hkropinski Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 te odbicia jakieś mało realistyczne, ale ogólnie może wyjść spoko pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2006 tutaj pokazuje goly model, gdyz prosi mnie o to kilka osob z PM: a pozatym to jeszcze dzis dam update'a, zrobie wstepne swiatla i na pewno bedzie miejsce na znaczek alfy, nadalem takze material rury wydechowej, pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 teraz dopiero widac jak miejscami jest krzywo:/ mam nadzieje ze to widzisz i poprawisz;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2006 tam gdzie jest krzywo bedzie poprawione:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 fale Dunaju :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 miejscami krzywo, a miejscami za ostro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Właśnie Ty się już scenką zajmujesz, a tu się okazuje że model jeszcze w lesie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2006 eeetam;) wazne ze na renderze fajnie wyjdzie, a reszta to jakoś będzie, część poprawię, ale naprawdę juz malo sily mam na to autko... juz prawie drugi miesiąc nad nim siedze i niechce mi sie już...:/ wiec poczekajcie jeszcze troszke... wyrozumialości dla potrzebującego;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 No nie wiem, chłopie ja nie popieram takiej fuszerki, jeśl już modeluje to staram sie być bardzo dokładny, na taką scenke do złotej galerii trzeba pracować jesli ten model pochłonoł juz 2 miesiące to mniemam że nie zbyt intensywnej pracy ? Kurcze zapaowiadałosię to na rewelacje totalna a tu widze że dobtrowolnie obniżasz loty, szkoda ubolewam nad tym. Powalcz no chłopie o to - bo jest to tego warte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 nie wiem czemu ale felgi wyszły jak goły cylinder z tex, strasznie płasko, no i te lampy popraw a tak to supa, fajny wydech w ogóle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 osobiście nie widze sensu w renderowani nie skonczonego auta z materiałami. Tymbardziej ze jest niewiele zrobione. Pokaż siatke... P.S Zgadzam sie z damusTo pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Tymbardziej ze jest niewiele zrobione hehe...A może odrazu powiedziec ze tu NIC NIE JEST ZROBIONE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 popraw tez drzwi!!!! model nawet całkiem fajnie sie prezentuje a drzwi faluja jakby ktos w nie młotem walil wogole po co masz taka gesta siatke na drzwiach na długości starczył by jeden, co najwyzej dwa szkoda modelu wiec bierz sie do roboty, aha wczesniej pisales ze na renderze bedzie dobrzewygladalo................... ...........a wiec na renderze tez widac ze jest krzywo!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Mam nadzieję, że się nie pogniewasz... (może nie jestem stałym i częstym bywalcem forum ale) z tego co widzę, to zawsze zwracasz uwagę ludziom na temat niepotrzebnych renderów... a chwilowo status Twojej pracy jak dla mnie wygląda następująco: masz ciekawy pomysł na scenkę w tunelu, lecz jak sam dobrze wiesz MODEL JEST NIESKOŃCZONY i krzywy - więc po co te rendery??? Wcześniej już próbowałem Cię dopingować, nie wiem czy czytałeś, ale pomysł jest tego wart - jest oryginalny... Także proponuję zrobić sobie mały "reset" i przede wszystkim dokończyć model, a później stopniowo zająć się materiałami - wrzucając próbne rendery do w.i.pa - podpowiedzi i pomoc zapewniona :-) Może się czepiam (jeśli tak to sorry), ale podobnie jak damusTo niepopieram fuszerki: po co robić coś ze świadomością, że nie jest tak, jak być powinno ??? Pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 ok, dzięki, napewno sie nie gniewam i na pewno koncze z tymi renderami i poprawiam model, ale piszę że definitywnie kończe z tunelem, tlem pracy będzie studio. jutro wrzuce napewno poprawione przednie nadkole i coś tam jeszcze;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Nio i to mi się podoba ;-) Bardzo fajnie... choć szkoda mi tego tunelu :-( Tak, czy inaczej życzę powodzenia, bo wiem, że potrafisz to autko zrobić super... Więc już spokojnie czekam na updaty. Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 zajalem sie troche prostowaniem drzwi/nadkola - wyprostowalem i uzunąłem niepotrzebną siatkę narazie taki efekt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Wygląda wporzo... prościutko... keep working man ;-) PS. Jest sporo ludzi, którym nie podoba się ten model Alfy - moim zdaniem ma w sobie coś - jest sexy po prostu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2006 update, staralem sie poprostowac conieco, jezeli uwazacie ze cos ejst nie tak prosilbym o zaznaczenie danego miejsca, na pewno poprawię. w najblizszych dniach powinienem zrobic lusterka, klamki oraz znaczek alfy, pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 troszkę krzywo jest na rogu wgłębienia tablicy rejestracyjnej, a wogóle to brzydki tył ma ten samochód:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2006 ok wezme sie teraz za tablice, a tyl jest ogolnie w brerze brzydki czy tylko na moim modelu:D:D?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 mi chodziło ogólnie o ten samochód, że ma brzydki tył, a nie że jest źle wymodelowany:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Ogólnie jest ok.... pare detali jak np:troszeczke wydech wydaje się zbyt wsunięty w zderzak mam nadzieje że o rowku łączącym zderzak z karoserią nie zapomniałeś. Mam nadzieje że tylnie światła to prowizorka bo w orginale wyglądają tak jak na załączonym niżej obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 mam nadzieje że o rowku łączącym zderzak z karoserią nie zapomniałeś szczerze? ... zapomniałem:D:D rury wydechowe poprawie;) a co do swiatel, to sam niewiem, nakazdym zdjeciu sa inne:/:/:/ http://mac1.no/files/images/Brera.jpg pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 update... imageshack strasznie mi psuje jakość rendera:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Właściwie masz racje na każdym zdjęciu inne są te światła, ale to zdjęcie które załączyłem jest wersji produkcyjnej tego samochodu, a z resztą nie muszą być tak wiernie odtworzone jak w orginale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 klamki... juz mi sie zabardzo nie chce robic tej brery;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Ojojojojoj... klamka niezbyt ci wyszła w porównaniu do karoserii :/ Jeśli ci się już nudzi modelowanie brery to skonwertuj scenę do *.3ds i wyślij mi to auto, a ja je dokoncze, ok?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 hehe... nie;) ps. co z klamką nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 1. A dlaczego nie?? 2. Na oryginale nie jest taka "skośna" tylko owalna i chyba tam czarna dziura u ciebie się pojawiła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 1. zauwaz ze pracuje nad modelem dosc dlugo i nieprzekazalbym go w inne rece, zwlaszcza ze niezbyt zaciekawil mnie model ktory pokazales - toyota celica. ja mam inny koncept na prace 2. tak zauwazylem, klamka oczywiscie nie ebdzie taka gleboka, ps. na wielu stronach sa rozne modele alfy, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawrok Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 maska lekko odstaje na rogach przy swiatlach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 a sama scenka jak sie toczy, cos nowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 jak juz to zakladam ze bedzie studio, ale szczerze to powiem wam ze sie mocno zastanawiam czy nie zostawic szarego modelu:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 zaraz zaraz czy to powyżej to odpowieć na moje pytanie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 ......... tak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 No nie jak to - zamorduje cie PODŁES SIĘ ? czy jak ? CO TO SIE STALO DRUKUJ SZYBKO NiM PSY SPUSZCZE - tyle roboty na nic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 no nie mogę z tym hkropinskim... modelik palce lizać, a on go chce zostawiać :-( nie mam więcej pytań... wrrrr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 No chodzcie go nastukamy czy coś :p moze da sie go wyprostować i sprowadzić na dobra droge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urban Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 strasznie fajna pracka czekam na dalesze updaty pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 noo;) troszke sie ozywiliscie widze:D update - troche rozbugowałem ten model i poprawilem miejsce na znaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Jak zrobiłeś światła?? Będziesz robił szybkę na światła czy tak zostawisz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 swiatła w brerze nie mają szyby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 czy to jest ta sama wersja co ty ja robisz? http://auto.mielofon.com/alfaromeo/brera/alfa-romeo_brera_01.jpg Czy moze sa jakies inne?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 a są są;) http://www.autoblog.it/uploads/alfa_brera_uff_05.jpg http://www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-Alfa-Romeo-Brera-SA-1024x768.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 JohnZi, pokazales koncept Brery ;) Co do modelu, to grill wydaje sie jakis taki... kwadratowy? prosty? nie wiem jak to okreslic... Mam nadzieje ze sie nie obrazisz, jesli wypisze troche niezgodnosci z oryginalem- grill na dole konczy sie ostro, u ciebie jest gladko, i przy swiatlach przeciwmgielnych, "dolne-zewnetrznie" powinno byc zaokraglone, u ciebie jest na ostro. I czemu masz "wgnieciony" dach? PS. porownywalem z obrazkami ktore dales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 No wlasnie o tego grila mi tez chodzilo, dlatego zapodalem te zdjecie;] Jak kolega powiedzial powinien on byc bardziej ostry;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi