hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 hmm... dawalem linki. co jeszcze jest nie tak z przodu? http://www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-Alfa-Romeo-Brera-SA-1024x768.jpg ciesze sie ze teraz sie bardziehj podoba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 No ten ostatni render jest fajny podoba mi sie oświetlenie popracoj jeszcze troszeczke nad lakierem i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 WitaM!! okropny jest przod samochodu :) za plaski!!! maxymalnie plaski a powinien byc lukowaty widac to na ostatniej fotce ktora dales :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 dobra nielo - patrz teraz;P wg mojego skromnego blueprinta wszystko jest w najleprzym porzadku;))) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 spojrz na to czerwony- tak oryginal niebieski- tak ty masz :) pierwszy obrazke to cala dlugosc nie tylko tam gdzie zaznaczylem zapomnialem poprawic zaznaczenie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 no dobra, niech ci bedzie, masz troche racji;)) pozdr, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 a dla mnie i tak rewelacyjnie - pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 popatrz na to ;]. może sam zrobię sobie taki tunelik :P http://www.cg-cars.com/forum/gallery/showimage.php?i=106&c=2 http://3dtotal.com/home2/gallery/images/big/1858.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 z tego drugiego korzystam;) juz go pokazywalem ale mimo wszystko jest u mnie troszke inaczej;) jeszcze dzis powinienem dac leprze rendsery z innej perspektywy, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 ok, wiec tak... dzis juz nie bedzie kojlejnych renderow, moi kochani rodzice nie pozwolili mi komputeraz miec wlaczonego w nocy bo jest za goraco, i bylem zmuszony przerwac render w stanie prepass 5/5 po 6 godzinach renderingu i jest cos takiego;): jutro po poludniu cos wrzuce, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Nie wiem... szuaklem tutaj na rnderach takiego ujecia jak jest na miniaturce przy temacie :) bo mi sie bardzo sporobalo, ja nie wiem, ale moze warto pomyslec o jakiejs asymetri.... dac samochod jakos bardzej na lewo(prawo) a po tej drujej stronie niech zostanie troche wolnego miejsca? ahh no i co do tych renderow jezeli chodzi o kompozycje to nie ustawiaj takich strasznych parametrow, nawet rob je na "szybko" i wrzucaj jak najwiecej to cos fajnego sie wybierze :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 auto mi się nie podoba, ale to rzecz gustu, zapowiada się naprawde fajny render końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 update... na razie z cenzura ale cos tam wstawimy;) Konras -> ten render powinien cie zainteresowac;) Georgas -> jak to autko zobaczylem pierwszy raz to bylo dla mnie czyms pięknym, mowie sobie - "dobra... to muszę wymodelowac" a teraz to powiem ci ze mam takie samo zdnaie jak ty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 zamierzasz poprawić ten kant na dole zderzaka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 zamierzam, ale jak ustale jak bedzie wygladal render;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 hm zastanawiam sie jak ci pomóc, tak sobie wymyśliłem żeby to moze tak po mojemu. Kiedy to ja jestem "sprtem" a render pragnieniem to zwykle okazuje sie że nad moim modelem wisi chmura 20-30 kamer czasem tak bliskich że trudno odróżnić. Teraz jak masz jakieś ujęcia poustawiane i ustawiasz kolejne w pewnym momencie już instynktownie wybierasz lepsze a później zaczynasz sie powtażać i to o te chodzi. Em to ja tak sopbie lukam po modelach i szukam dziury w całym co nie znaczy że to dobra czy jedyna metoda ale co ważne eksperymentuje nie tylko z ustawieniami pozycji ale i ogniskowymi. Inspiracja doskonała hm nowsze odcinki top gear polecam - prezentacja na poziomie mistrzostwa swiata. Prawda jest taka masz przed nosem model i możesz nim pokręcić obserwując go przez co na bierząco wyłowić co w nim naj sympatyczniej sie prezentuje. Później tunel no pytanie czy to sie wpasi w tunel sensownie - pewnie nie ;P no ale sobie popisałem i nic z tego nie ma. Przykład podam taki kiedy robiłem supre uswaiłem dokładnie 32 kamery z czego 6 sie powtarzało i te właśnie powturzone postanowiłem renderować - były najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Nie no to ujecie juz jest gitek, ale fele daj na dystanse ;) Czekam na final!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 dach nie jest zbyt plaski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 dach jest taki płaski że prawe wklęsły :) i co to za kawał blachy tuż przed przednią szybą (maska sie chyba tak nie powinna zawijać na szybe ;)) ? btw bardzo fajne ujęcie tego bym sie trzymał http://img365.imageshack.us/img365/9540/alfaromeobrera478bo.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 dach troche uwypukle a co do elementu przy masce, to tak jest, zaslania on szybe, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 ale chyba z nim przesadziłeś ;) http://homepage.mac.com/ajsonego/lookatthis/brera.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 sikham -> to co pokazujesz to wersja demonstracyjna, jeszcze w fazie "concept car", takiej wersji juz nie ma... a szkoda bo i tak ejst leprza;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 to daj jakieś zdjęcie Twojej wersji gdzie to widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 gdzie CO dokladnie widac? zdjecia mojej wersji juz wielokrotnie sie przewijaly przez ta strone, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 cały czas nie wiem co to jest i czemu wystaje w góre :| przejżałem wszystkie strony i tego nie znalazłem na żadnym zdjęciu :) ps. wrzuć blueprinta jak możesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 ah o to chodzi;) to jets cos takiego zeby zaslonic dziure miedzy szyba a maską, pozniej zamiast tego beda wycieraczki, pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 no jako ze znalazłem dzisiaj trochę czasu wolnego a że cię lubię i widzę w tobie potencjał do dobrych prac to se postanowiłem po krytykować:) w sumie wszystko zaznaczone chyba opisów nie potrzeba dałem zdjęcia do porównania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 mrkrzysiek, ogromne dzieki, wszystko poprawie, postaram sie jeszcze dzis wrzucic poprawki, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 PiP - przod in progress;) caly czas pracuje nad przodem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Witam!! sorki hk ale wkoncu cos napisze model okropny :D na serio przod maxymalnie plaski dach to samo a jak widac po fotach jest luk :) i zrob cos z tym ziarnem bo az sie nie chce renderow ogladac i to mowi czlowiek nieznajacy sie na renderach :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 kolejny update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Wstaw do auta jakiegoś kolesia bo widać przednie siedzenie a kierowcy nie ma. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 wstawie, ale kobiete;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 hej :) - skorzystalem z fotek ktore tu juz byly zamieszczane :) - nie wiem ale jak dla mnie to dwa rozne samochody:) oprocz omowionego juz wczesniej przodu dosc duzo jest tu roznic - caly bok wyglada inaczej- wciecie nad progiem wydaje sie miec za duzy kat- linia podciecia pod szybami zbyt ostro przechodzi w plaszczyzne drzwi- nadkola !!! - brak wyrazistej lini za tynimi szybami - ze o kierunkach nie wspomne ;) - ja to bym przestal ustawiac scenke i dorzezbil co trzeba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 do konca tez sie nie zgodze, robie wszystko wg blueprintow, na ktorych jest dobrze, przynajmniej to co widac, nie bede juz zbyt duzo poprawial, chce skonczyc pracę, zalezy mi zeby w te wakacje cos jeszcze zrobic, jednak oczywiscie to co bede mogl to dopracuje, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 ...to ja poprosze o te blueprinty :) lub o linka do nich - ale chcialem rowniez cos zuwazyc ze kurczowe trzymanie sie bluprintow jest zgubne jezeli nie weryfikujesz ich z fotografiami- bluprinty sa obrazkami 2D - nie widac w nich glebi - nie pokazuja np tego co dzieje sie na nadkolami (widzisz przeciez w widoku "z przodu" jedynie przednia krawedz nadkola)- fotografie pomagaja zachowac wlasciwe krzywizny chocby przez to ze widziasz na nich w jaki sposob na powierzni rozchodzi sie swiatlo, gdzie powstaja cienie - fotografie pokazuja bryle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 http://www.smcars.net/forums/attachments/alfa-romeo/33664-alfa-romeo-brera-2006-brera.jpg?d=1141270959 przy takich blueprintach to chcac - niechcac musze korzystac ze zdjec i korzystam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 hmm - to chyba za malo ;) albo ze zdjęć innej Alfy :)- widze ze slabo bedzie z poprawkami w tym modelu wiec zycze zeby kolejne byly coraz coraz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 chlopie ty sie brales za taki model majac takie "bluesyprintesy" ... ??!! ;P Nie no podziwiam :) Wez tej Alfie daj fele na dystanse - bedzie szerszy rozstaw bedzie ladniej ;) hehe to kiedy ten final...???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 nie widzialem tych blueprintow ale na screenach z view portu to nei wyglada tak tragicznie- a na przyszlosc polecamzagladac takze na inne stronki z blueprintami- chocby tu..http://www.the-blueprints.com/index.php?blueprints/cars/alfaromeo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 eco -> widzialem blueprinty do tej alfy na tej stronie ale jak zdecydowalem sie na ten model to wtedy strona byla nieaktywna albo co i juz robilem z tych co pokazalem Wiktor -> niewiem;) zamierzam skonczyc jeszcze w tym tygodniu, musze jeszcze conieco model popoprawiac a z renderem juz duzo mieszać nie bede;P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2006 ok, model jest juz w galeri, koncze nad nim definitywnie prace, co nieco poprawilem, mozna by jeszcze napewno cos dopracowac, ale mam juz szczerze dosc pracy z tym modelem i biore sie za kolejny, pozdrawiam;) link do pracy w galerii: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=399434#post399434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi