Bobby_digital Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 cam01 cam02 cam03 panoramic 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 bardzo fajna praca podoba mi się materiał aluminiowy i ta kora drzewa fajnie i pomysłowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 ...a cóż to są te wywijasy? Jak dla mnie dostają czerwoną i out z boiska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 to sa swiecące gałęzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Wszystko pięknie, oprócz tych świecących gałęzi - okropnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Swiecące gałęzie mi nie przeszkadzają ale są kwadratowe i przenikają przez kore drzewa. Do niczego innego nie mogę się doczepić bo jest wspaniale! Tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 A mam chwilke czasu to się "poczepiam" ;-) 1. Ręczniki sobie lewitują 2. Kora drewna mi się podba ale te świecące gałęzie jakoś mi nie podchodzą 3. Jakoś mi nie pasuje taki duży reflect na tym biurku 4. Na 2 renderze chyba z perspektywą coś nie tak bo halogen na górze ci rozciągnęło do elipsy :D 5. Kłopoty z AA i GI słabe 6. Tam gdzie terakota łączy się z panelami na podłodze to chyba powinna być jakas listwa albo co, ale to czepianie się ;) 7. I jakieś detale by się przydały(coś na półkach postawić, na biórku ect.) Ale na pierwszy rzut oka to całkiem fajnie ;-) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Szkoda że nie napisałeć trochę więcej szczegółow (ile robiłeś, czas renderingów, itp.) Dla mnie bomba. Napewno dostaniesz sporo odpowiedzi i ten post długo pożyje na forum. Radiacja bardzo ładna , delikatna, piękny biały czysty kolor (trudny do uzyskania zresztą we wizkach) Pozdr. Moja ocena 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 na 3 renderku za mocno błyszczy się podłoga .. prawie jakby była mokra.. i to biurko. Mnie te gałęzie bardzo się podobają.. świetne płytki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Bardzo ładne rendery ale ja bym usunął te jak to nazwałeś "świecące gałęzie" , reflect na blacie za duży ale reszta super aha, możesz się podzielić texturami blatu i szafy ?? :) Darmo nie wiem co ty masz z tym GI, ale ja widze bardzo dobre GI :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Popraw te swiecące gałęzie, bo są troche tak jakby.... kanciaste :D Szkoda, ze ręczniki to kopie i idealnie równolegle polozone do leżaków. Czy wszystko jest idelnie pod linijke? I jeszcze tak na siłe można sie przyczepić do tego nieudanego metalu na siedzeniu w cam3 (to pewnie przez GI - Darmo masz racje). Ale jak chciałeś zrobiś realistyczną wizke, to ci sie udało. Na pierwszy rzut oka, robi wrażenie! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 puuusto na półeczkach jest :] bardzo ładnie się to prezentuje. projekt twój od początku czy wizja klienta (plastyka, projektanta etc.)? no i napisz coś na temat samego projektu. jak długo wykonywałeś, co tam jest ciekawego itd. :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 bardzo ładne ile sie renderowało? moze warto by było zwiekszyć sampling dla szczotkowanego metalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Georgas napisał Darmo nie wiem co ty masz z tym GI, ale ja widze bardzo dobre GI :> Nie wiem może to ja coś mam ze wzrokiem nie tak ale ja tu nie widze bardzo dobrego GI ani nawet dobrego... Mamy chyba odmienne zdanie o tym co znaczy "bardzo dobre GI". Czym renderowane? chyba mapa IRR zawiodła ? Ale klient pewnie bedzie zadowolony :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość designtrix Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 co to za srodek z kosmosu do mebli ze sie tak pieknie blat blyszczy? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 moment moment. przecież jest tutaj GI. o co chodzi? tak szerzej bo nie za bardzo wiem w czym tkwi istota problemu: 5. (...) i GI słabe poza tym proszę Darmo zmień kolor czionki na defaultowy bo mi oczy już wysiadają od wpatrywania się w te ciemne literki :/ [++] designtrix: wystarczy mieć umiejętnie położoną warstwę błyszczącego lakieru :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Ten makaron biały to chyba robiłeś po pijanemu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Kolorystycznie piękne, oddaje klimat pomieszczenia, aż się ma ochotę na masażyk :D:D Robiłeś to do jakiegoś katalogu/ folderu ? Bardzo jestem ciekawy jak wyszło by w druku. Projekt Twój czy tylko wizka ? Napisz jakieś info jeżeli możesz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Ja nie mówie że tu nie ma GI bo to chyba każdy widzi :) Na przykład te leżaki i ręczniki to latają a szczególnie to na ujęciu cam01 Po prostu jakoś nie czuję tu kontaktu z podłożem ;-) Może to takie moja zboczenie ;? hehehe :D Aha i zapomniałem że fajna ta kolorowa szyba w drzwiach :) Coś więcej o czasach renderów i ustawieniach ? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 10.5/10 :) Scenka bardzo fajna, lubię kolor tego drzewa, to chyba jasny mahoń jest, nie jestem pewien :) Ale na 2nd renderze nie podobają mi się te świecące druciki czy co to tam jest. Zmniejsz ich jasność to nie będą tak kłuły w oczy. Ale ogółem projekcik baaardzo fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 19 Maj 2006 Autor Share Napisano 19 Maj 2006 ja tylko wiz robilem... troche sie spieszylem z tym... galezie nie najlepiej wyszly :) na krzesle interpolation bylo wlaczone i dlatego tak wyszlo. sa babole gi (lc + irr) , trudno, i tak dlugo sie renderowalo, po 6 h gdzies a panoramic 14h :) a robilem to 2dni(troche seba mi pomogl) i 2dni renderowalem :) moze uda mi sie poprawic to cam03 to jeszcze wrzuce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość designtrix Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 [++] designtrix: wystarczy mieć umiejętnie położoną warstwę błyszczącego lakieru :] mozna tez wylac szklo wodne na blat :) lub posmarowac smalcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 od smalcu robią się smugi, dlatego bradziej polecam dobrego lakiernika :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notdot Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 dobry lakiernik to i smalcem dobrze pociagnie powierzchnie a zly lakiernik to chocby mial super pedzle i extra lakier to spier... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 ładny koncept ,naprawde nieżle wyszło,moja uwaga to łaczenie paneli z terakotą,technicznie nie powinno sie łaczyc na styk bez listwy wykonczeniowej problem nawet nie w estetyce wykonczenia ile na tym ze panele bardzo łatwo sie strzępią na krawedziach i po pewnym czasie wyglada to fatalnie.ale to własciwie ciebie nie dotyczy.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 BOMBA !!! ful wypas dla mnie. ps. gdzie znajde info o robieniu takich swiatelek co przy rogach porostawiales i fajny blask na sciany daja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość designtrix Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 tak...pedzel jest wazny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisim Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Gratulacje. Praca wyśmienita =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 25 Maj 2006 Autor Share Napisano 25 Maj 2006 poprawka cam3... tylko 24h sie renderowalo :) do czego teraz sie przyczepicie ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Widoku za oknem i rączek od szafy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 25 Maj 2006 Share Napisano 25 Maj 2006 Zdecydowanie lepiej ale czas powala ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi