Napisano 24 Maj 200618 l Czolem! Jestem nowy..ale nie o tym mialo byc:]wiec przechodze do konkretow:] Oto moje drugie auto ajkim sie zajmuje ,robie powoli bo chce zeby bylo jak najbardziej realistycze.Poki co jeden screen przodu który zrobilem juz w jakis 15%:)Jeszcze nie dopracowany dobrze ale zarys juz jest.Nie patrzcie na grill,bo zrobilem te zeberka tak dla picu,zeby zrobic screen'a:). Pozdrawiam i czekam na jakiej pomocne uwagi
Napisano 24 Maj 200618 l pokaz render w scanlianie bo mnie odrzuca od takich widoków :) cosik mi sie grill nie podoba
Napisano 24 Maj 200618 l robilem ten samochod wiec bede obserwowal ten watek. na razie nie jest zle, troche malo
Napisano 24 Maj 200618 l robilem ten samochod wiec bede obserwowal ten watek. na razie nie jest zle, troche malo
Napisano 24 Maj 200618 l Autor @merv- wedle zyczenia to clay:chociaz moze byc malo widac bo mam problem z kalibracja monitora(troche sie psuje) @7demon- dzieki,przyda sie fachowe oko i mam pytanko czy masz jakies linki do zdjec tylu tego auta(lampy,zderzak itd)bo googlam i tylko jakies 400X300 znalazlem:] Pzdr
Napisano 24 Maj 200618 l Witam. Twój wątek jest źle nazwany, przeczytaj regulamin dot. nazewnictwa wątków w działach Galeria i WIP pod linkiem: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Następnie wprowadź poprawki zgodnie z wytycznymi regulaminu. Zapoznaj się też z całym regulaminem max3d.pl: http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Niezastosowanie się do powyższych zasad zaowocuje usunięciem źle nazwanego wątku.
Napisano 24 Maj 200618 l w ogole to teraz widac ze mniejsze chamfery by ci sie zdaly, bo na zdjeciu krawedzie sa ostrzejsze"]
Napisano 24 Maj 200618 l Autor Na razie skupiam sie na modelu jako takim wiec na dopieszczanie przyjdzie kolej na koncu. Z tym grilem moze i masz racje ale ja mam takie cos i w koncu nie wiem:)jak dam za ostra to bedzie za ostra jak znowu za miętciutka itd:D Link do obrazka PS. Zmienilem nazwe watka,to zabawne,ale skoro ma to ulatwiac zycie innym:] moj blad nigdy nie czytam regulaminow....:)
Napisano 24 Maj 200618 l ... i mam pytanko czy masz jakies linki do zdjec tylu tego auta(lampy,zderzak itd)bo googlam i tylko jakies 400X300 znalazlem:] Pzdr google sux :) do szukania referek samochodów zawsze używaj ebay.com ... tylko zapsz zdjęcia zanim aukcja się skończy :P http://cgi.ebay.com/ebaymotors/06-BMW-330i-6sp-LOADED-ONLY-2K-850-712-1399-Mark_W0QQitemZ4642271037QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/ebaymotors/06-BLUE-325i-AUTOMATIC-SPORT-SEDAN-LEATHER-SUNROOF-FL_W0QQitemZ4642319835QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem#lg http://cgi.ebay.com/ebaymotors/06-BLUE-325i-AUTOMATIC-SPORT-SEDAN-LEATHER-SUNROOF-FL_W0QQitemZ4642319835QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem#lg http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2006-330i-8k-Miles-6sp-Manual-MSRP-was-46K-Loaded_W0QQitemZ4641529758QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Certified-Premium-Pkg-Hi-Fi-Lease-399-Mth-Stk-26133_W0QQitemZ4642323290QQcategoryZ6007QQrdZ1QQcmdZViewItem
Napisano 24 Maj 200618 l Autor THX javor! w pytke zdjecia:) nie myslalem zeby szukac tam referkow.,nawet wnetrze mam a wiec i ono sie doczeka wizualizacji,dzieki jeszcze raz:D
Napisano 24 Maj 200618 l bo googlam i tylko jakies 400X300 znalazlem:] no to jeszcze masz jakiś klopot?? pozdr
Napisano 24 Maj 200618 l Autor Na razie wszystko idzie zgodnie z planem ,wieczorem jakis updejt(zdarzylem troszke poprawic blotnik) bo narazie nie ma mnie w domu. Pozdrawiam i dzieki za feedback!
Napisano 24 Maj 200618 l Autor Zgodnie z obietnica wrzucam te claya i wire Widac na nim ze troszke zaczalem blotnik .Nie widac ze mam klapę bagaznika i zderzak tylni tez zaczalem.Gdzies sie zaczynam przekonywac do bmw..:)wczesnije nie lubialem:) Wkrotce jakies postepy wiec pozostancie skupeni:D.
Napisano 24 Maj 200618 l Elgatoloco mam troche fotek http://www.netcarshow.com/bmw/2006-330i/ kiedys mialem wiecej, ale nie moge znalezc, ale mam je na dysku, wiec moge sie podzielic co do modelu: grill do poprawy, na moich zdjceiach nie ma takiego wglebienia na rejestracje jakie ty masz, brakuje 1 krawedzi wzdluz swiatla( przyjzys sie zdjeciom), pokaz siatke bez MS
Napisano 24 Maj 200618 l też robię BMW 3 ale starszą wersję :] może kiedyś się pochwale o ile będzie czym.... narazie śledzę uważnie CO NAM TU będziesZ prezentował POZDRAWIAM I ŻYCZĘ KONSEKWENCJI !! w budowaniu pięknego samochodu !!:]
Napisano 24 Maj 200618 l Autor grill poprawie ale na koncu:] kurcze z ta ramka to sam nie wiem bo znalzlem fotki co jest wglebienie na ramke i takie dwie sruby po bokach,trudno jak nie to usune:]ale sie przywiazalem do tego wglebienia. No ta zapomnialem usunac ms tutaj poprawna siatka: Dzieki i pozdrawiam.
Napisano 25 Maj 200618 l podnies troche przod maski, tam jest za osta krawedz miedzy maska a koncem grilla. to powinno byc okragle, takie plynne przejscie z jednej czesci na druga.
Napisano 26 Maj 200618 l Autor Po krótkiej przerwie i parunastu próbach z tylem mam juz jaks baze pod reszte modelowania, te blueprinty co mam cholernie nieproporcjonlane(zreszta ktore sa:]) Przez weekendzik postaram sie juz skonczyc a po.Masz racje 7demon, juz to poprawilem. Pozdrawiam
Napisano 26 Maj 200618 l no i calkiem niezle wyszedl tyl. moze troche za bardzo wystaje ten prog nad wglebieniem na rejestracje.
Napisano 26 Maj 200618 l Autor Heh, to wersja "baza" od niej wyjde ze wszystkim:] dla tego na razie krzywo jak cholera:D Z tym progiem to dziwna historia ale na kazdym zdjeciu co mam wlasnie on troszke wystaje,mam tez duzo tapet" znaczy sie renderow i tam to juz cala polske ludzie robili:] No ale poczekam i zobacze jak mi sie to wszystko zlozy:D. Pzdr i dzieki za K/K przyda sie przy poprawkach,miejmy nadzieje ze bedzie ich jak najmniej:]
Napisano 26 Maj 200618 l Hehe, kolejne bmw ;) Krzywo, nawet bardzo, ale jeśli mówisz, że to tylko "baza" to spoko, czekam na upki ;) Pozdro
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Jakis tam maly progress ale mase bledow zrobilem wiec to dopiero ver 1.alpha:) Moze w tym tygodni skoncze i wezme sie za to co najbardziej lubie detale i felgi:) Spodziewajcie sie juz niedlugo wersji finalnej. Pozdrawiam
Napisano 28 Maj 200618 l Bardzo ładnie i mnóstwo szczegółów. Ale już wersja finalna? Ja bym się tak nie śpieszył :)
Napisano 28 Maj 200618 l jeszcze popraw przejście z drzwi na fender chodzi mi o ten kant tak jak tu na zdjeciu
Napisano 28 Maj 200618 l Autor @hkropinski:coraz lepiej ale nadal w niektorych miejscach krzywo, pozdr... Mam pytanko czy w miare mozliwosci moglbys mi zaznaczyc na rysunku co mam krzywo,bo pozniej przy poprawkach moge przegapic:]Z gory dzieki. -thunder:No tak zapomnialem o niej:) finalna wersja to jescze kwestia paru dni albo i wiecej,bo mam teraz duzo roboty zalki i pisanie pracy:[ Pozdrawiam.
Napisano 28 Maj 200618 l co to za kant na tylnim slupku od strony drzwi? mogles dac lepsze troche rendery. pokaz siatke
Napisano 29 Maj 200618 l Autor To przejscie z tej krawedzi na tylnim blotniku w strone slupka,musze troszke dopracowac,bo to nie za plynne przejscie.Lepsze znaczy sie wieksze rendery dam jak tylko skoncze z podstawowym modelem, narazie mi net w domu przestal funkcjonowac wiec nie mam jak zrobic upload'a szybko Pozdrawiam.
Napisano 29 Maj 200618 l Przud jak cie moge ale z tyłem cos mi nie gra może to zbieg niefortunny, przetrenuj sobie zestawiając z fotkami proponuje
Napisano 1 Czerwiec 200618 l Autor Po dluzszej przerwie mam pare renderow.jeszcze mi9 troszke do porawy zostala tylnia krawedz i biore sie za szyby i detale.Dodalem jeszcze drzwi ale te screeny tego nie uwzgledniaja bo zrobilem wczesniej. dla porownania screen: Pozdrawiam. Zapomnialem o screenie tylu(skleroza:)
Napisano 1 Czerwiec 200618 l jeszcze popracuj nad przodem jest tam trochę krzywizn, krawędź boczna mi się nie podoba za prosta jest powinna iść po lekkim łuku i pokaż jeszcze raz tył bo na poprzednich renderach nie wygląda zbyt ciekawie
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Autor dodalem grill i mam juz baze dla felg i udalo mi sie zrobic ta gumke /chrom otaczajace drzwi Pozdrawiam jutro jakies male updaty:)
Napisano 4 Czerwiec 200618 l zrobiles grill, ale jest od razu do poprawy, jego dolna czesc jest za gleboko, musisz ja troche wyciagnac do przodu.
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Autor Jutro wrzuce siateczke felgi(jest prosta do bólu:P),bo zapomnialem zabrac ze soba dzis obrazkow,poprawie ten grill bo faktycznie te "brwi" za waskie wyszly i troszke za gleboko. Pzdr
Napisano 5 Czerwiec 200618 l Autor Zgodnie z requestem:)siatkq felgi: Jutro jakies update'y z poprawkami. Pzdr.
Napisano 10 Czerwiec 200618 l Autor Witam Jako ze mam tyeraz chwilke przerwy w nauce miedzy egzaminanmi postanowilem dokonczyc co zaczalem ,jutro lusterka,szyby od slupkow niewiele sie roznia bo ten sam material a dopiero pod koniec renderka sie skroilem. Pozdrawiam.
Napisano 3 Lipiec 200618 l Autor Witam chcialem troszke odswiezyc watek(wrzucam to co mailem od pare tygodni temu) dopiero teraz mam czas sie wziac za cokolwiek, wiec wieczorem postaram sie wrzucic lusterka i klamki i inne poprawki, jednym słowem to nad czym siedze teraz. Pozdrawiam. (to jest render w mentalu)
Napisano 3 Lipiec 200618 l Opona sie mi nie podoba ;P I jakos nie jestem przekonany do mentala... hmmm ten bieznik to nie ma byc przypadkiem w 2ga strone...??
Napisano 3 Lipiec 200618 l Autor no to bedzie wszytko do porawy,swoją drogą to co chesz od mentala?:dprzy odpowiednim dłubaniu całkiem fajne rzeczy możńa wycisnać:] A!!najważniejsze to ważne i nie wiem czy któs mi może pomóc. Mam taki problem: powiedzmy ze mam jakis model zrobiony w innym programie i importuje go do maxa, tyle ze objekt jest malutki(moge go juz w tym programie zrobic wiekszego ale ciezko w nim z modalami tej wielkosci)(jak go powiekszam powiedzmy 1000 razy to przy dalszym modelowaniu w maxie , najmniejszy chamfer 0,01 jest za duzy:) i wogole proporcje narzedzi rosna wraz ze skalowaniem modelu, czy istnieje jakis sposob aby obecna skale modelu powiedzmy te moje 1000 skasowac i nadac ze to jest 1.0?? mam nadzieje ze ktokolwiek to zrozumial? Pozdrawiam i dzieki za odpwiedz
Napisano 3 Lipiec 200618 l Autor no to bedzie wszytko do porawy,swoją drogą to co chesz od mentala?:dprzy odpowiednim dłubaniu całkiem fajne rzeczy możńa wycisnać:] A!!najważniejsze, nie wiem czy któs mi może pomóc, ale mam taki problem: powiedzmy ze mam jakis model zrobiony w innym programie i importuje go do maxa, tyle ze objekt jest malutki(moge go juz w tym programie zrobic wiekszego ale ciezko w nim z modalami tej wielkosci)(jak go powiekszam powiedzmy 1000 razy to przy dalszym modelowaniu w maxie , najmniejszy chamfer 0,01 jest za duzy:) i wogole proporcje narzedzi rosna wraz ze skalowaniem modelu, czy istnieje jakis sposob aby obecna skale modelu powiedzmy te moje 1000 skasowac i nadac ze to jest 1.0?? mam nadzieje ze ktokolwiek to zrozumial? Pozdrawiam i dzieki za odpwiedz A i jakby sie dalo to prosze o usuniecie gornego posta bo sie dwa razy wpisalo.:d
Napisano 3 Lipiec 200618 l to trzeba chyba zmienić Unit Setup czy jakoś tak, tam gdzie sie wybiera jednostki długości, ale to tylko domysł i nie wiem czy będzie działać
Napisano 3 Lipiec 200618 l Troszke przednia atrapa jest krzywa, felgi sa ok ale bierznik opon fatalny:/ . A tak pozatym wszystko jest równiutko i bezbłędnie, jak narazie do lakieru i renderowania nie będe sie czepaił bo to pewnie poprawisz:)
Napisano 4 Lipiec 200618 l całkiem ładny model światła zresztą całe auto ładne, ma kilka błędów ale da się to poprawić :) ale opona lakier do wymiany
Napisano 8 Lipiec 200618 l Autor Troche zaniedbalem ostatnio ale mam juz jakies update'y,pracuje teraz nad klamkami/kolami/lusterkami:]ponizej obrazki. Przestawilem sie tez na vraya, troszke czasu sie łapałem we wszystkjim ale jkakos poszlo. taki maly tes lakieru: Zacząłem robić teraz jeszcze alfe 147 w LW i audiq7 na bitwe,mam nadzieje ze sie wyrobie ze wszystkim:D Aha i dzieki mentaller ze uzyczasz textury opony, jak tylko bede mial czas to zrobie ja vrdisplace. Pozdrawiam. Szalony kot.