7demon Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Zaczynam kolejny samochod. Tym razem toyota. Siedze nad nia na razie klika dni, a o to efekty: I od razu prosba o pomoc. Jak mozna zrobic taki grill?? http://www.netcarshow.com/toyota/2006-yaris/1600x1200/wallpaper_06.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 heh, tez chciałem go zrobić ;]. tutek do grilla był bodajże na 3dtotal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 bardzo ładny model na tylnim nadkolu masz dwa trójkąty możesz się ich w łatwy sposób pozbyć ale i tak jest równo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 ładnie choc jeszcze miejscami do wyklepania:) a tutek do grila raczej na smcars tyle ze displace nie da takiego efektu imho, ja btm robił splajny + bevel -> edit poly i pare chamferów bedzie wnetrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Mały update AGmakonts - wnetrze ma byc, taki mam przynajmiej plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 ladnie ladnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 no jak dla mnie to idzie ci bardzo ładnie, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leroo Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 samochodzik idzie swietnie ale mam pytanie ( bo ja dopiero zaczynam )... teraz rendery są z wyraznymi przerwami miedzy kolejnymi czesciami auta. jak je poźniej połączysz zeby sie stykały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 krzywiutko ;] ... popraw ułożenie vertexów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 leroo - a powiedz po co mam je laczyc pozniej. Przeciez kolejne czesci musza byc od siebie oddzielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Pochwalę ale też nie powstrzymam się od krytyki:D W niektórych miejscach po prostu brzydko:/ Tak jakby ktoś na tekturze robił krechy nożem. Ale pozatym to nieźle ci idzie. Jak poprawisz błędy to będzie wszystko ok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 To sie pochwal gdzie widzisz te brzydkie miejsca. Szybciej bede mogl je poprawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Tak jakby ktoś na tekturze robił krechy nożem hmmm... pewnie chodzi o krzywe miejsca przy szybach ( na krawedziach 0. to jest wina rendera, ale rzeczywiscie model w niektorych miejscach jest krzywy, jednak krzywizny znikną prz odpowiednim dobraniu materiały, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 22 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2006 maly update Wiem ze cos tam dziwnego jest nad swiatlem, taka mala plamka, ale nie mam pojecia skad ona sie tam wziela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 ładnie bardzo ładnie ale światełka troszke inaczej powinny wygladać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 23 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Efekty dzisiejszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Teraz ładnie. Teraz mi się podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 kolejny update, wiem ze malo jak na tyle wolnego czasu, ale jakos nie moglem sie zabrac wiem ze troche nie bardzo wyszedl ten bump na ostatnim renderze, ale chcialem sprawdzic jak to bedzie wygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Trzeba nad blacharka popracowac jeszcze, ale ładnie sie zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 fajowe .. naprawdę fajna Toyotka... powiesz jak pozbędziesz się ściągnięć na masce - od strony gdzie zaczyna się plastik pod wycieraczkami. ( zdjęcie ze zbliżeniem na światła) No i przy samych światłach wychodza załamania na łukach. To też da się jakoś usunąć sprytnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Jim mee - nic a nic cie nie rozumiem, nie wiem o jakie sciagniecia ci chodzi i o ktory luk. pokaz to na jakims renderze, zaznacz te miejsca, lepiej to wyjasnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 ściągnięcia zaznaczę na zielono , a łuki na żółto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 A ja mam pytanie, dlaczego ze wsztstkich toyot tego swiata akurat ta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ja spróbuję odgadnąć :) 1. bo to fajne ekonomiczne autko 2. bo Rodzice 7demona bujają sią Zyariską i blisko ma do referek :P ? lol 3. bo dostał zlecenie na concept cara od Toyoty :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 Jim mee - nadal cie nie rozumiem co mam ci wyjasnic. czy z tymi sciagnieciami to ci chodzi o to ze nie ma tam ostrych krawedzi ? a z tymi swiatlami. chodzi ci o to ze ich tam nie powinno byc ( tych zalaman ), czy ze jak te co mam zrobilem ? damusTo - nie podoba ci sie ta toyota ( domyslam sie ze twoja ulubiona jest supra ), a robie ja bo jak powiedzial Jim mee -fajne autko -bo moi rodzica ja maja i stoi 20 metrow od domu wiec mam referki ( tylko aparatu nie mam dobrego i musze latac co chwila do garazu ) - ostatni pomysl tez ciekawy, ale nie dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Nie, nie czepiam sie jej, tylko byłem ciekawy. Istotnie preferuję Suprę ale to nie ma nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 lol :) . to już tłumacze: -jak zrobisz ostre krawędzie na tych zielonych ściągnięciach . i w sumie ... dlaczego to jeszcze nie jest zrobione ? :) -tak , a tych zółtych załamań na łukach raczej nie powinno być prawda ... i jak masz zamiar i czy masz zamiar to zniwelowwać jakoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 teraz juz rozumiem. a wiec miedzy szyba a tym plastikiem beda ostrzejesz krawedzie, natomiast tam gdzie jest plastik, maska i bok samochodu probowalem zrobic ostry rog juz wczesniej ale nie wychodzilo. ciagel powstaja jakies dziwne rzeczy po nadaniu MS, moze siatka jest tam troche dziwna (render). natomiast luki przy swiatalch: to co zaznczyles to zostaje tak jak jest, chyba ze ktorys wedlug ciebie naprawde zle wyglda to powiedz ktory mam zamiar przerobic to swiatlo. ten glowny reflektor zostanie natomiast to nad nim usune bo jakos tak dziwnie to wyglada, choc tez nie wiem jak powinno byc to zrobione. na tym renderze co zes mi pomazal to tam jest napisane ze jest git to co zaznczyles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 7demon -> po prost uza slaby chamfer, a Jim mee -> czeeepiasz sie;P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 20 Maj 2006 Autor Share Napisano 20 Maj 2006 Mialem spora przerwe, jakos checi nie bylo do robienie czegokolwiek. Ale dzis usiadlem i zrobilem wycieraczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 bardzo ładnie i szczegółowo brawa za cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Hehe no cóż, chyba powinniśmy wysłaćkolege na terapię :p normalnie odwykową. Powaliłeś mnie ta dłubaniną, gratuluje samozaparcia :] choć jesli iczie o lampe to są tam drobiazgi w wykonaniuktóre mi nie lezą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 troche ci niewyszła ta wycieraczka ale z daleka nie będzie widać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 Nie mialem co robic, chcialem tez zobaczyc jak to juz wyglada. Wiem ze nie wszystkie materialy sa super, ze jest troche krzywo, i nie wszystkie modele wygladaja najlepiej, ale to tylko mala proba. I nie patrzcie na felgi bo one tak napewno nie beda wygladaly, nie bedzie alu felg, tylko stalowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 tak , tamte giciarskie rzeczy wyglądają zAAlisingowane i są ok. Natomiast przypuszczam że gdyby troszkę gęściej całą siatkę zrobić to te moje przyczepiacze o łuki nie maiłyby racji bytu. A z tą szybą to jak zacznę sam robić jakiś woozek to pewnie zrozumiem jak wykonać to żeby się nie ściągało. Pracuj dalej . Dziwne że będzie na stalówkach trochę , ale może będą czarne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 materialy i oswietlenie slabiutkie, popracuj nad tym, popatrz sobie w innych pracach jakby wygladalo lepiej, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 nie bedzie alu felg, tylko stalowe. co to za samochód bez alu ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 Nie wiem co w tym dziwnego ze nie bedzei alu felg ? taki mialem plan od poczatku. to co teraz jest felga bedzie kolpakiem. materialy wiem ze sa slabe. to byl taki po prostu probny render. najpierw musze skonczyc model zostaly tylko kola i swiatla ( oczywiscie jeszcze musze wyrownac krzywizny), no i wnetrze. pozniej sie bede bawil materialami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 a ja lubie stalowe felgi :) szczególnie czarne tylko popraw boki opon żeby nie były takie płaskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Popatrz na lakier Bzyk’a i kome na ich renderach są świetne materiały u ciebie też musza być takie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 javor wiem ze musze cos na tej oponie zrobic, chce zrobic to z displace ( chce aby bylo tak jak w orginale firma dunlop, ale nie moge znalezc rzutu z boku). Chyba ze ktos zna inny sposob jeszcze, referki tej opony moge miec z kazdej strony. mrkrzysiek jesli chodzi ci o lakier to na moim modelu jest twoj lakier, ktory postanowiles udostepnic niedawno na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 7demon jakiś nie podobny do mojego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Maj 2006 Share Napisano 24 Maj 2006 To jak masz referki to nacykaj sobie fotek i narysuj bok opony :) A sam modelik fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 24 Maj 2006 Autor Share Napisano 24 Maj 2006 Niby dobry sposob, ale jak tu narysowac bok opony ?? tak zeby wszystko bylo na dobrym miejscu? bo jakos nie mam pomyslu. mrkrzysiek moze i nie wyglada na twoj a jednak. Z lenistwa nie zmienialem zadncyh jesgo ustawien :) moze wyszlo tak nie ciekawie bo mam scene taka a nie inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 W kwestii opony -iektórzy producenci zamieszczają przekroje, poszperaj troche po ich stronach - znajdziesz na 100% - wszystko ci sie rozjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi