Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 Czolem! Jestem nowy..ale nie o tym mialo byc:]wiec przechodze do konkretow:] Oto moje drugie auto ajkim sie zajmuje ,robie powoli bo chce zeby bylo jak najbardziej realistycze.Poki co jeden screen przodu który zrobilem juz w jakis 15%:)Jeszcze nie dopracowany dobrze ale zarys juz jest.Nie patrzcie na grill,bo zrobilem te zeberka tak dla picu,zeby zrobic screen'a:). Pozdrawiam i czekam na jakiej pomocne uwagi
merv_ Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 pokaz render w scanlianie bo mnie odrzuca od takich widoków :) cosik mi sie grill nie podoba
7demon Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 robilem ten samochod wiec bede obserwowal ten watek. na razie nie jest zle, troche malo
7demon Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 robilem ten samochod wiec bede obserwowal ten watek. na razie nie jest zle, troche malo
Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Autor Napisano 24 Maj 2006 @merv- wedle zyczenia to clay:chociaz moze byc malo widac bo mam problem z kalibracja monitora(troche sie psuje) @7demon- dzieki,przyda sie fachowe oko i mam pytanko czy masz jakies linki do zdjec tylu tego auta(lampy,zderzak itd)bo googlam i tylko jakies 400X300 znalazlem:] Pzdr
Marcin Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 Witam. Twój wątek jest źle nazwany, przeczytaj regulamin dot. nazewnictwa wątków w działach Galeria i WIP pod linkiem: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Następnie wprowadź poprawki zgodnie z wytycznymi regulaminu. Zapoznaj się też z całym regulaminem max3d.pl: http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Niezastosowanie się do powyższych zasad zaowocuje usunięciem źle nazwanego wątku.
JohnZi Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 w ogole to teraz widac ze mniejsze chamfery by ci sie zdaly, bo na zdjeciu krawedzie sa ostrzejsze"]
Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Autor Napisano 24 Maj 2006 Na razie skupiam sie na modelu jako takim wiec na dopieszczanie przyjdzie kolej na koncu. Z tym grilem moze i masz racje ale ja mam takie cos i w koncu nie wiem:)jak dam za ostra to bedzie za ostra jak znowu za miętciutka itd:D Link do obrazka PS. Zmienilem nazwe watka,to zabawne,ale skoro ma to ulatwiac zycie innym:] moj blad nigdy nie czytam regulaminow....:)
javor Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 ... i mam pytanko czy masz jakies linki do zdjec tylu tego auta(lampy,zderzak itd)bo googlam i tylko jakies 400X300 znalazlem:] Pzdr google sux :) do szukania referek samochodów zawsze używaj ebay.com ... tylko zapsz zdjęcia zanim aukcja się skończy :P http://cgi.ebay.com/ebaymotors/06-BMW-330i-6sp-LOADED-ONLY-2K-850-712-1399-Mark_W0QQitemZ4642271037QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/ebaymotors/06-BLUE-325i-AUTOMATIC-SPORT-SEDAN-LEATHER-SUNROOF-FL_W0QQitemZ4642319835QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem#lg http://cgi.ebay.com/ebaymotors/06-BLUE-325i-AUTOMATIC-SPORT-SEDAN-LEATHER-SUNROOF-FL_W0QQitemZ4642319835QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem#lg http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2006-330i-8k-Miles-6sp-Manual-MSRP-was-46K-Loaded_W0QQitemZ4641529758QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Certified-Premium-Pkg-Hi-Fi-Lease-399-Mth-Stk-26133_W0QQitemZ4642323290QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem
Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Autor Napisano 24 Maj 2006 THX javor! w pytke zdjecia:) nie myslalem zeby szukac tam referkow.,nawet wnetrze mam a wiec i ono sie doczeka wizualizacji,dzieki jeszcze raz:D
hkropinski Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 bo googlam i tylko jakies 400X300 znalazlem:] no to jeszcze masz jakiś klopot?? pozdr
Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Autor Napisano 24 Maj 2006 Na razie wszystko idzie zgodnie z planem ,wieczorem jakis updejt(zdarzylem troszke poprawic blotnik) bo narazie nie ma mnie w domu. Pozdrawiam i dzieki za feedback!
Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Autor Napisano 24 Maj 2006 Zgodnie z obietnica wrzucam te claya i wire Widac na nim ze troszke zaczalem blotnik .Nie widac ze mam klapę bagaznika i zderzak tylni tez zaczalem.Gdzies sie zaczynam przekonywac do bmw..:)wczesnije nie lubialem:) Wkrotce jakies postepy wiec pozostancie skupeni:D.
7demon Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 Elgatoloco mam troche fotek http://www.netcarshow.com/bmw/2006-330i/ kiedys mialem wiecej, ale nie moge znalezc, ale mam je na dysku, wiec moge sie podzielic co do modelu: grill do poprawy, na moich zdjceiach nie ma takiego wglebienia na rejestracje jakie ty masz, brakuje 1 krawedzi wzdluz swiatla( przyjzys sie zdjeciom), pokaz siatke bez MS
sysol Napisano 24 Maj 2006 Napisano 24 Maj 2006 też robię BMW 3 ale starszą wersję :] może kiedyś się pochwale o ile będzie czym.... narazie śledzę uważnie CO NAM TU będziesZ prezentował POZDRAWIAM I ŻYCZĘ KONSEKWENCJI !! w budowaniu pięknego samochodu !!:]
Elgatoloco Napisano 24 Maj 2006 Autor Napisano 24 Maj 2006 grill poprawie ale na koncu:] kurcze z ta ramka to sam nie wiem bo znalzlem fotki co jest wglebienie na ramke i takie dwie sruby po bokach,trudno jak nie to usune:]ale sie przywiazalem do tego wglebienia. No ta zapomnialem usunac ms tutaj poprawna siatka: Dzieki i pozdrawiam.
7demon Napisano 25 Maj 2006 Napisano 25 Maj 2006 podnies troche przod maski, tam jest za osta krawedz miedzy maska a koncem grilla. to powinno byc okragle, takie plynne przejscie z jednej czesci na druga.
Elgatoloco Napisano 26 Maj 2006 Autor Napisano 26 Maj 2006 Po krótkiej przerwie i parunastu próbach z tylem mam juz jaks baze pod reszte modelowania, te blueprinty co mam cholernie nieproporcjonlane(zreszta ktore sa:]) Przez weekendzik postaram sie juz skonczyc a po.Masz racje 7demon, juz to poprawilem. Pozdrawiam
7demon Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 no i calkiem niezle wyszedl tyl. moze troche za bardzo wystaje ten prog nad wglebieniem na rejestracje.
Elgatoloco Napisano 26 Maj 2006 Autor Napisano 26 Maj 2006 Heh, to wersja "baza" od niej wyjde ze wszystkim:] dla tego na razie krzywo jak cholera:D Z tym progiem to dziwna historia ale na kazdym zdjeciu co mam wlasnie on troszke wystaje,mam tez duzo tapet" znaczy sie renderow i tam to juz cala polske ludzie robili:] No ale poczekam i zobacze jak mi sie to wszystko zlozy:D. Pzdr i dzieki za K/K przyda sie przy poprawkach,miejmy nadzieje ze bedzie ich jak najmniej:]
Gość obo Napisano 26 Maj 2006 Napisano 26 Maj 2006 Hehe, kolejne bmw ;) Krzywo, nawet bardzo, ale jeśli mówisz, że to tylko "baza" to spoko, czekam na upki ;) Pozdro
Elgatoloco Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 Jakis tam maly progress ale mase bledow zrobilem wiec to dopiero ver 1.alpha:) Moze w tym tygodni skoncze i wezme sie za to co najbardziej lubie detale i felgi:) Spodziewajcie sie juz niedlugo wersji finalnej. Pozdrawiam
hkropinski Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 coraz lepiej ale nadal w niektorych miejscach krzywo, pozdr
patry Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 Bardzo ładnie i mnóstwo szczegółów. Ale już wersja finalna? Ja bym się tak nie śpieszył :)
Thunder Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 jeszcze popraw przejście z drzwi na fender chodzi mi o ten kant tak jak tu na zdjeciu
Elgatoloco Napisano 28 Maj 2006 Autor Napisano 28 Maj 2006 @hkropinski:coraz lepiej ale nadal w niektorych miejscach krzywo, pozdr... Mam pytanko czy w miare mozliwosci moglbys mi zaznaczyc na rysunku co mam krzywo,bo pozniej przy poprawkach moge przegapic:]Z gory dzieki. -thunder:No tak zapomnialem o niej:) finalna wersja to jescze kwestia paru dni albo i wiecej,bo mam teraz duzo roboty zalki i pisanie pracy:[ Pozdrawiam.
7demon Napisano 28 Maj 2006 Napisano 28 Maj 2006 co to za kant na tylnim slupku od strony drzwi? mogles dac lepsze troche rendery. pokaz siatke
Elgatoloco Napisano 29 Maj 2006 Autor Napisano 29 Maj 2006 To przejscie z tej krawedzi na tylnim blotniku w strone slupka,musze troszke dopracowac,bo to nie za plynne przejscie.Lepsze znaczy sie wieksze rendery dam jak tylko skoncze z podstawowym modelem, narazie mi net w domu przestal funkcjonowac wiec nie mam jak zrobic upload'a szybko Pozdrawiam.
damusTo Napisano 29 Maj 2006 Napisano 29 Maj 2006 Przud jak cie moge ale z tyłem cos mi nie gra może to zbieg niefortunny, przetrenuj sobie zestawiając z fotkami proponuje
Elgatoloco Napisano 1 Czerwiec 2006 Autor Napisano 1 Czerwiec 2006 Po dluzszej przerwie mam pare renderow.jeszcze mi9 troszke do porawy zostala tylnia krawedz i biore sie za szyby i detale.Dodalem jeszcze drzwi ale te screeny tego nie uwzgledniaja bo zrobilem wczesniej. dla porownania screen: Pozdrawiam. Zapomnialem o screenie tylu(skleroza:)
hkropinski Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 nie najgorzej ci to wychodzi, czeklam na update'y, pozdr
mrkrzysiek Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 jeszcze popracuj nad przodem jest tam trochę krzywizn, krawędź boczna mi się nie podoba za prosta jest powinna iść po lekkim łuku i pokaż jeszcze raz tył bo na poprzednich renderach nie wygląda zbyt ciekawie
Elgatoloco Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Napisano 3 Czerwiec 2006 dodalem grill i mam juz baze dla felg i udalo mi sie zrobic ta gumke /chrom otaczajace drzwi Pozdrawiam jutro jakies male updaty:)
7demon Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 zrobiles grill, ale jest od razu do poprawy, jego dolna czesc jest za gleboko, musisz ja troche wyciagnac do przodu.
damusTo Napisano 4 Czerwiec 2006 Napisano 4 Czerwiec 2006 Za to felunie całkiem przyjemne - bardzo skąplikowana siatka ?
Elgatoloco Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Napisano 4 Czerwiec 2006 Jutro wrzuce siateczke felgi(jest prosta do bólu:P),bo zapomnialem zabrac ze soba dzis obrazkow,poprawie ten grill bo faktycznie te "brwi" za waskie wyszly i troszke za gleboko. Pzdr
Elgatoloco Napisano 5 Czerwiec 2006 Autor Napisano 5 Czerwiec 2006 Zgodnie z requestem:)siatkq felgi: Jutro jakies update'y z poprawkami. Pzdr.
Elgatoloco Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Napisano 10 Czerwiec 2006 Witam Jako ze mam tyeraz chwilke przerwy w nauce miedzy egzaminanmi postanowilem dokonczyc co zaczalem ,jutro lusterka,szyby od slupkow niewiele sie roznia bo ten sam material a dopiero pod koniec renderka sie skroilem. Pozdrawiam.
Elgatoloco Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 Witam chcialem troszke odswiezyc watek(wrzucam to co mailem od pare tygodni temu) dopiero teraz mam czas sie wziac za cokolwiek, wiec wieczorem postaram sie wrzucic lusterka i klamki i inne poprawki, jednym słowem to nad czym siedze teraz. Pozdrawiam. (to jest render w mentalu)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Opona sie mi nie podoba ;P I jakos nie jestem przekonany do mentala... hmmm ten bieznik to nie ma byc przypadkiem w 2ga strone...??
Elgatoloco Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 no to bedzie wszytko do porawy,swoją drogą to co chesz od mentala?:dprzy odpowiednim dłubaniu całkiem fajne rzeczy możńa wycisnać:] A!!najważniejsze to ważne i nie wiem czy któs mi może pomóc. Mam taki problem: powiedzmy ze mam jakis model zrobiony w innym programie i importuje go do maxa, tyle ze objekt jest malutki(moge go juz w tym programie zrobic wiekszego ale ciezko w nim z modalami tej wielkosci)(jak go powiekszam powiedzmy 1000 razy to przy dalszym modelowaniu w maxie , najmniejszy chamfer 0,01 jest za duzy:) i wogole proporcje narzedzi rosna wraz ze skalowaniem modelu, czy istnieje jakis sposob aby obecna skale modelu powiedzmy te moje 1000 skasowac i nadac ze to jest 1.0?? mam nadzieje ze ktokolwiek to zrozumial? Pozdrawiam i dzieki za odpwiedz
Elgatoloco Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 no to bedzie wszytko do porawy,swoją drogą to co chesz od mentala?:dprzy odpowiednim dłubaniu całkiem fajne rzeczy możńa wycisnać:] A!!najważniejsze, nie wiem czy któs mi może pomóc, ale mam taki problem: powiedzmy ze mam jakis model zrobiony w innym programie i importuje go do maxa, tyle ze objekt jest malutki(moge go juz w tym programie zrobic wiekszego ale ciezko w nim z modalami tej wielkosci)(jak go powiekszam powiedzmy 1000 razy to przy dalszym modelowaniu w maxie , najmniejszy chamfer 0,01 jest za duzy:) i wogole proporcje narzedzi rosna wraz ze skalowaniem modelu, czy istnieje jakis sposob aby obecna skale modelu powiedzmy te moje 1000 skasowac i nadac ze to jest 1.0?? mam nadzieje ze ktokolwiek to zrozumial? Pozdrawiam i dzieki za odpwiedz A i jakby sie dalo to prosze o usuniecie gornego posta bo sie dwa razy wpisalo.:d
pecet Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 to trzeba chyba zmienić Unit Setup czy jakoś tak, tam gdzie sie wybiera jednostki długości, ale to tylko domysł i nie wiem czy będzie działać
Diesel Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 Troszke przednia atrapa jest krzywa, felgi sa ok ale bierznik opon fatalny:/ . A tak pozatym wszystko jest równiutko i bezbłędnie, jak narazie do lakieru i renderowania nie będe sie czepaił bo to pewnie poprawisz:)
mrkrzysiek Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 całkiem ładny model światła zresztą całe auto ładne, ma kilka błędów ale da się to poprawić :) ale opona lakier do wymiany
Elgatoloco Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Napisano 8 Lipiec 2006 Troche zaniedbalem ostatnio ale mam juz jakies update'y,pracuje teraz nad klamkami/kolami/lusterkami:]ponizej obrazki. Przestawilem sie tez na vraya, troszke czasu sie łapałem we wszystkjim ale jkakos poszlo. taki maly tes lakieru: Zacząłem robić teraz jeszcze alfe 147 w LW i audiq7 na bitwe,mam nadzieje ze sie wyrobie ze wszystkim:D Aha i dzieki mentaller ze uzyczasz textury opony, jak tylko bede mial czas to zrobie ja vrdisplace. Pozdrawiam. Szalony kot.
Rekomendowane odpowiedzi