daymon Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Witam. Przedstawiam wam moja ostatnia prace. Wykonana w 3ds max 8 +vray. Pozdrawiam.
Master Kiełbaster Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 dywanik z jeża dla masochistów? :P poduszeczki też dziwne, widoczek za oknem mógłby być bardziej przepalony. poza tym spox
voyager Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Dobry początek Zgadzam sie z MK - jeszcze troche za duży bump mapping na materacu i rozciągnięty na rogu. I troche pusto. A dywanik to hair and fur, czy displacement? Powodzenia
Touch Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 Master Kiełbaster ...wydaję mi się, że niebieskie niebo za oknem zwykle nie jest przepalone, jeśli w ogólę... Co mnie razi to martwa zieleń tej roślinki i...półki - jak to wisi?... Reszta bardzo przyjemna, tylko trochę pusto;) Pozdrawiam
daymon Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Witam. Dzieki za uwagi.Co do przepalenia to jak błekitne niebo może być przepalone?? :) Voyager-dywanik zrobiony jest przez displacement. Touch a tu coś dla ciebie :P Aha jakby sie ktoś pytał to na zdjęciu jestem ja (fotka wykonana tydzień temu) Wiadomo czym wcześniej tym lepiej (nauka 3ds maxa) Pozdrawiam .
Master Kiełbaster Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 jak błekitne niebo może być przepalone?? mniej więcej tak :P : gdyby ekspozycję ustawić na niebo to w pokoju było by ciemno, chyba że masz jakieś dodatkowe źródło światła poza oknem.
arev Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 poduszki wygladaja jak pierogi :D az zglodnialem ^_^
daymon Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Napisano 15 Kwiecień 2006 Master kiełbaser-przyznaje ci racje ,jednak zrób fotke w momencie kiedy słońce jest za powiedzmy cienką chmurą albo w ogóle zasłoniete i o ile masz dobrej klasy aparat to wtedy efekt bedziesz mial podobny do tego który jest w mojej pracy. Pozdrawiam
SWRSC Napisano 15 Kwiecień 2006 Napisano 15 Kwiecień 2006 oświetlenie całkowicie do wymiany, jakość GI też troszke slaba, wyszło plamiście. Pokombinuj z kolorami świateł.
krzyhhh Napisano 16 Kwiecień 2006 Napisano 16 Kwiecień 2006 przyjemna praca... PS. wytrzymałe te uchwyty :D... że utrzymają taki stos książek :) aha i jakiej firmy są to okna.. ? bo klamek nie widzę ... jak velux to git.. ale jak np fakro.. to zapomniałeś o nich. (wiadomo.. teraz powiesz "velux" xD )
Sqvarec Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 poduszki wygladaja jak pierogi :D az zglodnialem ^_^ Ahaha dobre. Teraz zamiast poduszek widze cały czas pierogi... super smaku narobiles tylko hehe.. Co do samej pracki to przyjemna. -okna to raczej ni veluxy ni fakro -> wygladają jak na nieotwieranie :P. -podloga chmmm kolor taki ladny niby orzech ale chmm jakas straszna partia drewna bo tyle przebarwien ze hej... -moze mi sie wydawac ale lapki nie sa w tych samych odleglosciach. Wiem perspektiv robi swoje ale chmmm lozko az tak daleko od scciany nie stoi a lampki wygladaja nieteges -troszke zmarszczek by sie pierogom przydalo... Dobra w skrócie Podoba mi się ... ale prponuję dopracować :D :D.
AGmakonts Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 jest przyzwoicie ale nie powala, shader podłogi jest bardzo słaby, brak tu jakiegos bumpa albo glosines albo jednego i drugiego
piotrek Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 Mimo kilku niedociągnięć, mi się podoba :)
hkropinski Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 okna móglbys zretuszowac w mysticalu, pozdr
daymon Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Napisano 17 Kwiecień 2006 Witam Okna sa firmy velux :P . Tak na prawde to nie znam sie na firmach ktore produkuja okna, a klamka jest u góry tylko sciana ja zasłania. Co wy macie z tymi pierogami...yyyy z poduszkami :) mnie sie tam podobaja. Hkropinski co to jest mystical?? Dzieki za wszystkie opinie. Dodaje nowy render, co o tym myślicie?? Pozdrawiam
SWRSC Napisano 17 Kwiecień 2006 Napisano 17 Kwiecień 2006 zdecydowanie lepiej niz poprzedni. Caly czas coś mi nie pamuje w tych scianach ale nie potrafie jakoś konstruktywnie doradzić jak to zmienić :(
arch515 Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Hej. Mi tam oświetlenie odpowiada niezłe nawet, choć są plamy na drugim ujęciu w rogu mocno widać, dywanik nie pasuje tam bynajmniej jego kolor, model okien słaby czy tak trudno wejść na stronę VELUXA i czy FAKRO i wymodelować tak jak trzeba na pewno by to wpłynęło na całą scenę pozytywnie, roślinka jest bleee. Co do książek na półce to wyglądają sztucznie z tego względu, że raczej by się przewróciły, bo grzbiety są bardzo chudziutkie.Pozdrawiam, ale ogólnie miło wyszło:)
Rekomendowane odpowiedzi