Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wszystko pięknie, oprócz tych świecących gałęzi - okropnie wyglądają.

Napisano

Swiecące gałęzie mi nie przeszkadzają ale są kwadratowe i przenikają przez kore drzewa.

Do niczego innego nie mogę się doczepić bo jest wspaniale!

Tak trzymaj!

Napisano

A mam chwilke czasu to się "poczepiam" ;-)

1. Ręczniki sobie lewitują

2. Kora drewna mi się podba ale te świecące gałęzie jakoś mi nie podchodzą

3. Jakoś mi nie pasuje taki duży reflect na tym biurku

4. Na 2 renderze chyba z perspektywą coś nie tak bo halogen na górze ci rozciągnęło do elipsy :D

5. Kłopoty z AA i GI słabe

6. Tam gdzie terakota łączy się z panelami na podłodze to chyba powinna być jakas listwa albo co, ale to czepianie się ;)

7. I jakieś detale by się przydały(coś na półkach postawić, na biórku ect.)

Ale na pierwszy rzut oka to całkiem fajnie ;-)

Pozdr

Gość Savoy
Napisano

Szkoda że nie napisałeć trochę więcej szczegółow (ile robiłeś, czas renderingów, itp.)

Dla mnie bomba. Napewno dostaniesz sporo odpowiedzi i ten post długo pożyje na forum. Radiacja bardzo ładna , delikatna, piękny biały czysty kolor (trudny do uzyskania zresztą we wizkach)

Pozdr.

Moja ocena 9/10

Napisano

na 3 renderku za mocno błyszczy się podłoga .. prawie jakby była mokra.. i to biurko. Mnie te gałęzie bardzo się podobają.. świetne płytki.

Pozdrawiam

Napisano

Bardzo ładne rendery ale ja bym usunął te jak to nazwałeś "świecące gałęzie" , reflect na blacie za duży ale reszta super

aha, możesz się podzielić texturami blatu i szafy ?? :)

Darmo nie wiem co ty masz z tym GI, ale ja widze bardzo dobre GI :>

Napisano

Popraw te swiecące gałęzie, bo są troche tak jakby.... kanciaste :D

Szkoda, ze ręczniki to kopie i idealnie równolegle polozone do leżaków. Czy wszystko jest idelnie pod linijke?

I jeszcze tak na siłe można sie przyczepić do tego nieudanego metalu na siedzeniu w cam3 (to pewnie przez GI - Darmo masz racje).

Ale jak chciałeś zrobiś realistyczną wizke, to ci sie udało. Na pierwszy rzut oka, robi wrażenie!

Pozdro

Napisano

puuusto na półeczkach jest :]

bardzo ładnie się to prezentuje. projekt twój od początku czy wizja klienta (plastyka, projektanta etc.)?

no i napisz coś na temat samego projektu. jak długo wykonywałeś, co tam jest ciekawego itd. :]

Pozdrawiam

Napisano

Georgas napisał

Darmo nie wiem co ty masz z tym GI, ale ja widze bardzo dobre GI :>

Nie wiem może to ja coś mam ze wzrokiem nie tak ale ja tu nie widze bardzo dobrego GI ani nawet dobrego... Mamy chyba odmienne zdanie o tym co znaczy "bardzo dobre GI".

Czym renderowane? chyba mapa IRR zawiodła ?

Ale klient pewnie bedzie zadowolony :-)

Gość designtrix
Napisano

co to za srodek z kosmosu do mebli ze sie tak pieknie blat blyszczy? ;)

Napisano

moment moment. przecież jest tutaj GI. o co chodzi?

tak szerzej bo nie za bardzo wiem w czym tkwi istota problemu:

5. (...) i GI słabe

poza tym proszę Darmo zmień kolor czionki na defaultowy bo mi oczy już wysiadają od wpatrywania się w te ciemne literki :/

[++]

designtrix: wystarczy mieć umiejętnie położoną warstwę błyszczącego lakieru :]

Napisano

Kolorystycznie piękne, oddaje klimat pomieszczenia, aż się ma ochotę na masażyk :D:D Robiłeś to do jakiegoś katalogu/ folderu ? Bardzo jestem ciekawy jak wyszło by w druku. Projekt Twój czy tylko wizka ? Napisz jakieś info jeżeli możesz.

Pozdrawiam

Napisano

Ja nie mówie że tu nie ma GI bo to chyba każdy widzi :)

Na przykład te leżaki i ręczniki to latają a szczególnie to na ujęciu cam01

Po prostu jakoś nie czuję tu kontaktu z podłożem ;-) Może to takie moja zboczenie ;? hehehe :D

Aha i zapomniałem że fajna ta kolorowa szyba w drzwiach :)

Coś więcej o czasach renderów i ustawieniach ?

Pozdr

Napisano

10.5/10 :) Scenka bardzo fajna, lubię kolor tego drzewa, to chyba jasny mahoń jest, nie jestem pewien :) Ale na 2nd renderze nie podobają mi się te świecące druciki czy co to tam jest. Zmniejsz ich jasność to nie będą tak kłuły w oczy. Ale ogółem projekcik baaardzo fajny :)

Napisano

ja tylko wiz robilem... troche sie spieszylem z tym... galezie nie najlepiej wyszly :) na krzesle interpolation bylo wlaczone i dlatego tak wyszlo. sa babole gi (lc + irr) , trudno, i tak dlugo sie renderowalo, po 6 h gdzies a panoramic 14h :) a robilem to 2dni(troche seba mi pomogl) i 2dni renderowalem :)

moze uda mi sie poprawic to cam03 to jeszcze wrzuce..

Gość designtrix
Napisano
[++]

designtrix: wystarczy mieć umiejętnie położoną warstwę błyszczącego lakieru :]

mozna tez wylac szklo wodne na blat :) lub posmarowac smalcem

Napisano

dobry lakiernik to i smalcem dobrze pociagnie powierzchnie

a zly lakiernik to chocby mial super pedzle i extra lakier to spier...

:D

Napisano

ładny koncept ,naprawde nieżle wyszło,moja uwaga to łaczenie paneli z terakotą,technicznie nie powinno sie łaczyc na styk bez listwy wykonczeniowej

problem nawet nie w estetyce wykonczenia ile na tym ze panele bardzo łatwo sie strzępią na krawedziach i po pewnym czasie wyglada to fatalnie.ale to własciwie ciebie nie dotyczy.:)

Gość designtrix
Napisano

tak...pedzel jest wazny

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności