Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Yo.

Narazie bukuje miejsce.

Ale 11 czerwca to rozsadna data aczkolwiek w sumie 06 bylby lepszy (060606:D ).

Postaram sie na dniach lekko zasiac groza :D

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hyhy - spokz - te przyssawki cos ci duzo trisow zjadaja... - napisz cos o tym pomysle - bo mam lekkie problemy z ustaleniem co robi ta 'skalna' sciana w kiblu?? jakies wykopaliska?? zagubieni archeolodzy??

pzodao

Napisano

tentakle na kostkach i animowane poproszę ;)

fajne, choć jak ftorka, dziwi mnie trochę taka skalna ściana ;)

Napisano
  • Autor

Co do przyssawek to byl experyment, chcialem sprawdzic czy jest sens je robic ... nie ma :] Za duzo poli zra. Zastanawiam sie tylko jak ugryzc tak duza ilsoc tri na lokacje z tak mala iloscia textur. Ale cos wymozdze.

Anyway ... kto powiedzial ze skalna:>

Napisano

Narazie jest ładnie. Dziwi mnie tylko, czemu kazdy ma takie podobne wizje do mnie ;p

Pozdro!

Napisano
  • Autor

Patrzac co sie dzieje raczej nie zdarze na deadline.

Dzisiaj usiadlem chwilke i o to efekty.

Ale napewno skoncze po bitwie :P

58ot.th.jpg

33qq.th.jpg

Napisano

ojej a co to jest? miale awarie ponad 2 tygodniwą take nie jestem zroientowny ale widze tu nie złą jazde bez trzymanki

Napisano

poraszek, coś biedny ten kibel :d w wyposarzeniu ma tylko potwora i sedes btw. fajna kolorystyka ;)

Napisano
  • Autor

Skromny update, pozniej zoptymalizuje ale jade dalej z reszta i finalnie podam polycount.

Mario - szybko spie ostatnio :P

Ledyr - a czy ja mowilem ze to koniec :] Jeszcze do polowy limitu nie doszedlem hyhy, a kolorki, byle jakie aby cos bylo, ostatnio szary mi nie lezy :D

73aw.th.jpg

Napisano

właśnie myślałem aby postawić taką roślinke zamiastt potworka ale byłeś szybszy Por@szek :) no nic znów mnie zmuszacie do myślenia ;P ale efekt niezły. mi sie podoba. jak będziesz podawał ilość polly powiedz ile poszło na samą scianke z roślinką :)

Pozdro

Napisano

Bardzo fajne ,przemyslane pomieszczenie. Narazie malo detali poza sciana(ktora robi naprawde spore wrazenie) Jak pukniesz dobra teksturke na ta sciane + mroczne oswietlenie to bedzie miodzik

ps. nie boisz sie ze przez taka detaliczna sciane zabraknie tri na pozostale miejsca ?(chodzi mi o pewne wyrownanie)

Napisano
  • Autor

Za tydzien wracam do projektu, bo chwilowo w zwiazku ze zwiazkiem ze koncze kontrakt mam troche zalatwiania a jak wroce czeka mnie sesja :] Wiec sadze ze za jakies 10 dni ruszam do boju.

Kurcik - mhehehe, spoko zawsze mozesz narysowac komiksowe chmurki z napisem -> Buuuuu XD

Shalivan -> to nie roslinka ;) Ostatnio mam manie ktulowania jak eMPeck czy ftorencjusz. A myslenie ma przyszlosc jak to moja wspaniala wychowawczyni w LO mowila, ale jeszcze wieksza przeszlosc hyhy. Scianka w chwili obecnej ma kolo 4ktri ale zjade lekko do 2-2,5ktri.

barton_fink -> co do tych przemyslen to teraz mam tyle wazeliny ze sobie moge dorobic (joke) XD Detali malo bo glownie to placeholdery porozstawialem i sie zabralem w kolejnosci nawiedzen sennych za robote. Model bedzie mial normalki, bo zaczynam przygotowywac nowe portfolio wiec mam nadzieje ze kaszankazone nie wyjdze.Narazie wyglada to slabo.

Co do ilosci tri, w chwili obecnej sciana nie jest zoptymalizowana ani pod normale ani pod limit poly. W niektorych sytuacjach, jak obiekt jest zlozony i ma sporo detali, robie najpierw wersje powiedzmy w medium, i pozniej zjadam poly oceniajac w ktorym miejscu sa zbedne. Wlasnie sciana jest taki przykladem.

I idac sladem ftorencjusza .... ozopoa XD

Napisano

no mnie to ciezko sie wypowiedziec, bo to w koncu sciana :P na powaznie, fajny pomysl, a co do wykonania sie nie czepiam bo zawsze cos pokazujesz a jak skonczysz to i tak inaczej wyglada, nagle z 10k robi sie 1k bez zmian w wygladzie, z 2x2048 robi sie kurcze 1x128 i tez jest tak samo, potem okazuje sie, ze z pliku 5MB robi sie 100k- ja nie wiem jak Ty to robisz :] anyway cool i moze dadza jeszcze czas:)