Napisano 9 Czerwiec 200618 l Ja zapodam taki modelik, robiony w wolnych chwilach. Zapraszam do komentowania.
Napisano 9 Czerwiec 200618 l gosc po byku :) wysun mu glowe i pochyl :) bo dziwnie wyglada z taka morda wsadzona w ludzka posture :) zgarb go w tylu i karkui wysun pysk do przodu :)
Napisano 9 Czerwiec 200618 l ale wysokie kopytka :] a tak na serio to fajna głowka(tzn fajnie wymodelowana :p) nogi mi nie pasują, wydaje mi sie ze są takie hmm połamane.
Napisano 9 Czerwiec 200618 l Autor vv3k70r na ciebie zawsze można liczyć. Głowa jest pochylona, tak wyszło bo kamerka nisko ustawiona jest.
Napisano 9 Czerwiec 200618 l kuba-nog dobre, ale rozsun mu kolana, zrob mu ujecie z boku i zastanwo sie czy agresywnie wyglada, mechanicznie to sie robi tak (bo tak sa zbudowane zwierzaki) ze lapiesz za gorna czesc potylicy i stawiasz tam pivota, krecisz mu leb tak o 45stopni w gore a nastepnie pochylasz cala sylwetke zeby patrzyl w przod, i wtedy wyglada wystarczajaco agresywnie :) podejrzewazm ze ostatecznie rece okaza sie odrobine za male, bo ten typ sylwetki tak juz ma (nogi bardzo zmieniaja proporcje :) )
Napisano 9 Czerwiec 200618 l Autor vv3k70r dobrze mówisz, żebym wiedział to bym to zrobił na etapie formy bazowej, a teraz to mały kłopot będzie.
Napisano 9 Czerwiec 200618 l ja bym zrobil jakos tak: bardzo podobna postac (jesli chodzi o ksztalt) znajdziesz tutaj: http://www.skola.trelleborg.se/~przemyslaw.kowalski/demon_kontrolery08.max zajzyj, popatrz :) robienei nieludzi jest trudne :) bo mamy wobec nich oczekiwania a nei mamy wzorow
Napisano 10 Czerwiec 200618 l Autor Na zbrusha mam za słabego compa, zobacze ile uda mi się siatką zrobić.
Napisano 12 Czerwiec 200618 l Autor Dobra,poprawilem mu nogi, pobawiłem się z głową i przymiarka do ekwipunku.
Napisano 12 Czerwiec 200618 l swietne. bardzo mi sie podoba. moglbys zrobic mu jeszcze miesnie zebate(te przy zebrach) pozro
Napisano 12 Czerwiec 200618 l Super, jedynie co bym tu zmienil to wygial troszke jego sylwetke tak aby byla bardziej zgarbiona, cos w tym stylu:
Napisano 13 Czerwiec 200618 l super dawaj dalej czekam na ekwipunek (kocham pracki takie z roznymi pierdulkami:P) gogogogo PS: jedno ale biceps chyba zabardzo jest odsuniety tzn hmm niewiem jak to teraz wytlumaczyc najprosciej w zmym miejscu jest wzgledem kosci i tej pozy i ustawienia rak o:)
Napisano 13 Czerwiec 200618 l Autor 'Fox' ładni minio super, z ta poza to problem bo to powinienem na samym poczatku zrobic, teraz to raczej awykonalne. Szymeq bawił sie z nim jeszcze będe, i mysle nad ładnym ekwipunkiem.
Napisano 20 Czerwiec 200618 l ramię trochę za bardzo oddzielone od tułowia (kiełbasę tak się sznuruje, minotaury nie) całość jest odchylona do tyłu przez co wygląda zaskoczony ale ogólnie fajny model
Napisano 20 Czerwiec 200618 l mnie strasznie irytuja te chude ramiona w miejscu gdzie laczy sie z dlonia, i te bicepsy hmm ale tak to jak powiedziala ania fajny model ;)
Napisano 20 Czerwiec 200618 l modelik fajny :) moze zrob mu troche bardziej masywne rece... , no i cos z tymi bicepsami sie dzieje nie tak, aha no i jescze jak dla mnie ma troche zbyt ludzkie usta dzieki czemu cala postac staje sie taka troche zbyt rysunkowa Pozdrawiam
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Autor Usta mu poprawiłem, bo rzeczywiście zbyt ludzkie były :) Z poza to juz nic nie zrobie :/ , ale mam nauczkę na przyszłość. Jaka kiełbaska?? :)
Napisano 21 Czerwiec 200618 l hmm wedlug mnie teraz lepiej wyglada jego twarz :), jak dasz rade to przesun mu troche te rece do przodu, cos takiego znalazlem na necie moze troche pomoze http://www.nascr.net/~jcburd/minotaur.jpg http://tenuta.redsectorart.com/htm/commiss/pencils/images/minotaur.htm a no i zrob mu jescze jakas zbroje i daj mu jakis topor zeby mial czym machac :D Pozdrawiam
Napisano 21 Czerwiec 200618 l Fajny nawet ten minotaur, ale ja bym mu wszystkie mięśnie bardziej wyeksponował ;)
Napisano 22 Czerwiec 200618 l Witam!! swietne kuba!! mam pytanie z czego zaczales modelowac?? plane, box ?? super :) pozdro
Napisano 24 Czerwiec 200618 l naprawde fajny model dokładna i ciekawa głowa klata fajna i ogólnie cool ale jedno mi troche podpadło za wysokie kopyta i weź kopyta bez msmotha daj będzie lepiej wyglądać
Napisano 24 Czerwiec 200618 l hm...dodałbym mu więcej agresory:) Postawę poprawił. Za bardzo jest wyprostowany. Myślę, że z takimi nogami trudno by było utrzymać pion, dlatego chyba pochylic go trzeba:)
Napisano 24 Czerwiec 200618 l jak widze powoli wychodza rzeczy o ktorych mowilem, model jest wysoce poprawny, ale ma dyskwalifikujace go zalozenia, na Twoim miejscu CUBA zostawialbym go tak jak jest, zamknal watek i zrobil na bazie tych doswiadczen nowego, przyjmujac nowe (nie idelane ale nieco lepsze zalozenia) kiedys bedziessz mial ich pelne dyski, bedize szumial przemyslec kazdy proejkt znaim klikniesz CREATE w geometry, bedziesz mial w glowie orientacje gdzie padnie ktory wierzcholek, jak bedize wygladac calosc, i jaki jest cel, do tego czasu musisz zapelnic i sformatowac pare HDDekow modelami ktore zostana na etapie keidy zaloznia nie wyczerpaly modelu a jego porapwa moze spowodowac wiecej pracy i klopotow niz model warty... no i wtedy bedizesz je robil w jedna noc :) keep trying, character force is Your ally
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Autor vv3k70r rozumiem o co ci chodzi, ale było jeszcze kilka rzeczy które musiałem poprawic. To będzie ostatni upgrade tego modelu. Robiony był by złapać doświadczenie, i szlifować umiejętności. Człowiek uczy się na błędach. Mam pare pomysłów na nowe modele. Wolnego czasu robi mi się coraz więcej, więc będe realizować pomysły. pozdro
Napisano 26 Lipiec 200618 l Super tylko ta głowa z szyją jakoś dziwnie połączona :D a... jakie kopyta BIG... xD