MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Siema, to moja pierwsza praca zamieszczona na tym forum. Prosta ale fajna. 3DSMAX 7 + Vray 1.09.03 Wszelkie komentarze mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Nie jest źle, fajnie wygląda, ale pokusiłbym się o inne oświetlenie. Trzebayło też bardziej wykadrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 "Prosta ale fajna." Podoba mi sie samo krytyka. A jesli chodzi o prece To jest ciekawa. Popraw kadr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 figurki bardzo fajne ale są za ciemne i ten ostry cień jest brzydki, popraw to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smart Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 rzeczywiście, poprawne wykonanie. sympatyczne stworki, fapuśne są bździągwy z nich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 Dzięki za komenty. Cień się poprawi, a kadr jest taki bo ustawiłem sobię to na tapetę :D:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 ładne figurki i materiały, może lekko z przodu doświetlić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 faktycznie sympatyczne to takie, tak jak pikSar powiedzial wydaje sie ze troche miejscami za ciemno na tych figurkach, ale tak pozatym to ok czym renderowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 szkoda ze figurki nie sa oswietlone lepiej od przodu, ale praca ciekawa, pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Tak cień pod samymi figurkami za mocny .. wygląda bardzo przyjemnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 eleganco tylko cień skopałeś imho :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 Ok poprawiłem kadr i zmieniłem położenie światał + kilka drobiazgów. Czymajta Pozdro i Wszyscy BAMBOCHA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 a czemu są dwa cienie? może lepiej bedzie wyglądał sam ten większy co go dokoptowałeś? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 To nie są dwa cienie, jest 1 cień a to drugie to jest odbicie w posadzce :D:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 skomplikowane w każdym razie praca fajna tylko te "odbicie w posadzce.." ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 fajnie, popraw cień a będzie świetnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 hehe, MiRi - widzisz - nigdy nie dogodzisz, jak nie cień, to odbicie... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 mintrill masz rację :D:D Ale jeszcze spróbuję się pobawić :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 ...ale fajna - coz za skromnosc ;p, ale przychylam sie do teog stwierdzenia rzeczywiscie fajna, czy masz w sceneie skylight'a jak nie to go dorzuc moze bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Pracka fajna i oczywiscie podoba mi sie ta prostota bo nie zawsze bardziej zapchana znaczy fajniejsza ! Ale jak i kazdy czepie sie do cieni ! 2 raczej nie bo to nie boisko pilkarskie choc tam sa cztery :P I co do podlogi zmniejszyl bym uvw map oczywiscie jesli teksturka sie nadaje ! Ale to tylko moje zdanie ! Fajny pomysl ogolem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftrampkach Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 ładniutkie zdjątko ;) tak jak javor napisał - zrób coś z tym ostrym cieniem, reszta super. heh, i moze kamere przesuń troche w prawo/w góre, to sobie też tapetke zrobie - mam duzo ikon w tym rogu :P yyp, pisałem o pierwszym renderze bo nie widziałem drugiego... pierwszy fajniejszy :D tylko te ostre cienie... pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 ten ostry cień za bardzo rzuca się w oczy, daj tam chocby cos w stylu mr area omni albo mr area spot, vray je renderuje mimo że są docelowo pod mentala robione. Zajefajnie wybrales hdri. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 ja bym dal jeszcze jakiegos profesjonalnego dof-a :), i koniecznie zmien cienie. pozdro 600 100 900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 fajny pomysl, figurki podobaja sie :D popraw oswietlenie i bedzie malinowo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 Ok zrobie coś z tymi cieniami, chociaz nie wiem co. Przesune światło prosto przed nich, wżuce Area shadow, i zmniejsze texturkę, zobacze jak wszystko wyjdzie. Dzięki za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 daj mape hdri, jedno swiatlo GI i bedzie dobrze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2006 To jest bez tekstury drewna, przez którą nie było widać niektórych cieni. To jes ta sama scena z teksturą i w większej rodzielczości. Napisze ustawiania jakie tam mam, na początku tego nie zrobiłem i niektórzy pisali żebym wstawił światło, które już jest: 1 Omni, z Vray shadow 2 Vray light ustawione na skilight, 3 + ustawieniaw Vrayu. W tych obrazkach co teraz dałem zastosowałen Omni z Vray area shadow + jeszcze jedno omni świecące lekko na niebiesko. We wszystkich scenach było ustawione Vray HDRI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 w materiale drewna daj wiekszego glos. np 0.8 albo 0.7. wtedy dobicia sie troche rozmyja, a cien nie bedzie taki ostry, poprostu bedzie wygladac lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2006 Ok następna wersja na tapetke w rozdzielczości 1152 x 864 gotowa. Jak napisał DonVito Corleone zwiększyłem Glos w drewnie na 0.85, wyszło lepiej, pozatym w oświetleniu od ostatniej sceny nic nie zmieniałem. Czymajcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 7 Lipiec 2006 Share Napisano 7 Lipiec 2006 Dobry człwieku. Daj przepis na materiał ceramiki. Please. Praca mnie powaliła jak pestycyd stonkę:) Dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 bardzo fajne figurki ale jeszcze czegoś brakuje scenie do realizmu ale z każdym renderem jest coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi