streaker Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Tutorial: Dywan (3ds max) Tworzenie dywanu w 3ds max bez pluginów i bez użycia Hair and Fur. LINK Jeśli ten tutorial ci pomógł, nie zapomnij kliknąć w reputacje Edit : jeśli powyższy link nie działa, zapraszam na moją stronę http://streaker.prv.pl/ do działu tutoriale. 11 3
MaGuu Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 Ooo jaaa właśnie takiego dywanu potrzebowałem, ale żeś trafił ;) Dzięki :)
Leru Napisano 5 Czerwiec 2006 Napisano 5 Czerwiec 2006 yo yo streaker dzięki za wzmiankę o mnie :) Jeśli to nie problem to można nawet dać linka do leru-thecreator.com ;) tam łatwiej dotrzeć do tutków.
Pixelman Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 Widzę że cała scena jest zainspirowana z katalogu mebli pewnej polskiej firmy:)
streaker Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 Leru -> mówisz... masz... :) w końcu od twojego tutka zacząłem się uczyć particli
javor Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 jak mam być szczery to nie wygląda to jak dywan tylko jak trawa :P
streaker Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 No widzisz, zmień kolory na zielone i już masz tutka trawy... ;P
JunioR Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 bardzo fajny efekt a ogólnie to tutek dwa w jednym: trawa i dywan :] dzięki.
Gość Raffaello Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 dzieki za tutka, tez taki potrzebowalem przyda sie
bjk Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Mozna tez uzyc modyfikatora vray displacement i jako text map uzyc materialu ze sporym noizzem.
streaker Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 No jasne, że można. Można też użyć jakiegoś systemu do tworzenia włosów czy sierści. Ale o tym wspomniałem w wstępie. Pomijając już to, że vray disp moda użyjemy tylko w vrayu to na pewno nie uzyskasz efektu jak wyżej, gdzie można pojedyncze włosy rozróżnić. No ale wszystko zależy od tego, co chcemy uzyskać.
Jorax Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 no fajny tutek ale to zdaje egzamin tylko na płaskich powierzchniach jak juz chcesz dac to jako wloski na leb albo siersc na kota to juz nieda rady chyba ze masz jakąś rewelacje dla mnie
piksar Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 no fajny tutek ale to zdaje egzamin tylko na płaskich powierzchniach jak juz chcesz dac to jako wloski na leb albo siersc na kota to juz nieda rady chyba ze masz jakąś rewelacje dla mnie sam kopiesz czy mama pomaga ? a po co ci dywan na kocie :) poszukaj sobie tutka o sierści a nie o dywanie
Jorax Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 zejdz ze mnie ja sie tylko wypowiadam na temat metody tutorial w koncu ma uczyc metody a nie konkretnego przykladu co nie?
piksar Napisano 3 Luty 2008 Napisano 3 Luty 2008 Ale twoje czepianie jest idiotyczne, skoro to jest tutek o dywanie to nie o sierści na zwierzaku. Autor napisał : Tworzenie dywanu w 3ds max bez pluginów i bez użycia Hair and Fur. a tobie właśnie jest potrzebny Hair and Fur i nic wiecej
Silaslogo Napisano 18 Luty 2008 Napisano 18 Luty 2008 Bardzo przejrzyście napisane, duży plus. Sam się głowiłem na tym sporo czasu, i skończyłem sprawę na teksturce, ale z pomocą tego tutka poprawię dywany w scenkach.
Adder Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Ma ktoś jeszcze tego pdfa ? bo już żadna z podanych stron nie istnieje :(
streaker Napisano 8 Lipiec 2010 Autor Napisano 8 Lipiec 2010 A wystarczyło kliknąć w link z stopki autora... 1
Adder Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Dzięki. Będzie klik do reputacji. Wybacz masz tak zawaloną stopkę, że mój wzrok automatem uznaje to za spam ;p
anesthetized Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 Cześć! Ma ktoś działający link do tego tutoriala?
streaker Napisano 13 Październik 2012 Autor Napisano 13 Październik 2012 Odpowiedź znajdziesz w stopce autora :P PS. a sam tutorial może być już trochę... hmm... przestarzały? Nie siedzę już w 3d, więc nie wiem jak wygląda sprawa, ale pewnie można to lepiej i wygodniej robić ;)
Rekomendowane odpowiedzi