Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

szkic ołówkiem na kartce z drukarki ;) i jeszcze kolor w psie.

mam zamiar zrobic jeszcze dwie pozy, jest to praca na wyzsza ocene na koniec z woku. jestem zielonawy w szkicowaniu, jakie błędy robie?i czy to sie wogole nadaje do pokazywania plastyczce?

a no i takie pytanie do giorgione i innych wymiataczy. jak szybko ryzujecie swoje prace? znaczy chodzi konkretnie o stawianie kresek. raczej dłubiecie, czy moze wrecz przeciwnie- ołówek lata po kartce?

w1colorm2wo.jpg

w2colorm9iv.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jakoś cosik z tą Panią nie tak jest, ręce i nogi, [kostki jej powypadają] jakoś nie pasują wg mnie, trochę anatomi by się przydało ;), i pupcia [:) ale ja się też uczę,

więcej kresek i lżej, to nie będzie takie płaskie.

i jeszcze jedna moja prośba jak wrzucasz obrazek daj to w jakieś ludzkiej rozdziałce bo przy moim dużym monitorku cały mi się nie mieści.

Pracuj nad płynnymi kreskami konturów, a resztę to już na pewno chłopaki ze specnazu dopowiedzą,

Nad pokazaniem tego to bym się jeszcze zastanowił. Popracuj nad tym.

Pozdrowienia

Napisano

Zmęczony ten szkic, dbasz o każdy włosek a w szkicu chodzi o złapanie bryły. Nie rób z tego studium. Narzucaj sobie limit czasowy - max 5min. na rys. i z czasem powinieneś nauczyć się szybko wyłapywać proporcje. Jak najbardziej pokazywać plastyczce.

Napisano

z większością wypowiedzi biglebowsky się zgodzę, poza narzucaniem sobie barier czasowych. W jakim kolwiek czasie, byle starać się robić to poprawnie.