MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Siema, to moja pierwsza praca zamieszczona na tym forum. Prosta ale fajna. 3DSMAX 7 + Vray 1.09.03 Wszelkie komentarze mile widziane
piotrek Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Nie jest źle, fajnie wygląda, ale pokusiłbym się o inne oświetlenie. Trzebayło też bardziej wykadrować.
Rafalf Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 "Prosta ale fajna." Podoba mi sie samo krytyka. A jesli chodzi o prece To jest ciekawa. Popraw kadr
javor Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 figurki bardzo fajne ale są za ciemne i ten ostry cień jest brzydki, popraw to :)
smart Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 rzeczywiście, poprawne wykonanie. sympatyczne stworki, fapuśne są bździągwy z nich ;)
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 Dzięki za komenty. Cień się poprawi, a kadr jest taki bo ustawiłem sobię to na tapetę :D:D.
piksar Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 ładne figurki i materiały, może lekko z przodu doświetlić ?
Adek_CG Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 faktycznie sympatyczne to takie, tak jak pikSar powiedzial wydaje sie ze troche miejscami za ciemno na tych figurkach, ale tak pozatym to ok czym renderowane?
hkropinski Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 szkoda ze figurki nie sa oswietlone lepiej od przodu, ale praca ciekawa, pozdarwiam
tpiatek Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Tak cień pod samymi figurkami za mocny .. wygląda bardzo przyjemnie. Pozdrawiam
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 Ok poprawiłem kadr i zmieniłem położenie światał + kilka drobiazgów. Czymajta Pozdro i Wszyscy BAMBOCHA!!
weinert Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 a czemu są dwa cienie? może lepiej bedzie wyglądał sam ten większy co go dokoptowałeś? pozdr
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 To nie są dwa cienie, jest 1 cień a to drugie to jest odbicie w posadzce :D:D.
weinert Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 skomplikowane w każdym razie praca fajna tylko te "odbicie w posadzce.." ;)
piotrek Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 hehe, MiRi - widzisz - nigdy nie dogodzisz, jak nie cień, to odbicie... ;D
MiRi Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Napisano 4 Lipiec 2006 mintrill masz rację :D:D Ale jeszcze spróbuję się pobawić :D:D
Pawelkos Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 ...ale fajna - coz za skromnosc ;p, ale przychylam sie do teog stwierdzenia rzeczywiscie fajna, czy masz w sceneie skylight'a jak nie to go dorzuc moze bedzie lepiej
BigBird Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 Pracka fajna i oczywiscie podoba mi sie ta prostota bo nie zawsze bardziej zapchana znaczy fajniejsza ! Ale jak i kazdy czepie sie do cieni ! 2 raczej nie bo to nie boisko pilkarskie choc tam sa cztery :P I co do podlogi zmniejszyl bym uvw map oczywiscie jesli teksturka sie nadaje ! Ale to tylko moje zdanie ! Fajny pomysl ogolem :]
ftrampkach Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 ładniutkie zdjątko ;) tak jak javor napisał - zrób coś z tym ostrym cieniem, reszta super. heh, i moze kamere przesuń troche w prawo/w góre, to sobie też tapetke zrobie - mam duzo ikon w tym rogu :P yyp, pisałem o pierwszym renderze bo nie widziałem drugiego... pierwszy fajniejszy :D tylko te ostre cienie... pozdro.
maczuga Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 ten ostry cień za bardzo rzuca się w oczy, daj tam chocby cos w stylu mr area omni albo mr area spot, vray je renderuje mimo że są docelowo pod mentala robione. Zajefajnie wybrales hdri.
DonVito Corleone Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 ja bym dal jeszcze jakiegos profesjonalnego dof-a :), i koniecznie zmien cienie. pozdro 600 100 900
Kuciel Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 fajny pomysl, figurki podobaja sie :D popraw oswietlenie i bedzie malinowo :D
MiRi Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Ok zrobie coś z tymi cieniami, chociaz nie wiem co. Przesune światło prosto przed nich, wżuce Area shadow, i zmniejsze texturkę, zobacze jak wszystko wyjdzie. Dzięki za komenty.
Kuciel Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 daj mape hdri, jedno swiatlo GI i bedzie dobrze :]
MiRi Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 To jest bez tekstury drewna, przez którą nie było widać niektórych cieni. To jes ta sama scena z teksturą i w większej rodzielczości. Napisze ustawiania jakie tam mam, na początku tego nie zrobiłem i niektórzy pisali żebym wstawił światło, które już jest: 1 Omni, z Vray shadow 2 Vray light ustawione na skilight, 3 + ustawieniaw Vrayu. W tych obrazkach co teraz dałem zastosowałen Omni z Vray area shadow + jeszcze jedno omni świecące lekko na niebiesko. We wszystkich scenach było ustawione Vray HDRI.
DonVito Corleone Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 w materiale drewna daj wiekszego glos. np 0.8 albo 0.7. wtedy dobicia sie troche rozmyja, a cien nie bedzie taki ostry, poprostu bedzie wygladac lepiej.
MiRi Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Ok następna wersja na tapetke w rozdzielczości 1152 x 864 gotowa. Jak napisał DonVito Corleone zwiększyłem Glos w drewnie na 0.85, wyszło lepiej, pozatym w oświetleniu od ostatniej sceny nic nie zmieniałem. Czymajcie:
Derfalon Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 Dobry człwieku. Daj przepis na materiał ceramiki. Please. Praca mnie powaliła jak pestycyd stonkę:) Dla mnie bomba.
mrkrzysiek Napisano 8 Lipiec 2006 Napisano 8 Lipiec 2006 bardzo fajne figurki ale jeszcze czegoś brakuje scenie do realizmu ale z każdym renderem jest coraz lepiej
Rekomendowane odpowiedzi