!Ewert Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Witam :) Głównie chodzi mi o wizualizacje co dodać itd.wiem że kwiaty sa kwadratowe ale popracuje nad tym, jest to pierwszy render wiec pare obiektów jest źle wyteksturowane albo wogóle nie ma tekstury i scena jest źle oświetlona poprawie to i dodam sufit bo świetło wpada do pokoju nie tak:D piszcie :)a i jak ktoś ma dużo modeli kwiatów i mógłby mi jest przesłać na [email protected] to byłby bardzo wdzieczny tej osobie :) http://img96.imageshack.us/my.php?image=ca322o347c29tb.jpg
siwy Napisano 22 Czerwiec 2006 Napisano 22 Czerwiec 2006 Mało gościnny ten twój pokój, taki ciemny. Mało widać.
!Ewert Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 wiem ale już zapodaje jasniejszy render:
7demon Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 na razie troche pusto i te fotele takie kanciaste. ta sa plakaty na scianie czy obrazy? i nadal ciemno, musisz to jeszcze rozjasnic.
kurt_hectic Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 jak mozna miec maila na gazeta.pl , ale obciach :P hehe
!Ewert Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 kurt_hectic- nie smiej sie tylko wyślij mi rośliny na adres:P
patry Napisano 23 Czerwiec 2006 Napisano 23 Czerwiec 2006 Tomuś, w czym renderujesz?? Jak zrobiłeś materiał tej ?żaluzji? lub ?firanki? na oknie??
!Ewert Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Napisano 23 Czerwiec 2006 Patry renderuje Vray'em... a ta roleta to kolorowe mało prześwitująse szkło:P napisz do mnie na gg...
!Ewert Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Napisano 24 Czerwiec 2006 Nikt nie wysyła roślin..szkoda... jak bym mógł mnieć emule to bym sobie jakiś sciągnął...zna ktoś adres strone gdzie sa rośliny?
!Ewert Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Napisano 25 Czerwiec 2006 Tym razem już udało mi sie oświetlić...ale renderowałem nie ma swoim kompie i przenosząć pliki zapomniałem o teksturze parkietu i szafki :/ Czas rendera jest długi ale komputer też słaby bo 256mb ramu i celeron... Oceniajcie wiec... =)
blood_brother Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Ram z tego co wiem nie bierze zbytnio udzialu w renderze:> Co do scenki to modele wydaje sie byc ok ale oswietlenie juz nie. Wydaje sie tam panowac sztuczny pochmurny dzien. Proponowalbym jednak sprobowac oswietlic to pomieszcznie tak jakby panowal piekny sloneczny letni dzien:) To by bardzo ozywilo pracke.
Gość George82 Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 A jakby zrobic burze/chmury za oknem? Nie dodawac zadnego directa, przyciemnic i "zakolorowac" odpowiednio swiatlo no i zadnych ostrych cieni... hmm?
!Ewert Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 George82- to odpada wizka ma byc pozytywna,za długo trwała zima żeby mi sie chciało teraz robić coś smutnego :)
Gość George82 Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Jak wolisz... Moim zalozeniem bylo zrobic, cos innego niz wszyscy. Wiadomo, ze sloneczko wyglada przyjemniej...;)
!Ewert Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Może zrobie to potem...już na końcu pracy bo jeszcze chce troche dodać przedmiotów...
!Ewert Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Napisano 26 Czerwiec 2006 Oto następny render...zmieniłem kolor swiatła uzpełniłem brakujące tekstury dodałem element czerwony żeby ożywić prace...teraz wyjeżdzam na wakacje 2 tyg...wiec do zobaczenia :)
piksar Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 nareszcie zaczyna wyglądać -----edit dodaj listwe przypodłogową, jakieś gniazdko, zmiękcz poduszki, okno za płytko, klamki nie ma na dole (Fakro) albo na górze (Velux), czy ta roleta ma prowadnice czy jest gwożdziami przybita? łańcuszek do rolety. -edit 2 jak to okno dachowe to musi być rama i to dość duża, a skrzydło głęboko osadzone w ramie
blood_brother Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Szczegoly takie jak gniazdko czy listwy tak jak mowi piksar dodalyby realizmu. A ze swiatlem juz jest lepiej ale to jeszcze nie jest to. Podkrec jeszcze troche intensywnosc swiatla.
arch515 Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 jest progres!!!!bendą ludzie!!!pozdro.daj mejla podeśle coś ci.
Master Kiełbaster Napisano 12 Lipiec 2006 Napisano 12 Lipiec 2006 daj światło słoneczne wpadające przez okno. było by weselej :P no i za oknem trochę brakuje dachu...
!Ewert Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 Światło słoneczne jest juz:) co prawda jeszcze je troche podkręce, bo za słabo swieci:)a co to dachu to jak bede miał czas to zajme sie szczegułami;)
!Ewert Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 kolejna aktualizacja z której nie jestem zadowolony...spodziewałem sie czegoś lepszego, dodałem dachówke:P, kontakt, listwe podłogową, coś tam kombinowałem z jabłkami ale mi nie wyszkoł( jakieś zgniłki powychodziły...) Jak pozbyć sie siarczystości?bo sampling mam ustawiony na 12...i render nie jest czysty:(
patry Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Hmmm... no ja do niczego nie mogę się doczepić, oprócz ziarna i jabłek z plasteliny :D Jest b. dobrze
hkropinski Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Jasna Szafka Odbiega Zbyt Mocno Od Ppodlogi, Material Stolu Za To Miesza Sie Z Podlogą:/
piksar Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 ładnie ale to okno ciągle nie ma ramy, czepiam się bo montowałem okno dachowe to sie na nie napatrzyłem, jak zrobisz ramę , to musić bogrubić ściane, ale ogólnie jesteś na bardzo dobrej drodze do ukończenia tej sceny
Georgas Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Słabe oświetlenie, plamy na ścianach i material na sofach, czem oświelasz to poddasze
!Ewert Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 jeden direct i skylight...Vraylight jak go używałem to miałem strasznie długi czas rendera i sampling...
!Ewert Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 wiem wiem siwy jakoś nie mam checi na modeling...ale jutro już coś zrobie zmusiliście mnie:P
piksar Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 dobrze że dałeś referke do okna, u Ciebie jest zupełnie inne, ciągle nie ma drewnianej ramy - kanapa z granitu nieszlifowanego, zaraz po odstrzale
!Ewert Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Napisano 18 Lipiec 2006 Bardzo śmieszne juz mi sie powoli kończy cierpliwośc to tej pracy ciągle nie moge uzyskać efektu a który mi chodzi... a kanapa nie wiem czemu tak wyszła nic nie zmieniałem w ustawieniach tekstury a jakoś inaczej wyszło:(
Georgas Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 jeden direct i skylight...Vraylight jak go używałem to miałem strasznie długi czas rendera i sampling... aby uzyskać dobre efekty musisz się naczekać, wstaw vraylight'a i zobacz jak wyjdzie
!Ewert Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Napisano 18 Lipiec 2006 scena jest cała zamknieta bo na samym poszątku zrobiłem 3 scieny tak, ze za kamera nic nie było;/ to nie jest małe pomieszczenie i takie małe okno wiec chyba w naturalce ten pokoik byłby ciemny...teraz ustawiłem vraylight za oknem zaobaczymy jak wyjdzie mysle, że około godzieny 18 bede miał pracke i wam ją pokaże ale jeszcze bez dobrego okna dachowego:Pjakoś nie mam siły modelować choć to chwila:P
!Ewert Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Napisano 18 Lipiec 2006 Juz nie mam pomysłów na lepszy render:( dlatego prace ze strony oświetlenia i ustawień rendere zamykam:) teraaz czas na dodawanie przedmiotów i dopracowanie niektórych mało ważnych tekstur:) książki itd. Piszcie !!
!Ewert Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Napisano 20 Lipiec 2006 dodałem pare elementów i zrobiłem rame okna :P wiec piksar komentuj a własnie co jeszcze dodać?? takie pytanko bo jakkoś nie mam pomysłu:D
odwyk Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 dalej mi brakuje listw przypodłogowych, może są tam jakieś ćwierćwałki ale u mnie w domu zamontowałem takie 8cm wysokie i wyglądają ślicznie, więc może spróbuj?
c4rl0s Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 dla mnie maśc póleczki z książkami jest za jasna w stosunku do podłogi jakos tak wizualnie nie pasuje do całosci, blat stołu czyli szkło szkalny blad wyglada jakby był z jekiejś porysowanej pleksy a powinien odbijac refleksy swietlne i co gorsza widac jakby nanim był jakis szum no i meble do siedzenia ta sofa i fotel nadal wygladaja jak z jakiegoś kamienia chyba granitu albo ciemnego marmuru niewiem ten materiał musi wygladac na taki miekszy niewiem jak to okreslic taki milusi do siedzenia mieciutki wez jakos go zmiękcz w sumie moim skromnym zdaniem mogłbys dodac jakas taka wypasiona wykladzinke dywanki taki malutki zjakiegos futerka heheh najlepiej w kolorze białym lub pastelowych kolorkach pozdro:)
!Ewert Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Napisano 26 Lipiec 2006 Witam pododawałem troche pierdół:D no i jade na woodstock do zobaczenia w poniedziałek:D
Dmk Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 # Przez to, że jest tam bardzo ciemno, traci to na jakości i przytulności pokoju, kwiaty do poprawy, a okno i ta roleta czy coś wyglądają sztucznie, rozumiem że tam u góry jest okno, bo go nie widać i dziwnie wyglądają te promienie słońca u góy po lewej, nie wiadomo skąd, musiałbyś podnieść kamerę do góry. Pozdr ! Zobaczyłem ostatni render... ziarno jest okropne ! Wygląda to jak by patrzył przez takie szkło pofalowane ;/ Musisz je zmniejszyć bo aż razi w oczy.
JohnyCa Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 Troche jakos za sztuczno. Dobre modele i kompozycja sceny, ale... Realizmu zawsze dodaje odrobina chaosu - a tego tu nie ma. W rzeczywistosci nic nie jest idealne. Ogolnie i tak mi sie podoba. Czekam na updaty.
!Ewert Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Napisano 31 Lipiec 2006 witam ponownie troche wygładziłem render:) ale nie moge doświetlić tego pomieszczenie skylight ma moc 25,0 direct też jest strasznie mocny:/ i ten błąd(białe kółki zaznaczyłem) mnie tak wk****a że już nie moge sie powstrzymać:/ nie ma żadnej dziury w ścianie a takie coś jest:/ piszcie co to może być bo ja jestem bezradny:( Pozdrawiam
skiki Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 a pokaz ustawienia swiatel w scenie i ustawienia rendera... bo chyba masz cos namieszane ze nie dosc ze tak dlugo to jeszcze tak ciemno ;>
!Ewert Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Dzieś sie troche bawiłem zmieniłem kolor podłogi;] i dodałem 2 okno wiec powinno byc jaśniej :P przynajmniej mam nadzieje;]
cta Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 jeśli ściany nachodzą na siebie i nie ma mowy o prześwicie a mimo tego robi Ci się w kancie białe światło nie wiadomo z kąd to przesuń całą pracke ze światłami razem w inne miejsce, tzn gdzieś kawałek dalej na siatce. Zaznacz wszystko i przesuń większy kawałek poprostu. Miałem ten sam problem i tylko to mi pomogło :))
Rekomendowane odpowiedzi