nielot007 Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Witam!! jako ze nie umiem organiki a nigdy nie robilem zwierzat mam zamiar zrobic velociraptor'a--> dino wiem wiem kolejny wip :D hehe dont worry :D ale chyba nigdy sie nie naucze texturowania skoro cigle chce mi sie uczyc modelowania :D ale sie nie martwcie skoncze fure i bede robil inne lp mam nadzieje ze sie podoba :) i licze na pomoc ludzi od organiki :D ps. to kolo dziruki od nosa to tylko wina shella wiec go nie ma :D aha narazie 40min robienia wiec chyba krotko pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 jak na 40 min robote to sie calkiem niezle.. ja dopiero walcze z 3d wiec napewno Ci nie pomoge ;) pozdro i powodzenia z golfem i tym dino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 strasznie widac nawyki modelowania technicznego;) po primo Editable poly polecam po duo hmm maximum watkow z topologiami siatek:) ale pracuj zobaczymy jak to wyjdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 no zobaczymy co wyjdzie ci z tego gada, mam nadzieje że dasz rade, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 dzieki za posty :) szymeq--> wyjasnij kwestie modelowania technicznego :) jesli chodzi o siatki to spoko ogladam ich mase :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 hmm detale pozniej jakies w zbrushu by sie zdaly;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Dziwne...jak patrze na model z profilu to jest oka, ale jak juz z 3/4 to wydaje sie jakby dolna szczeka była "za długa"...pewnie bedziesz sie trzymał jakiś referek, ale ja bym ten...hm "miesień" przy gornych zebach zwiewszyl (w sensie ze czym blizej nosa tym szerszy)...ale w sumie jak zrobisz bedzie dobrze..ja zadnego nie widziałem :P. Powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Witam!! skromny upek :D aby w zbrushu "odkolorwac" trzeba cos umiec :D ps. cialka nie robie gdyz nie umiem probowalem ale lapki nie chca wyjsc :( ak sie naucze to dorobie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Ekstra jak dla mnie ale na orgenice nieznam się wcale, ja błędów nie widze. Powodzenia dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Mi tez sie podoba. Troche malo tych zebow ma. i niektore sa jak wedlug mnie za krotkie. Tak mi sie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 faktycznie uzebienie nie robie wrazenia ;) ale generalnie sie podoba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 ja myslałem że to jakis większy zwierz będzie, natomiast z uzębienia to jaszczureczka ;D nie no fajnie, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 juz coraz lepiej widze, wiadomo ładnej siatki tu nie uświadczysz ale... :) Btw.? robisz to w blenderze >? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 nie w maxie :) a jesli chodzi o zeby to taki freestyle byl :D a poza tym to nie jest duzy zwierz ma ponad 2m wys. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Ładne ale z tego co widziałem na fotkach to on troszkę inaczej wyglądał. Może powinieneś zrobić jeszcze lekką skórę jak na jaszczura przystało:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 No ta lekka skóra by się przydała. Wiesz wgniecenia itd. Wiesz najnowsze odkrycia dowodzą ze dinozaury były bardzie spokrewnione nie z gadami ale z ptakami... Wiec twoj moze byc choc lekko opierzony, a nie jak w jurasic parku np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Witam!! z lekka skorka juz sie troche bawilem :) a jesli chodzi o piroka to tez beda (??) jakies wlaski ale nie bedzie zarosniety tylko takie pojedycze :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 a mi, szczerze mowiąc, średnio sie podoba ;) [bedzie miał okazje zemscić sie na mnie w Gliwicach :) ] wokół oczu strasznie szucznie to wygląda, od oka do nosa jest jakies dziwne duze wglębienie, wokół dziurek od nosa dałes za duzy małych chamferów, szyja kwadratowa no nic, rób dalej. organika nigdy nie wychodzi za pierwszym razem... ja potrzebowałem 2 lat, aby stworzyć głowe, które nie wstydziłbym sie pokazać xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 jest ok... mi sie podoba tylo troche sie zdziwilem jak pierwszy raz w życiu zobaczylem dinozaura z takim plaskim lbem:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 mkk3a--> jak dostaniesz pare kulek w gliwicach to kazda pracke bedziesz wychwalal ;) [joke] z tym okiem to racja wkrecilem sie w te faldy :D szyja juz nie jest kwadratowa z nosem nie kumam :) a z tym wglegieniem od oczu do nosa to hmmmmmm :D ale ogolnie to wiem ze dobrze nie jest bo przeciez aby bylo dobrze trzba umiec organike... :) hk--> hehe wiesz ze mi sie tak samo wydaje jak ci z tym plaskim lbem trzeba bedzie to jakos zalatwic pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 Ja tez probowalem zabrac sie za organikę Moja rada pozegnaj się z chamferem, extrude'm itp, a przywitaj z cut'em i robieniem powyzszych wlasnie za jego pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 SoAd, czemu? Przecież te narzędzia tez się przydają. Raptor mojej roboty, którego to własnie po dłuuuugiej przerwie podrasowuję był w gużej mierze robiony extrude'm. na dobrą sprawę cała dolna szczęka to jest jedno wielkie extrude. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 SoAd hmmm tu sie nie zgodze chamfery extrudy moga ulatwic przyspieszyc spraw wiec nie widze powodu uniakania ich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2006 Witam!! kolejny upik tym razem dodalem pare zebow pozmienialem troche budowe jego... :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 ogolnie robi wrazenie na glodnego, aczkolwiek ta jego szyja wyglada jakby za chwile chcial zwrocic kolacje... troche chyba za bardzo jest pofalowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi