Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, to moja pierwsza praca zamieszczona na tym forum. Prosta ale fajna.

mikitapetalogo9bg.jpg

3DSMAX 7 + Vray 1.09.03

Wszelkie komentarze mile widziane

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

faktycznie sympatyczne to takie, tak jak pikSar powiedzial wydaje sie ze troche miejscami za ciemno na tych figurkach, ale tak pozatym to ok

czym renderowane?

Napisano

Ok poprawiłem kadr i zmieniłem położenie światał + kilka drobiazgów.

Czymajta

miki11cp.jpg

Pozdro i Wszyscy BAMBOCHA!!

Napisano

...ale fajna - coz za skromnosc ;p, ale przychylam sie do teog stwierdzenia rzeczywiscie fajna, czy masz w sceneie skylight'a jak nie to go dorzuc moze bedzie lepiej

Napisano

Pracka fajna i oczywiscie podoba mi sie ta prostota bo nie zawsze bardziej zapchana znaczy fajniejsza !

Ale jak i kazdy czepie sie do cieni ! 2 raczej nie bo to nie boisko pilkarskie choc tam sa cztery :P

I co do podlogi zmniejszyl bym uvw map oczywiscie jesli teksturka sie nadaje ! Ale to tylko moje zdanie !

Fajny pomysl ogolem :]

Napisano

ładniutkie zdjątko ;)

tak jak javor napisał - zrób coś z tym ostrym cieniem, reszta super.

heh, i moze kamere przesuń troche w prawo/w góre, to sobie też tapetke zrobie - mam duzo ikon w tym rogu :P

yyp, pisałem o pierwszym renderze bo nie widziałem drugiego... pierwszy fajniejszy :D tylko te ostre cienie... pozdro.

Napisano

ten ostry cień za bardzo rzuca się w oczy, daj tam chocby cos w stylu mr area omni albo mr area spot, vray je renderuje mimo że są docelowo pod mentala robione. Zajefajnie wybrales hdri.

Napisano

Ok zrobie coś z tymi cieniami, chociaz nie wiem co. Przesune światło prosto przed nich, wżuce Area shadow, i zmniejsze texturkę, zobacze jak wszystko wyjdzie.

Dzięki za komenty.

Napisano

To jest bez tekstury drewna, przez którą nie było widać niektórych cieni.

miski23mw.jpg

To jes ta sama scena z teksturą i w większej rodzielczości.

miki39ih.jpg

Napisze ustawiania jakie tam mam, na początku tego nie zrobiłem i niektórzy pisali żebym wstawił światło, które już jest:

1 Omni, z Vray shadow

2 Vray light ustawione na skilight,

3 + ustawieniaw Vrayu.

W tych obrazkach co teraz dałem zastosowałen Omni z Vray area shadow + jeszcze jedno omni świecące lekko na niebiesko.

We wszystkich scenach było ustawione Vray HDRI.

Napisano

Ok następna wersja na tapetke w rozdzielczości 1152 x 864 gotowa. Jak napisał DonVito Corleone zwiększyłem Glos w drewnie na 0.85, wyszło lepiej, pozatym w oświetleniu od ostatniej sceny nic nie zmieniałem.

Czymajcie:

miskitap2zlogo2zk.jpg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności