Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, zamieszczam ostateczną wersję showreel'a z nastawieniem na MAXScript.

Zamieszczam ostateczną wersję:

http://www.gonrey.art.pl/avi/GonreyShowReel.avi 30 MB, 3 minuty :) kodek XviD 1.1.0

Poprzednia wersja (robocza) do której byl tu link zdeakualizowała się i wykonała poszłusznie polecenie Shift+Del

Zamieszczam też krótki opis i rendery co udalo mi się MAXScriptem zrobć...

MAXScript is POWERFULL

...oczywiście można dużo więcej, ale to taka pórbka dla mniej wtajemniczomych, na zachętę :)

Czym się różni demoral od showrella ?

:)

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak dla mnie slabiutko

przede wszystkim jest ciemno i w niektorych miejsach malo co widac- zestawienie niebieskiego i czarnego to nie najlepszy pomysl- chyba ze jakis jasny odcien, tak samo czarny samochod w ciemnym garazu- generalnie chodzi o to zeby nie "maskować" swojej pracy, jak juz robisz demoreela to dobieraj kolory tak zeby cos mozna bylo zobaczyc, bo przeciez o to chodzi w demoreelu czy tam showreelu :)

modeling i animacja nie najwyzszych lotow

oswietlenie pozostawia wiele do zyczenia

fajnie wyszla zielona łąka z drzewkiem- to bylo kul

łańcuch dna tez niezly

ale latajace "efekty" to juz niepotrzebny chaos, i troche ich za duzo na ekranie

moze dobry pomysl bylo by pociągnięcie animkę gąsienicy czołgowej, pokazales sama siatke

nie pokazales nic w czym czujesz sie dobrze, niemal wszystko kuleje- pewnie wlozyles w to sporo pracy ale generalnie mi sie nie podobalo

Napisano

przyzwoicice jest, mozna sie czepiac ale ogolnie jest przyzwoicie, inan kwestia ze wszystko co zanimowales po splineach i mechanika bardzo odstaje in plus do ogolu :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze, szczególnie dla flesz_gordona

połowę niebieskiego wywalilem, wstawiłem Kazika :)

nie mogę tego otworzyć :|

kodek: xvid 1.0.3

ffdshow.sourceforge.net to bez problemu dekoduje

...wszystko co zanimowales po splineach i mechanika ...

to wszystko co wydaje się być po splineach, DNA i to co przypomina system cząstek to animacja MAXScriptem, i to jest właściwie to w czym czuje się dobrze.

Może powinienem zaznaczyć że to było skryptowane???

Troje znajomych po studiach artystycznych, niezależnie stwierdziło że ten jasny fragnent na koniec wygląda jak tani efekt z filmow weselnych (videofilmowanie)

CZY Z TYM JEST AŻ TAK ŻLE ???

Napisano

mi się bardzo podobają te efekty jakie nasadziłeś - spokojnie nadają się do TV, tak samo animacja z wóżkiem i robotem niczego sobie. Natomiast wszystkie animacje postaci totalnie leżą...

Zastanowiłbym się czy nie zrobić ich od początku albo nie wywalić po prostu. Tak samo animacje z Kennym z South Parku nie pasują mi do reela... Po prostu reel z nimi wygląda niepoważnie.

Ogólnie imho nie jest źle :)

Napisano
  • Autor
...wszystkie animacje postaci totalnie leżą...

... zrobić ich od początku albo nie wywalić po prostu.

Chciałbym nanieść poprawki na naimacje postaci, ale kończą mi się oszczędności, a praca by się przydała już, by za miesiąc nie głodować, więc coś poprawie, część poleci.

Już poleciały dwa ujęcia, wyrzuciłem mirrory z końcówki, jest więcej DNA, teraz może i nawet za dużo.

...zestawienie niebieskiego i czarnego to nie najlepszy pomysl...

właśnie renderują się poprawki, dzięki za wszystkie uwagi, cenne są dla mnie jak ceny profesjonalnych proramów DDD :)

...ahhh...

Napisano
to wszystko co wydaje się być po splineach, DNA i to co przypomina system cząstek to animacja MAXScriptem, i to jest właściwie to w czym czuje się dobrze.

Może powinienem zaznaczyć że to było skryptowane???

I jeszcze sie pytasz? :) Skup sie na tym w czym jestes najlepszy, bo jak zauwazyles niektore czesci Twojego demoreela po prostu obnizaja jakosc Twoich prac w ktorych uzyles maxscripta. Walnij najbardziej interesujace rzeczy na poczatek demoreela zeby zainteresowac widza, motywy z tym robotem pchajacym klocek i ludzika w czyms przypominajacym legoland mozesz smialo wywalic albo po prostu przesunac na koniec filmu. Nie wiedziec czemu reel nie chcial sie otworzyc w media playerze, a w innych programach konczy sie gdzies tak w 3/4. Pozdro

Napisano
  • Autor

Wrzucam kolejnego posta z okazji dzisiejszej PREMIERY, MAXScriptowego demo które uległo kosmicznym przeobrażenoim.

Dzięki dobrym podpowiedzom, zrezygnowałem z rozbijania demo na dwa różne i ostatecznie powstało jedno skryptowe z dodatkiem animacji nieskryptowej (jakieś 10% demo)

DZIĘKI ZA DOBRE RADY i opinie, także te z [thread=28358]wątku w dziale Program Languages[/thread]

W pierwszym poscie są uaktualnione linki.

Napisano

serwus :)

Ja sobie sciągnałem Twojego reela przy okazji prywatnych rozmów i większosc rzeczy mi sie bardzo podobała. Swietne były gasienice pojazdu i potme kilka innych spraw. Bardzo mi sie podobało :)

pozdrawiam i życze powodzenia :)

Napisano

Bardzo pozytywnw w odbiorze. Najbardziej trafia do mnie zabawa z DNA. Kawał dobrej roboty. N o moment szczególny, śmierć Kengo w połączeniu z tą muzą, dla mnie masakra (pozytwnie oczywiście) ten fragment jest the best.

Napisano

Bardzo zajebiste sa te efekty czasteczek w , czego ja bym sie pozbył to ta animacja klasyczna- nie za dobrze wyglada, lepiej radzisz sobie z maxscriptem ...fragment z filmu równiez zastapiłbym jakims swoim klipem bo troszke dezorientuje kiedy wskakuje tak nagle po tych cudownych babelkach wszystkich. Ogolnie jest bardzo ok, renderuj, renderuj wiecej..bardzo podobał mi sie patent z O i X. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Simple_man: Kenny, na początku trochę się wachał z przyjęciem tej trudnej roli, ale wkońcu zgodził się jak mu podniosłem gażę o 12 groszy

JmTm00:fragment z filmu specjalnie jest z zewnątrz, by było dobitnie pokazane, jak ten skrypt pracuje na filmie, gdybym dał mój klip mogło by nie być jasne co czy to animuje w 3d czy to postprodukcja

Master Kiełbaster: faktycznie ;) pytanie powinno brzmieć:

Czym się różni demoral od showral 'a ?

DZięki za dobre slowa, potrzebne dla regeneracji i dalszej pracy :)

Napisano

OMG U KILL'ED KENNY!!! U BASTARD!!

Sweet....podobal mi sie ten obraz z czastek!:)

Napisano

gonre piękinie :D

demko naprawdę robi wrażenie

gratuluję umiejętności :)

ps. mógłbyś zdradzić co to za muzyczka gra w tle ? :P

EDIT:

Wielkie dzieki :D

Napisano
  • Autor

MUZIKOS:

w pierwszej części Radical News muzyka pełna przekazu.

Na wokalu Smalec znany z formacji Zielone Żabki (punk!) oraz GaGa (punk!)

w drugiej części muzyka z filmu The Million Dollar Hotel

Sceny "filmowe" z demo to fragmnet tego filmu, natomiast słyszalny dialog rozgrywa się pomiedzy widocznymi bohaterami (Milla Jovovich, Jeremy Davies), ale w zupełnie innym fragmencie filmu. Reżyseria: genialny Wim Wenders.

Film godny polecenia, POLECAM :o)