ftorek Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 hej - karateka skonczony (model w sensie) - zaczalem sie na nim uczyc jak zrobic dobry rig (zrobic taki dziadowski to juz umiem :) zaczalem dziabac kolejny model :) - co jest w tym przypadku nienaturalne: po a) jest to kobieta, po b) jade z konceptem (zamieszczonym ponizej :) fotki znalazlem w sieci (zupelnie przypadkiem): http://www.gothampublicworks.com - jest to grupa teatralno/konwentowo/performerska ktora odtwarza klimat miasta gotham na zywca (glownie chodzi o postacie :) ps. nie mam zadnych zezwolen na uzywanie tych fotek, ale mam nadzieje ze sie nikt nie czepi :) (fotki zlepilem w jedna coby latwiej sie uzywalo :) pozodao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 śliczności, jedziesz ftorek Świetne ma proporcje ta pani, mam nadzieję że postarasz się je należycie oddać pozzoaadaa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 thnx emp wlasnie w tym lekki problem - narazie idzie mi raczej w strone jakiejs herod-baby... no ale zobaczymy jak pojdzie dajej - pewnie jak dorzuce nogi i raczki to sie korpus ciut optycznie pomniejszy... no nic - rzezam sobie... jeszcze sporo burakow - ale bryla korpusu jako tako jest c&c mile widziane :D paoopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 ftorek, jaki limit trisów sobie stawiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 nie wiem :D - ale chce zrobic troche detalu na butach, dlonie, przyzwoita buzia, sporo wlosow (na alphie ale jednak geometrie trza dorzucic) - pewnie bedzie gdzies z 4,5k - albo i kolo piatki raczej... pozoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Największym koszmarem dla mnie są długie włosy. Jestem bardzo ciekaw jak je zrobisz, może sie naucze czegoś.... Narazie jest OK chyba. Może jakieś jeden loop u podstaw piersi, na wysokości splotu słonecznego, żeby bardziej je wyeksponować? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 jaki fajnyy koncept :D ja bym tylko pare edgów na plecach (tam dzie jest kręgoslup) wepchnol trosdzke do srodka ale fajnie fajnie, czemu nie zaczoles od glowy?! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 wolalem od cycuszkow :D buaahahhaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Przybysz dobrze prawi, podkreśl cycuszki od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 no dobrze, juz dobrze - wy samcy :D hyhy updad :) dzienks za komenty paooap ps. na plecach jeszcze podzialam - narazie mam tylko lekko zaznaczone lopatki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 tyle na dzis - jak do tej pory ma cos ze 1600 triangli :) appaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 a beda normalki? co do samego modelu to chyba nie ma co narazie komentowac, aczkolwiek wydaje mi sie ze wybrales dosc prosty model, moze za malo charkterystyczny. Najtrudniej i najciekawiej bedzie chyba przy twarzy i texturkach. powodzenia :-) a wlasnie mi sie zucilo w oczy ze stopy chyba za plaskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2006 normalek pewnie nie bedzie - nie mam na to sily (a pozatym ten model niekoniecznie chybaby z normalkami jakos specjalnie wygladal :) model prosty owszem - a wybralem z powodow naswietlonych w i-szym poscie :) - ale najwazniejszy powod w sumie - strasznie mi sie ta postac podoba i tyle :) mozna by rzec, ze sama mnie wybrala :) z tymi stopami to w sumie jeszcze podzialam - tylko ze tam jest troche powycinane (jezyk sie zaczyna) i dlatego moze sie zdawac ze jest na podbiciu troche za plasko... pzoao thnx ps. poprawilem - faktycznie bylo za plasko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 15 Czerwiec 2006 Share Napisano 15 Czerwiec 2006 Modelik fajny ,odrobinę bym wcioł talię i wydłużył nogi, oryginał trochę taki przysadzisty jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 ftorek -> modelik oczywiscie jak zawsze bardzo fajny. Proporcje zlapales superasnie i nie zgodze sie z zeet-em zeby cos tu zmieniac. Ona tak wlasnie wyglada na fotkach (mi tez tego typu kobitki sie nie podobaja - ale podniesie to mocno realizm) co do normali - to man koniecznie musisz je zrobic. Ta skora i ponczochy az sie o to prosza, a jak bedzie dobry specular do tego to juz wogule majtki spadna. mam nadzieje ze pojedziesz teraz na full fotorealizm. I'm wotching you ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2006 hej - troche zmniejszylem pupe i talie - teraz chyba ciut lepiej (poprzednia byla trochi jednak zbyt puszysta :) co do normali - hmmm... wiesz barton - nie wiem - probowalem podejjsc do zbrusza ale mnie chyba nie lubi... moze cos poproboje pomazac w f-szopie (wzorem ledyra i jego obcego...) - zobaczymy... mam nadzieje ze pojedziesz teraz na full fotorealizm. hyhy - ja i fotorealizm.... hyhyhy :D - no zobaczymy... pozoa thnx za posty obrazek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 śliczna, ciekaw jestem jak główkę z włoskami rozwiążesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Witam!! :) bardzo fajnnie :) ja mam pytanie czy robisz ja na podstawie jakis referencji tzw czy masz wlozone do maxa jakies printy (front left itp.) czy tylko patrzysz na zdjecia i dziergasz?? :) buciki bardzo przyjemne tylko kostium ma inaczej wyciety(na dole) na zdjeciach i na twoim ale pewno to poprawisz :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2006 patrze na foty i rzezam - nie mam nic ponadto co w i-szym poscie aha z tym wcieciem - nawet nie zauwazylem - dzienks :) pzoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 16 Czerwiec 2006 Share Napisano 16 Czerwiec 2006 Nono, naprawde fajnie sie zapowiada. Ładne kształty. Na renderze z przodu (ten najbardziej z lewej) front buta wygląda na taki kwadratowy troche (podeszwa dziwna?) a na refkach raczej jak standardowy glan po tuningu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 18 Czerwiec 2006 Share Napisano 18 Czerwiec 2006 proporcje jak z fotki- GRATZ, jedyne co, ale to zalezy od limitu jaki sobie postawiles, ja bym jeszcze dwa loopy dodal na uda- udo okraglym musi byc:P tym bardziej, ze torsik i butki sa bardziej zageszczone bede podgladal ta pania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi