Napisano 14 Czerwiec 200618 l hej - karateka skonczony (model w sensie) - zaczalem sie na nim uczyc jak zrobic dobry rig (zrobic taki dziadowski to juz umiem :) zaczalem dziabac kolejny model :) - co jest w tym przypadku nienaturalne: po a) jest to kobieta, po b) jade z konceptem (zamieszczonym ponizej :) fotki znalazlem w sieci (zupelnie przypadkiem): http://www.gothampublicworks.com - jest to grupa teatralno/konwentowo/performerska ktora odtwarza klimat miasta gotham na zywca (glownie chodzi o postacie :) ps. nie mam zadnych zezwolen na uzywanie tych fotek, ale mam nadzieje ze sie nikt nie czepi :) (fotki zlepilem w jedna coby latwiej sie uzywalo :) pozodao
Napisano 14 Czerwiec 200618 l śliczności, jedziesz ftorek Świetne ma proporcje ta pani, mam nadzieję że postarasz się je należycie oddać pozzoaadaa :P
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Autor thnx emp wlasnie w tym lekki problem - narazie idzie mi raczej w strone jakiejs herod-baby... no ale zobaczymy jak pojdzie dajej - pewnie jak dorzuce nogi i raczki to sie korpus ciut optycznie pomniejszy... no nic - rzezam sobie... jeszcze sporo burakow - ale bryla korpusu jako tako jest c&c mile widziane :D paoopa
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Autor nie wiem :D - ale chce zrobic troche detalu na butach, dlonie, przyzwoita buzia, sporo wlosow (na alphie ale jednak geometrie trza dorzucic) - pewnie bedzie gdzies z 4,5k - albo i kolo piatki raczej... pozoa
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Największym koszmarem dla mnie są długie włosy. Jestem bardzo ciekaw jak je zrobisz, może sie naucze czegoś.... Narazie jest OK chyba. Może jakieś jeden loop u podstaw piersi, na wysokości splotu słonecznego, żeby bardziej je wyeksponować? ;)
Napisano 15 Czerwiec 200618 l jaki fajnyy koncept :D ja bym tylko pare edgów na plecach (tam dzie jest kręgoslup) wepchnol trosdzke do srodka ale fajnie fajnie, czemu nie zaczoles od glowy?! :D
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Autor no dobrze, juz dobrze - wy samcy :D hyhy updad :) dzienks za komenty paooap ps. na plecach jeszcze podzialam - narazie mam tylko lekko zaznaczone lopatki...
Napisano 15 Czerwiec 200618 l a beda normalki? co do samego modelu to chyba nie ma co narazie komentowac, aczkolwiek wydaje mi sie ze wybrales dosc prosty model, moze za malo charkterystyczny. Najtrudniej i najciekawiej bedzie chyba przy twarzy i texturkach. powodzenia :-) a wlasnie mi sie zucilo w oczy ze stopy chyba za plaskie.
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Autor normalek pewnie nie bedzie - nie mam na to sily (a pozatym ten model niekoniecznie chybaby z normalkami jakos specjalnie wygladal :) model prosty owszem - a wybralem z powodow naswietlonych w i-szym poscie :) - ale najwazniejszy powod w sumie - strasznie mi sie ta postac podoba i tyle :) mozna by rzec, ze sama mnie wybrala :) z tymi stopami to w sumie jeszcze podzialam - tylko ze tam jest troche powycinane (jezyk sie zaczyna) i dlatego moze sie zdawac ze jest na podbiciu troche za plasko... pzoao thnx ps. poprawilem - faktycznie bylo za plasko :D
Napisano 15 Czerwiec 200618 l Modelik fajny ,odrobinę bym wcioł talię i wydłużył nogi, oryginał trochę taki przysadzisty jest.
Napisano 16 Czerwiec 200618 l ftorek -> modelik oczywiscie jak zawsze bardzo fajny. Proporcje zlapales superasnie i nie zgodze sie z zeet-em zeby cos tu zmieniac. Ona tak wlasnie wyglada na fotkach (mi tez tego typu kobitki sie nie podobaja - ale podniesie to mocno realizm) co do normali - to man koniecznie musisz je zrobic. Ta skora i ponczochy az sie o to prosza, a jak bedzie dobry specular do tego to juz wogule majtki spadna. mam nadzieje ze pojedziesz teraz na full fotorealizm. I'm wotching you ;)
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Autor hej - troche zmniejszylem pupe i talie - teraz chyba ciut lepiej (poprzednia byla trochi jednak zbyt puszysta :) co do normali - hmmm... wiesz barton - nie wiem - probowalem podejjsc do zbrusza ale mnie chyba nie lubi... moze cos poproboje pomazac w f-szopie (wzorem ledyra i jego obcego...) - zobaczymy... mam nadzieje ze pojedziesz teraz na full fotorealizm. hyhy - ja i fotorealizm.... hyhyhy :D - no zobaczymy... pozoa thnx za posty obrazek:
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Witam!! :) bardzo fajnnie :) ja mam pytanie czy robisz ja na podstawie jakis referencji tzw czy masz wlozone do maxa jakies printy (front left itp.) czy tylko patrzysz na zdjecia i dziergasz?? :) buciki bardzo przyjemne tylko kostium ma inaczej wyciety(na dole) na zdjeciach i na twoim ale pewno to poprawisz :) pozdro
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Autor patrze na foty i rzezam - nie mam nic ponadto co w i-szym poscie aha z tym wcieciem - nawet nie zauwazylem - dzienks :) pzoa
Napisano 16 Czerwiec 200618 l Nono, naprawde fajnie sie zapowiada. Ładne kształty. Na renderze z przodu (ten najbardziej z lewej) front buta wygląda na taki kwadratowy troche (podeszwa dziwna?) a na refkach raczej jak standardowy glan po tuningu. ;)
Napisano 18 Czerwiec 200618 l proporcje jak z fotki- GRATZ, jedyne co, ale to zalezy od limitu jaki sobie postawiles, ja bym jeszcze dwa loopy dodal na uda- udo okraglym musi byc:P tym bardziej, ze torsik i butki sa bardziej zageszczone bede podgladal ta pania :)