Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej - karateka skonczony (model w sensie) - zaczalem sie na nim uczyc jak zrobic dobry rig (zrobic taki dziadowski to juz umiem :)

zaczalem dziabac kolejny model :) - co jest w tym przypadku nienaturalne: po a) jest to kobieta, po b) jade z konceptem (zamieszczonym ponizej :)

fotki znalazlem w sieci (zupelnie przypadkiem): http://www.gothampublicworks.com - jest to grupa teatralno/konwentowo/performerska ktora odtwarza klimat miasta gotham na zywca (glownie chodzi o postacie :)

ps. nie mam zadnych zezwolen na uzywanie tych fotek, ale mam nadzieje ze sie nikt nie czepi :) (fotki zlepilem w jedna coby latwiej sie uzywalo :)

pozodao

canary_kon.jpg

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

śliczności, jedziesz ftorek

Świetne ma proporcje ta pani, mam nadzieję że postarasz się je należycie oddać

pozzoaadaa :P

Napisano
  • Autor

thnx emp

wlasnie w tym lekki problem - narazie idzie mi raczej w strone jakiejs herod-baby... no ale zobaczymy jak pojdzie dajej - pewnie jak dorzuce nogi i raczki to sie korpus ciut optycznie pomniejszy...

no nic - rzezam sobie... jeszcze sporo burakow - ale bryla korpusu jako tako jest

c&c mile widziane :D

paoopa

canary_01.jpg

Napisano
  • Autor

nie wiem :D - ale chce zrobic troche detalu na butach, dlonie, przyzwoita buzia, sporo wlosow (na alphie ale jednak geometrie trza dorzucic) - pewnie bedzie gdzies z 4,5k - albo i kolo piatki raczej...

pozoa

Napisano

Największym koszmarem dla mnie są długie włosy. Jestem bardzo ciekaw jak je zrobisz, może sie naucze czegoś....

Narazie jest OK chyba. Może jakieś jeden loop u podstaw piersi, na wysokości splotu słonecznego, żeby bardziej je wyeksponować? ;)

Napisano

jaki fajnyy koncept :D ja bym tylko pare edgów na plecach (tam dzie jest kręgoslup) wepchnol trosdzke do srodka

ale fajnie fajnie, czemu nie zaczoles od glowy?! :D

Napisano
  • Autor

no dobrze, juz dobrze - wy samcy :D hyhy

updad :)

dzienks za komenty

paooap

ps. na plecach jeszcze podzialam - narazie mam tylko lekko zaznaczone lopatki...

canary_02.jpg

canary_03.jpg

Napisano
  • Autor

tyle na dzis - jak do tej pory ma cos ze 1600 triangli :)

appaa

canary_04.jpg

canary_05.jpg

Napisano

a beda normalki? co do samego modelu to chyba nie ma co narazie komentowac, aczkolwiek wydaje mi sie ze wybrales dosc prosty model, moze za malo charkterystyczny. Najtrudniej i najciekawiej bedzie chyba przy twarzy i texturkach. powodzenia :-)

a wlasnie mi sie zucilo w oczy ze stopy chyba za plaskie.

Napisano
  • Autor

normalek pewnie nie bedzie - nie mam na to sily (a pozatym ten model niekoniecznie chybaby z normalkami jakos specjalnie wygladal :)

model prosty owszem - a wybralem z powodow naswietlonych w i-szym poscie :) - ale najwazniejszy powod w sumie - strasznie mi sie ta postac podoba i tyle :)

mozna by rzec, ze sama mnie wybrala :)

z tymi stopami to w sumie jeszcze podzialam - tylko ze tam jest troche powycinane (jezyk sie zaczyna) i dlatego moze sie zdawac ze jest na podbiciu troche za plasko...

pzoao

thnx

ps. poprawilem - faktycznie bylo za plasko :D

Napisano

Modelik fajny ,odrobinę bym wcioł talię i wydłużył nogi, oryginał trochę taki przysadzisty jest.

Napisano

ftorek -> modelik oczywiscie jak zawsze bardzo fajny. Proporcje zlapales superasnie i nie zgodze sie z zeet-em zeby cos tu zmieniac. Ona tak wlasnie wyglada na fotkach (mi tez tego typu kobitki sie nie podobaja - ale podniesie to mocno realizm)

co do normali - to man koniecznie musisz je zrobic. Ta skora i ponczochy az sie o to prosza, a jak bedzie dobry specular do tego to juz wogule majtki spadna.

mam nadzieje ze pojedziesz teraz na full fotorealizm.

I'm wotching you ;)

Napisano
  • Autor

hej - troche zmniejszylem pupe i talie - teraz chyba ciut lepiej (poprzednia byla trochi jednak zbyt puszysta :)

co do normali - hmmm... wiesz barton - nie wiem - probowalem podejjsc do zbrusza ale mnie chyba nie lubi... moze cos poproboje pomazac w f-szopie (wzorem ledyra i jego obcego...) - zobaczymy...

mam nadzieje ze pojedziesz teraz na full fotorealizm.
hyhy - ja i fotorealizm.... hyhyhy :D - no zobaczymy...

pozoa

thnx za posty

obrazek:

canary_06.jpg

Napisano

Witam!!

:)

bardzo fajnnie :)

ja mam pytanie czy robisz ja na podstawie jakis referencji tzw czy masz wlozone do maxa jakies printy (front left itp.) czy tylko patrzysz na zdjecia i dziergasz?? :)

buciki bardzo przyjemne

tylko kostium ma inaczej wyciety(na dole) na zdjeciach i na twoim ale pewno to poprawisz :)

pozdro

Napisano
  • Autor

patrze na foty i rzezam - nie mam nic ponadto co w i-szym poscie

aha z tym wcieciem - nawet nie zauwazylem - dzienks :)

pzoa

Napisano

Nono, naprawde fajnie sie zapowiada. Ładne kształty.

Na renderze z przodu (ten najbardziej z lewej) front buta wygląda na taki kwadratowy troche (podeszwa dziwna?) a na refkach raczej jak standardowy glan po tuningu. ;)

Napisano

proporcje jak z fotki- GRATZ, jedyne co, ale to zalezy od limitu jaki sobie postawiles, ja bym jeszcze dwa loopy dodal na uda- udo okraglym musi byc:P tym bardziej, ze torsik i butki sa bardziej zageszczone

bede podgladal ta pania :)