daymon Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Dzień dobry. Przedstawiam wam moją ostatnią prace. Wykonanie : 3ds max 8 +vray Rendering po ok. 4h. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marunioms Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 No jak dla mnie super. Oświetlenie bardzo ładne, chyba najładniejsze oswietlenie nocne jakie ostatnio ktos tu wrzucil. W sumie nie ma sie do czego doczepic. Moze tylko ten kwiatek za luzkiem powinien stac na jakims stoliku. Czy mógłbys napisac cos wiecej o scence? swiatła, ustawienia ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 jak dla mnie wypas tylko 3 male uwagi: - tekstura kanapy. troche nie pasuje, w sumie mi sie nie podoba, ale to kwestia gustu - swiatlo od halogenow przy ksiazkach powinno byc chyba nieco wyżej - rowki w grzejniku są za szerokie i za daleko od siebie. roslinki sam robiles czy masz skad gotowe modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 to co napisał mkk3a plus jeszcze to, że jest po mojemu trochę za ciemno w pokoju powinno być jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 Witam. Dzieki wielkie za komentarze. marunioms- W scenie występuje 7 źródeł światła : sufit - 2 światła photometryczne free point ściany - również 2 światełka z tym że , vray lighty ,sphere halogenki to photometryka z iesami. Render to standard :) mkk3a- Taki był model grzejnika na sklepie i co ja na to poradze :P Roślinki to gotowe modele. mrkrzysztof- ja myśle ,że w salonie jest wlasnie na odwrót czyli jeszcze troszke za jasno :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 witam, Ten grzejnik wg. mnie jest w porzadku, i zgadzam sie z daymonem - jest troche za jasno. No ale poza tym to cos pieknego - az milo popatrzec, przydaloby sie tylko pozbyc tego ziarna ze scian i stolika. Ogolnie miod z kaszanka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Ładne, nawet bardzo, ale dlaczego tak bardzo podobny układ jak u Mariusza W...? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Touch, no mi sie tez od razu skojarzyło, ale nie wiedziałem jak odszukać. thx :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 prwawie jak maxwell nawet szumy są :P jest dobrze a było by lepiej gdybyś to trochę rozjaśnił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Bardzo fajna praca .. ja bym dał swiatełka delikatnie żółte .. przytulniej byłoby w pomieszczeniu. Fajne rolety ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ciekawie ale nad lozkiem są dwa swiatla bez zrodla, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 Dzięki ponownie za komentarze. Nie rozumie tylko tych 2 słów "ale dlaczego" :) Czy Mariusz W. ma wyłączność na tego typu układ i nikt po za nim nie może owego stosować w swoich pracach? Pomijająć to jeszce raz dzieki za pozytywne opinie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ...tylko, że w tym przypadku ten układ jest łudząco/bardzo podobny... w każdym razie nie mam zamiaru oskarżać Cię tutaj o jakąkolwiek formę plagiatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 bardzo ładnie, ale imo lampka na scianie daje swiatło o zbyt wysokiej temperaturze. Ale efekt bardzo czadowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Dobra robocizna- pierwszy render ciekawszy ... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 w jaki sposob zrobilem materiał kanapy?? Potrafie robić skóre ale tego jeszcze nie było :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 piekny materiał kanapy. Mozna prosić jakies info dot. tego materiału ? :P Ładnie tylko ziarno troszki widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 Thanks for a comments again. :) hkropinski - zródło to 2 halogenki których nie widac. SWRSC "efekt bardzo czadowy" bez przesady :P Lukasz_D - dzieki materiał kanapy to zwykły falloff z materiałem tej kanapy+bump Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Bardzo fajna vizka, przyjemny render, przytulny pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Mam chwilke czasu to się 'przyczepie' Wg mnie wcale nie jest tak idealnie ;-) 1. Kolorowo tu ;-) -Tak jak już SWRSC wspomniał światło na ścianie zbyt niebieskie, a to światło na suficie chyba zbyt żółte 2. Wszystkie obrazy nie mają geometrii, wyglądają jakbyś na zwykłego plane wrzucił teksture. 3. Te IESy we wnęce są chyba za nisko. 4. Ale ci lewitują przedmioty, szczególnie laptop i filiżanka, jednym słowem brak grawitacji 5. Jakieś tło by się za oknem przydało, nie ma takich ciemnych nocy ;) 6. Kanapa może być ale na dywaniku też by siuę przydał jakiś bump/displace 7. Shadery troche skopane: taka podłoga z paneli to coś tam powinna odbijać, poduszki mają za duży reflect, a szyba w oknie powinna chyba odbijać bez szumu(ale moze to przez to ziarno) 8. Mapowanie książek we wnęce odpada... 9. No i to ziarno byś wyeliminował :) A roślinki mi się podobają, skąd masz takie :D ? Pozdr Darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 a moze w tym stylu ? troche jasniej i wiekszy kontrast... Troche więcej zycia, Twoje rendery są szare. Ale jest dobrze pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Hey. Dziex za komentarze. Darmo-prosze jaka konstruktywna krytyka :) Co do lewitacji być może jest to błąd IRR ,sprawdzałem i wymienione przedmioty sa na styk z blatem stołu. Na dywaniku bump jest mały ,ale jest Ziarno specjalnie dodałem w foto szopie ,stwierdziłem, że w rzeczywistości na każdym zdjęciu występuje szum ,wiekszy lub mniejszy w zależności od klasy aparatu .Roślinka za kanapą to darmowa próbka z archmodels 24. Qba- ładnie:) ale myśle ,że każdy dąży do tego aby jego praca była jaknajbardziej realistyczna. Rozjaśniając moją scene odbiegłbym od tego bo myślę ,że gdybym naprawde zrobił fotke w takiej sytuacji to zdjęcie było by nawet ciemniejsze.Sądze ,że inaczej jest gdy wykonuje sie prace dla klienta to wtedy ,nawet trzeba troche "podbajerować" aby końcowy efekt był kolorowy i przyjemny dla oka. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 bardzo fajne, podoba siem :) ale zwiekszyl bym sub materialow na powidzmy 128, zeby tego noisa nie bylo, :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Ok. Jak sobie życzyliście. Wersja rozjaśniona i bez noise+wersja dzienna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 lol! Wersja dzienna pokoju jest po prostu super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Zauważyłem coś na łączeniu dwóch ścian .. jasniejsze miejsca gdzieniegdzie. Pierwszy render jak zdjęcie .. poraziło mnie .. jestem pod dużym wrażeniem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 Ale nie poprawiłeś tego wszystkiego ;) Pokaż ustawienia GI bo naprawde jakies słabe jest... ? I Siatke bym poprosił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisim Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Fajnie zrobione, fajny pomysł i wykończenie... Cya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 od razu lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 a mi sie bardziej ciemna wersja podoba;) taka klimatyczna, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi