kruger Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 ok chcę przedstawić coś z starożytności. Na pierwszym planie wieża Babel i pracujący przy niej ludzie, w dali kamieniołomy, dymarki, studnie z błotem, piece do wypalania cegieł jakaś rzeczka. Coś na ten styl. Zeby kotoś nie pomyślał że wieża jest ukończona, kolejne piętra w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 nie za wąsko u dołu ? piszesz wieża Babylon, czy chodzi Ci o wieże Babel ? Jeżeli tak to jak będziesz stopniowo zawężał konstrukcję to za wysoko nie wybudujesz, pamiętaj tamta miała sięgać nieba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Dziwna asymetria na tej wiezy... Tak ma byc? Masz jakies referki, czy improwizujesz? Powodzenia w pracy, zamysl masz obszerny...;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 wiesz co... polecam ci do obejrzenia pierwsze 10 minut filmu naquoykasti... tam gdzies jest babel... i se/sobie zobacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 A no zgadza się... Wieża musi być szersza żeby mogła być wyższa. Kojarzy mi się to z inną pracką, chociaż nic nie mówię, że zgapiasz:P Nie jedna osoba już robiła Babel zresztą... Zobaczymy jak będzie wyglądał efekt finalny. Powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 heh przypomina mi się ostatni Prince of Persia :)... życze powodzenia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 W babylonie cegłę robili z mułu rzecznego i wypalali na słońcu, myślę że nie znali pieców do wypalania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 tullaris --> zgadza się... :) to samo mi naszło do głowy.... te potargane materiały na drewnianych rusztowaniach powiewające na reactorowym wietrze... mrau! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 wieża będzie w etapie budowy, mam jakąś referkę ale to raczej źródło jakiegoś architekta który sugeruje jak to mogło wyglądać, obrazek mały i nie ma co zgapiać zaczynam raczej własny koncept. Będę sie trzymać raczej stylu z temtej epoki, co do cegły, tak była z mułu i słomy ale dalej to wypalano w piecu (były to doły oblepione gliną w których składano kostki i tam się je wypalało), sam jestem ciekaw co mi wyjdzie, bo to pierwsza praca tak duża, zobaczymy co wyjdzie, zresztą grono jest na tyle duże że poradzi co dodać zmienić, będę załączać kolejne etapy aby to miało ręce i nogi http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/bruegel/babel.jpg PS drugi poziom jest niesymetryczny i muszę go zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 22 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2006 była długa przerwa ale tak to już jest :) dodałem trochę fundamentów i pierwszą texturkę, a renderuję mentalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 Sorki, ale jak to ma być solidna konstrukcja, to mury mają byc grube, bo na razie wyraźnie jest to zrobione z gipsowych ścianek działowych... Poza tym jak na wieżę Babel to takie proporcje miala onc chyba w 3/4 czy 4/5 wysokości dopiero....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamb Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 za duze te bloki sklane jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 22 Lipiec 2006 Share Napisano 22 Lipiec 2006 ja bym na twoim miejscu popracował jeszce nad modelem ale podoba mi sie asymetria która jest tutaj widoczna no i to samo co tamb kiepska tekstura zaduze bloki skalne moze wiekszy tiling daj i uvw map no i przydało by sie tam gdzie jest tekstura aby te krawedzie były poszarpane takie nierówne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 Jeżeli chodzi ci o miasto Babilon to będziesz się musiał nieźle namęczyć, jeżeli jednak o wieżę Babel to masz złe proporcje. Wg. Księgi 1 Mojżeszowej 11:4 wieża ta miała sięgać aż do samego nieba (Piksar - sory za powtarzanie się). Co do modelu: Narazie nieźle ci idzie, poczekamy jednak do teksturowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 zobaczymy co z etgo wyjdzie, jakby co to TU masz referke ciekawego babilonu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=191005, troszke inna architekturka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Lipiec 2006 Share Napisano 23 Lipiec 2006 obie referki naprawde zaje--- fajne - właśnie to ma być kształt spirali - bo jak by włazili z poziomu na poziom - winda a`la Otis jak widziałem na filmie "Asterix- cośtam Kleopatra" powstała 300 lat później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2006 referki niezła ale chyba przeceniacie moje siły, będzie to coś na kształt pierwszej, taki mam zamysł, ale będzie ciężko dorównać mistrzom Znam swoje możliwości więc dlatego daję całokształt pracy do śledzenia 11:4 jak to przeczytać 11 to wielkość podstawy a 4 wysokość, i mam problem bo nie wiem jak rozwiązać spiralną część wieży, racja przecież na górę trzeba jakoś się dostać, tu bym prosił o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2006 dobra dołączam teren ale mam problemy z nim nie podoba mi się mapowanie jest chyba dziwnie rozmyte albo rozciągnięte. Co mam z tym zrobić bo już nie wiem co robię źle, Dołączę kilka map to jest moja mapa w orginale jest 1600x1600 no siatki z rozłożonych gór nie będę załączać bo nie będzie nic widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Sierpień 2006 Share Napisano 29 Sierpień 2006 no fajnie fajnie... odwzorowywuj się na referkach :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 dobra znowu po przerwie powracam do scenki, jest to Ciągle początek ale na tym etapie już musze myśleć o materiałach i oświetleniu Render to zwykły scanline Załączam ustawienia światła i dwóch materiałów, jeden materiał to piętra wieży, a drugi to materiał bloków są one porozrzucane na poszczególnych piętrach. Jeżeli jest już tutaj błąd dajcie znać co pozmieniać Acha tą scenkę będę renderować w Scanline a nie Vray, No może później w mentalu spróbuję sił a teraz światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 daj większy multiplier na direct światło. cieni prawie nie widać. zchamferuj niektóre kanty (tych dolnych murów) i wymodeluj niektóre kamienie albo daj displace (na dolnych murach) trochę drobna jak na wieżę babilońską. chyba że to nie ma być ta wieża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 ooo fajnie że działasz dalej, już miałem temat podchwycić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 działam ale w zwolnionym tempie to jest dopiero 20% scenki ale muszę się bardziej skupić na materiałach i świetle stąd te zrzuty ekranów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 kruger - docelowo, też scanline? Już abstrahując od renderera, musisz postarać się o lepszy kadr, wydobyć z tego monumentalną formę i wiszącą w powietrzu 'katastrofę' lub nadać temu klimat 'po'. Narazie nie jest dobrze. Z wieżą poszedłbym po owalu, u Ciebie chyba jest u podstawy wielokąt(?). Dużo przed Tobą, ale to sam zaznaczasz. Poszukaj też jakiś refek, jest sporo prac chyba w tym temacie. Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 no dobra panowie walczyłem walczyłem i skończyłem, z jakim skutkiem sami oceńcie. Wiem że niektóre tekstury (patrz słoń) są do bani ale niestety dziecko na karku i musiałem się sprężyć bo mogę mieć dłuższą przerwę :) Kolejny post jaki załączę to będzie zdjęcie mojego dziecka :) Ok, to by było na tyle czekam na komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 To mi bardziej na ruiny wyglada (patrz przed i ostatni strop...)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Jeżeli to ma być kadr z gierki (low-poly) to jest ok, jak na początek. Pracuj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Pomysł na ta scene dobry.Wszytko u Ciebie kanciate takie low poly. Textura wieży obrzydliwa, ludzie bez oczów, a słonie takie duże z kanciastymi uszami.Palmy też brzydkie.chociaż mogłeś je troche od siebie odróżnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 nie mogłem przejść obok tej scenki nie zostawiwszy posta kurcze piórcze... cieniutko no, wyszło jak makieta z kartonu szkoda, bo fajnie by było jakbyś dopieścił scenkę, bo niezły pomysł jest błędów niestety jest bardzo dużo, ale myślę, że następne pracki będą dużo lepsze jednak mimo wszystko cholera no podoba mi się, ma swój klimat :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi