)

trace cierpliwośc, im więcej poswiecam czasu na to miasto tym gorzej wyglada.

Niestety zgadzam sie z tym. W pierwszym renderze pokazales widok w górę, na skrawek nieba miedzy wieżowcami, obserwator znajdował sie jakby w wąwozie czy studni, przytloczony ogromem budynków, prawie czuć było klimat manhatanu.

W pozniejszych wersjach odsunąłeś kamere i próbujesz budować klimat żółtymi taksowkami. Moim zdaniem, nie tędy droga. Własnie te autka i ludzie to najsłabszy element renderu.

Oczywiście nie jest to złe ale poczatkowe były lepsze. Poza tym gratuluje cierpliwosci do maxwella ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności