naeq Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Tak chciałem dodać coś od siebie wreszcie w 2D ;] he... Jest to przerobka która wzieła się od kolegi, pookazał mi jak on zdięcie to przerobił... to ja też przerobiłem, siedziałem nad tym ponad godzine, moze nawet więcje, ale chciałem by było naprawde fajnie :)) jedyne co widocznie mi się nie udało to usta, no ale mam nadzieje ze się spodoba :)) pozdrawiam :)) ____ Edit: Jeszcze dopatrzyłem się tego co mi nie pasuje... a nie pasuje mi kolor oczu, jest troszke nie naturalny, jutro moze dorobie to oraz usta o których napisałem wcześniej i powinno być naprawde nieźle :)) Pozdro ;]]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 chyba kumam, choc opis tego nei wyjasnia, TY to zdjecie koloryzowales? bardzo dobrze, popraw sharpnes na policzkach, rozjechalo sie po dodaniu kolorow, proponuje nalozyc w trybie mieszania (wysoka przezroczystosc) to stare zdjecie, tak zeby tylko ostrosc z czerni zlapalo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 nee, on chciał ją uładnić:) Ale trochę przesadził. Za mocny ten retusz, wygładziłeś ją dokumentnie, nie naturalnie to wygląda, skóra jednak zawsze swoją fakturę ma, szczególnie brakuje kącików ust. Również niepotrzebnie usunąłeś wszystkie żyły z oka, teraz wygląda na plastikowe. Fajnie zrobiłeś powiekę, chociaż jest teraz chyba trochę za wąska? Faktycznie dobrym pomysłem by było zblendować teraz trochę oryginał z retuszem. EDIT Szukałem pewnego wątku na f3db w którym ktoś wrzucił zdjęcie jakiegoś totalnego maszkarona i zrobił się mały kontest na poprawę jej urody, niestety się nie doszukałem, w każdym razie weź sobie na stół operacyjny jakąś mniej ładniusią twarz i zrób z niej piękność, wtedy jest trochę więcej zabawy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 a to przepraszam, jesli to mailby byc retusz zeby ja uladnic to nei moge sie wypowiadac bo przerobilem juz tysiace zdjec, za pieniadze, i moje rady nei mialyby wiele wspolnego z artyzmem, a jedynie z wcisnieciem klientowi tego jaki jest piekny i cudowny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 Oooo, dzięki za razy, ale moge powiedzieć... ze wczoraj jeszce troskze ją poprawiałem, i poprawiłem jej rysy twarzy ze starym zdięciem :)) tak jak mowicie... może jeszce ją troszke poprawie, a jak copś to się zajme innym zdieciem. biglebowsky - pomysł na taki kontest jest bardzo dobrym pomysłem :D nie głupie i jak że pomysłowe... takiego contestu nie było :) może zorbimy coś takiego na Forum ?? my dwaj :)) jak coś to napisz... tylko trzeba bedzie poszukać jakiś naprawde szpetnych.... twarzyczek pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Ten link do konkursu na F3D: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=53972 Co do przeróbki, oprocz tego co zostalo napisane, za mocno splaszczyles dolna powieke. Zniknela praktycznie. Korekta gornej czesci nosa wyglada jak po nieudanej operacji plastycznej. Niepotrzebnie usunales rowki obok ust. Usta zmniejszyly sie przez to i raczej odebrales tej partii twarzy na atrakcyjnosci. Efekt finalny przywodzi mi na mysl postacie kobiece w final fantasy. A final fantasy jest nudne i plastikowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 leander przepraszam Cię bardzo ale jeżeli Tobie bardziej podoba się pani przed przeróbką to ja już nic nie mówię. o_O ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 no coż... tak ogółem to nie chodziło mi o fotorealistyke, chciaem ją poprawić i sobie przypomnieć pare rzeczy, mogłbym to zorbić dużo profesionalniej, ale raczej robiłem to z zamysłem by się pobawić... Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Remedy: A gdzie ja tak napisałem? Przeróbka mi sie nie podoba. Przy takim retuszu trzeba troche pomyslec i wykazac sie wrazliwoscia na charakter kobiecej twarzy, a nie wygladzac wszystko co nam sie nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Hehe - juz widze pomysl na nastepna bitwe - dostajemy fotke bazowa i kto ja najlepiej obrobi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Remedy: A gdzie ja tak napisałem? Przeróbka mi sie nie podoba. Przy takim retuszu trzeba troche pomyslec i wykazac sie wrazliwoscia na charakter kobiecej twarzy, a nie wygladzac wszystko co nam sie nie podoba. Mnie nie chodzi, że przez to wygładzanie jest cacy czy coś podobnego tylko odchudzenie dolnej powieki znacznie uatrakcyjniło tę panią co Tobie się nie za bardzo spodobało. Chodziło u upiększenie pani i moim zdaniem cel został osiągnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 można?........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 30 Marzec 2006 Autor Share Napisano 30 Marzec 2006 no aldnie, poprawiles usta, zminiejszyles rozmazanie, dodales orginal tak by bylo widac dokladniej rysy twarzy... fajnie fajnie, no ale... ja w swojej pracy nie chciałem rrobić fotoreaistyki, to była zabawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Tutaj link dla zainteresownanych. W większości lekkie retusze. Po najechaniu kursorem na fotkę pojawia się oryginał http://glennferon.com/portfolio1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 echh...te modelki.....piekne i doskonale tylko w gazetach! a co Contestu...to mozna by i sproobowac swoich sil! poszukac jakies foto i to boju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmoski Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 I ja dorzuce coś od siebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmoski Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 a tu obrazek w wyższej rozdziałce - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 po 1.5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 a też się pobawiłem:) Chciałem delikatniej, bez pomalowanych oczu i nie taką totalnie ugładzoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 zrobcie mini bitwe :) ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 biglebowsky -> Konkretnie. ale Kolory za monotonne. przynajmniej dłoniom mogłeś dać inny odcień :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2006 lolek, ja dla jaj dalem swoją przeóbke którą robiłem nie długo, nie starałem się.... jakoś specialnie... a tu wszyscy nagle swoje dają, no nie moge ;P fajnie fajnie, tylko z tego się jakiś Contest zrobił czy cuś ;P wiecie, zaóważyłem ,ze w większości mych wątków, tzn., no w niektórych, może tak inni też mają, ale zawsze dam coś od siebie albo coś napsize, i prowadzi się wielka rozmowa i jakieś testy czy coś... fajnie, przynajmniej jest na co popatrzeć i pogadać :)) pozdrawiam wszystkich !! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikes Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Probowalem ja upieksyzc ale nie ywszlo.. ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Nikes BARDZO FOTOREALISTYCZNEB a ta zabawa z rysami twarzy NO MAJSTERBEBSZTYK POPROSTU nie wspominając już o fantazyjnie ułożonej fryzurze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi