Napisano 19 Maj 200618 l bardzo fajna praca podoba mi się materiał aluminiowy i ta kora drzewa fajnie i pomysłowo
Napisano 19 Maj 200618 l Swiecące gałęzie mi nie przeszkadzają ale są kwadratowe i przenikają przez kore drzewa. Do niczego innego nie mogę się doczepić bo jest wspaniale! Tak trzymaj!
Napisano 19 Maj 200618 l A mam chwilke czasu to się "poczepiam" ;-) 1. Ręczniki sobie lewitują 2. Kora drewna mi się podba ale te świecące gałęzie jakoś mi nie podchodzą 3. Jakoś mi nie pasuje taki duży reflect na tym biurku 4. Na 2 renderze chyba z perspektywą coś nie tak bo halogen na górze ci rozciągnęło do elipsy :D 5. Kłopoty z AA i GI słabe 6. Tam gdzie terakota łączy się z panelami na podłodze to chyba powinna być jakas listwa albo co, ale to czepianie się ;) 7. I jakieś detale by się przydały(coś na półkach postawić, na biórku ect.) Ale na pierwszy rzut oka to całkiem fajnie ;-) Pozdr
Napisano 19 Maj 200618 l Szkoda że nie napisałeć trochę więcej szczegółow (ile robiłeś, czas renderingów, itp.) Dla mnie bomba. Napewno dostaniesz sporo odpowiedzi i ten post długo pożyje na forum. Radiacja bardzo ładna , delikatna, piękny biały czysty kolor (trudny do uzyskania zresztą we wizkach) Pozdr. Moja ocena 9/10
Napisano 19 Maj 200618 l na 3 renderku za mocno błyszczy się podłoga .. prawie jakby była mokra.. i to biurko. Mnie te gałęzie bardzo się podobają.. świetne płytki. Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200618 l Bardzo ładne rendery ale ja bym usunął te jak to nazwałeś "świecące gałęzie" , reflect na blacie za duży ale reszta super aha, możesz się podzielić texturami blatu i szafy ?? :) Darmo nie wiem co ty masz z tym GI, ale ja widze bardzo dobre GI :>
Napisano 19 Maj 200618 l Popraw te swiecące gałęzie, bo są troche tak jakby.... kanciaste :D Szkoda, ze ręczniki to kopie i idealnie równolegle polozone do leżaków. Czy wszystko jest idelnie pod linijke? I jeszcze tak na siłe można sie przyczepić do tego nieudanego metalu na siedzeniu w cam3 (to pewnie przez GI - Darmo masz racje). Ale jak chciałeś zrobiś realistyczną wizke, to ci sie udało. Na pierwszy rzut oka, robi wrażenie! Pozdro
Napisano 19 Maj 200618 l puuusto na półeczkach jest :] bardzo ładnie się to prezentuje. projekt twój od początku czy wizja klienta (plastyka, projektanta etc.)? no i napisz coś na temat samego projektu. jak długo wykonywałeś, co tam jest ciekawego itd. :] Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200618 l bardzo ładne ile sie renderowało? moze warto by było zwiekszyć sampling dla szczotkowanego metalu?
Napisano 19 Maj 200618 l Georgas napisał Darmo nie wiem co ty masz z tym GI, ale ja widze bardzo dobre GI :> Nie wiem może to ja coś mam ze wzrokiem nie tak ale ja tu nie widze bardzo dobrego GI ani nawet dobrego... Mamy chyba odmienne zdanie o tym co znaczy "bardzo dobre GI". Czym renderowane? chyba mapa IRR zawiodła ? Ale klient pewnie bedzie zadowolony :-)
Napisano 19 Maj 200618 l moment moment. przecież jest tutaj GI. o co chodzi? tak szerzej bo nie za bardzo wiem w czym tkwi istota problemu: 5. (...) i GI słabe poza tym proszę Darmo zmień kolor czionki na defaultowy bo mi oczy już wysiadają od wpatrywania się w te ciemne literki :/ [++] designtrix: wystarczy mieć umiejętnie położoną warstwę błyszczącego lakieru :]
Napisano 19 Maj 200618 l Kolorystycznie piękne, oddaje klimat pomieszczenia, aż się ma ochotę na masażyk :D:D Robiłeś to do jakiegoś katalogu/ folderu ? Bardzo jestem ciekawy jak wyszło by w druku. Projekt Twój czy tylko wizka ? Napisz jakieś info jeżeli możesz. Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200618 l Ja nie mówie że tu nie ma GI bo to chyba każdy widzi :) Na przykład te leżaki i ręczniki to latają a szczególnie to na ujęciu cam01 Po prostu jakoś nie czuję tu kontaktu z podłożem ;-) Może to takie moja zboczenie ;? hehehe :D Aha i zapomniałem że fajna ta kolorowa szyba w drzwiach :) Coś więcej o czasach renderów i ustawieniach ? Pozdr
Napisano 19 Maj 200618 l 10.5/10 :) Scenka bardzo fajna, lubię kolor tego drzewa, to chyba jasny mahoń jest, nie jestem pewien :) Ale na 2nd renderze nie podobają mi się te świecące druciki czy co to tam jest. Zmniejsz ich jasność to nie będą tak kłuły w oczy. Ale ogółem projekcik baaardzo fajny :)
Napisano 19 Maj 200618 l Autor ja tylko wiz robilem... troche sie spieszylem z tym... galezie nie najlepiej wyszly :) na krzesle interpolation bylo wlaczone i dlatego tak wyszlo. sa babole gi (lc + irr) , trudno, i tak dlugo sie renderowalo, po 6 h gdzies a panoramic 14h :) a robilem to 2dni(troche seba mi pomogl) i 2dni renderowalem :) moze uda mi sie poprawic to cam03 to jeszcze wrzuce..
Napisano 20 Maj 200618 l [++] designtrix: wystarczy mieć umiejętnie położoną warstwę błyszczącego lakieru :] mozna tez wylac szklo wodne na blat :) lub posmarowac smalcem
Napisano 20 Maj 200618 l dobry lakiernik to i smalcem dobrze pociagnie powierzchnie a zly lakiernik to chocby mial super pedzle i extra lakier to spier... :D
Napisano 20 Maj 200618 l ładny koncept ,naprawde nieżle wyszło,moja uwaga to łaczenie paneli z terakotą,technicznie nie powinno sie łaczyc na styk bez listwy wykonczeniowej problem nawet nie w estetyce wykonczenia ile na tym ze panele bardzo łatwo sie strzępią na krawedziach i po pewnym czasie wyglada to fatalnie.ale to własciwie ciebie nie dotyczy.:)
Napisano 20 Maj 200618 l BOMBA !!! ful wypas dla mnie. ps. gdzie znajde info o robieniu takich swiatelek co przy rogach porostawiales i fajny blask na sciany daja
Napisano 25 Maj 200618 l Autor poprawka cam3... tylko 24h sie renderowalo :) do czego teraz sie przyczepicie ?:)