brumugun Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Witam wszystkich. Jak w temacie , modeluje twarz aktora Patricka Stewarta. Oto co do tej pory wyskrobałem : Edit: Aby pomóc w szukaniu błędów, krytyce wstawiam referencje z serialu st: tng Referki: http://www.martagadomska.neostrada.pl/3d/patrick/referencjeTNG.jpg Za długo przy nim siedzę i ciężko już mi zobaczyć co jest źle. Co poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 ladnie ale niewiem czy ten nos nie za dlugi troszke, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Hehe kojarzylem nazwisko, ale nie moglem sobie przypomniec jak ta osoba wyglada. Spojrzalem na siatki i poznalem :D - wiec chyba dobrze idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 z boku identyko , teraz przod i bedzie cycus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 ja tez dop po boku kapnalem sie kto to :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Miałem dobrą referkę z profilu, walczę teraz z frontem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 walcz nie z frontem, a z widokiem persp (z przodu - 3/4 - bok). Nie modeluj twarzy jakby to był samochód, a staraj się rzeźbić głowę w polygonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Hmm, odchudzilem nos, przyciągnełem oczy do nosa, zmiejszyłem policzki, mała przebydowa podbródka, i zmiana modelera z modo na silo, w modo nie mogłem włączyć symmetry, dlatego robiłem wszystko na jednej połówce, może częściowo przez to mam teraz problemy. Staram się to naprawić teraz, ale to chyba jeszcze nie to ale tak łatwo się nie poddam. (btw. przez silo czasami komp mi się zawiesza , jak dłużej jest włączone , tak z pare godzin, miał ktoś taki problem? mój sprzęt to: athlon64 3000+ 512 MB ramu i Radeon 9550. dopiero reset komputera pomaga, denerwujące) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Faza 4 , 3 (ale jakby ktoś chciał zobaczyć jak idbrumugun[link] ) nie warto pokazywać ;). Siatka bez zmian , jedynie loopa narazie jednego dodałem wokół oczka... Hmm robienie konkretnej osoby jest trudniejsze niż myślałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Jeszcze troche podłubałem, wstawiłem również referki wzięte z serialu st: the next generation, żeby łatwiej Wam było pomóc, znaleść błędy. Referki: http://www.martagadomska.neostrada.pl/3d/patrick/referencjeTNG.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 No no, teraz już zaczyna przypominać Patricka Stewarta:) Fajnie, fajnie:) Jednak coś usta troszkę inne mi się zdaje ma on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdunek89 Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 owiele bardziej podobają mi sie te pierwsze rendery nie wiem dla czego ale model klasa :D tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Patrick Stewart ? Przecież to jest Captain Jean-Luc Picard ? :| (Żeby nie było tak jałowo) Okolice ust myślę, że zbyt ostro zakresliłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 mam problemy z silo , freezuje non stop, okazuje sie ze podczas frezzu ktory wystepuje po kilku operacjach myszka, dowolnych nawet wybieranie opcji z tego menu na gorze, zwalnie sie 100 MB RAM. dziwne help. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Usta chyba sa troche za twardo zarysowane. Nos troche za duzy i cos na dole policzkow jest chyba nie tak. A tak to bardzo ladnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Jaki masz subdivision? Możliwe że to przez autosave'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Hmm, mały update, wszedzie prawie poprawki, lukanie zdjec , poprawki ... chyba zabiore sie za ucho juz i reszte glowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2006 Uhh... miałem mały remoncik w pokoju, a że wszystko sam robiłem , a pokój sporawy trochę się zeszło bo mi się nie spieszyło ;] , wzięłem się znowu do roboty, skończe ucho , costam przesune moze, i wrzucam to do z-brusha. p.s. dzisiaj mama mi znowu przywalila tekstem: a co ty znowu robisz jakieś gołodupce, siedzisz przy tym komputerze i nic nie robisz! weź się za jakąś normalną robotę! . ^^ A tutaj jak model aktualnie wygląda: Siata, troche mi topologia siadła przy ustach , ale moze jeszcze to poprawie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 bok głowy i ucho nie wygląda dobrze :D zagęść siatke na boku zeby było to ucho jak przyczepić bo narazie toś tam tak siatke ponaciągał ze koleś wygląda jak w masce :D ogólnie reszta jest bardzo fajna a mamie powiedz żeby sie nie wypowiadała bo sie nie zna na organice :D ( zreszta mnie też tak przygadują :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 Ten dołek w podbródku masz troche inny, a co do mam to znam to niestety, jestem leser i nierob ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2006 Ucho: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 całkiem dobre ucho , mogło być troche grubsze ale jest nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 ładny model Patrick jak się patrzy, dobrze go odwzorowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 Poczatek detali, nie wiem czy nie za wczesnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 górna warga zbyt długa/nos za krótki. jakoś dziwnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 a moze ten koles ma taki krotki nos i dluga warge? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 e wlasnie fajnie, jak przejaskrawisz kilka zeczy bedzie bardziej rozpoznawalny, zrob go w gejowskim stroiku ze startreka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 wiedzialem ze tak bedzie, dopiero teraz sie zaczeliscie konkretnie wypowiadac ,jak juz robie zmarszczki ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 24 Lipiec 2006 Share Napisano 24 Lipiec 2006 fajniutka mordka, mogłeś sobie zapisać kopię pracki przed robieniem zmarszczek, ale imho i tak jest fajnie. Takie drobne szczegóły zawsze będą, musiał byś włożyć jego głowe w skaner 3d żeby był identyko. Jak na model od zera jest świetnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 24 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2006 Dziekuje za komentarze, wrzucam na czym sie wzorowalem i ta warge gorna nieszczesną, lepiej? : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 28 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2006 Patrick się napuszyl z powodu braku komentarzy, a nastepnie wybuchl, tak wygladal przed eksplozją: A tak naprawde to zobaczylem takiego goscia w ninja scroll tv, moze wymodeluje calego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Lipiec 2006 Share Napisano 28 Lipiec 2006 hehe fajny ten nowy kolo usta fajne oczy tez ale nos to juz nie :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi